הרב שלי מת

the breezer

New member
הרב שלי מת ../images/Emo10.gif

הרב שלי מת. כל כך הצטערתי לשמוע כל כך כואב כאב חודר עצמות כאב דוקרני כל כך אהבתי אהבת נפש הרב שלי מת.

למען הסדר הטוב -

חלפו כמעט ארבעה חודשים מאז פטירתו של הרב י"ב זצ"ל. אומנם בכוונתי להשאיר את הכבוד לספר על האיש ופועלו לתלמידו פותח האשכול, אך בכ"ז לא יכולתי להמנע מלספר מזיכרון מאוד ספציפי שיש לי מאיש דגול זה; וזאת קריאת ההפטרה ביום א' דר"ה בסיפורה של 'חנה אם שמואל' - הווו איזו מלנכוליה צרופה הייתה שם בחלל היכל הישיבה כאשר רי"ב קרא בקולו העמוק והסדוק (והחנוק מדמעות) את המילים ..וְהִיא מָרַת נָפֶשׁ וַתִּתְפַּלֵּל עַל יְהֹוָה וּבָכֹה תִבְכֶּה.. וַתַּעַן חַנָּה וַתֹּאמֶר לֹא אֲדֹנִי אִשָּׁה קְשַׁת רוּחַ אָנֹכִי וְיַיִן וְשֵׁכָר לֹא שָׁתִיתִי וָאֶשְׁפֹּךְ אֶת נַפְשִׁי לִפְנֵי יְהֹוָה:. אחד מזכרונות הילדות היותר מופלאים שלי ! תודה לך רי"ב, על הלימוד הנפלא הזה שלמדת אותי, כי גם מקריאת סיפור תנכ"י על אשה עקרה וקשת רוח, אפשר להגיע להזדככות רגשית נעלית שכזו.

the breezer

New member
../images/Emo7.gifהרב יצחק ברענער

איש ישר ותמים, הולך דרך האמת, איש אלוהים בכל רמ"ח איבריו. הייתי תלמידו כארבע שנים, ספגתי ממנו מוסר יראה, תלמוד ופוסקים, אהבת ישראל ללא שום תנאי ודופי. איש שהשפיע ועיצב את תפיסת עולמי הבוגרת אם כי בגלל נחבאותו אל הכלים, לא זכה הרב להיקרא "גאון" בפי בני תורה, אם כי עולה הוא במעלותיו על רבים הגאונים מבני "עליה" שהכתירום בנש"קים מקורבים לצלחות, וד"ל. האיש, כה קרוב הייתי אליו בנפשי, בנוכחותו הייתי נאלם דום, ללא מוצא פה. האיש, היתה בו בעירה של להט שלא זכיתי לראות אצל שום "גודול", היה בו ניצוץ נקי, כמו קריסטל שקוף, היית יכול להביט בו ומיד להשיג מושג על אופיו ואישיותו הכה כובשת, כה מלטפת, כה מחבקת, כה אוהבת, כה מלאת חן. אם יש חלל בישראל המותיר יקום יתום, הרי זה האיש המותיר אותו. היה עבורי אבא, יועץ, איש רוח ענק, סערת התשוקה שלי בחזרתי בתשובה, בן עליה אמיתי. יהי זכרו ברוך.

למעלה