הרב שלי אומר לי

הרב שלי אומר לי

שאלתי אותו למה מנסים אותי משמים הוא עונה לי שאלוקים אוהב אותי שאלתי אותו אם אלוקים אוהב אותי למה הוא נותן לי נסיונות כאלה קשים שאני יכול ליפול בהם? הוא אומר זה כבר בחירה שלך. תשובה מגוכחת לכשעצמה שמישהו יענה לי תשובה לענין.

זימj

New member
נענה בשאלה

למה הוא ברא אותך אם הוא אוהב אותך? כדי לנסות אותך ושתקבל שכר. הנסיון הוא מטרת הבריאה, וככל שהנסיון יותר גדול השכר יותר גדול. אם תיפול זה ענין של בחירה הרי הקב``ה לא מביא לאדם נסיון שאינו יכול לעמוד בו. מטרת הבריאה היא שכמו שיש הקב``ה שהוא הטוב והטוב שלו ולו מגיע טוב, כך הקב``ה רצה שנידמה לו כביכול ויהיה לנו טוב שיהיה שלנו ונהיה כביכול חלק מהקב``ה על ידי שנייחד את הנפש והרוח שאצלנו עם הנשמה שהיא חלק אלוק ממעל ואז נהיה זכאים לטוב האמיתי והוא יהיה שלנו. בהצלחה.

א פאר

New member
קצת קשה פה להקיף את כל הנושא

אבל ננסה לתת נקודה אחת למחשבה. כשאתה מוצא את עצמך לאחר התמודדות כלשהיא, כולך מתמלא בחוזק נפשי ושמחה פנימית עמוקה. אם הכל היה מוגש על מגש של כסף ללא קשיים אז לא היית מגיע לאושר. לכל אחד יש תפקיד מסויים בדיוק לפי כוחותיו. וכמה שהנסיונות שלך יותר קשים, זה סימן שהנשמה שלך יותר גבוהה והתפקיד שלך יותר בכיר ואתה מסוגל להגיע לדרגות גבוהות יותר. טיפה לחשוב על זה ולהתמלא בגאווה חיובית של לוחם חזק שמנצח בגבורה כל מכשול.

הרב שלך צודק!

אלוקים שולח לך ניסיונות כי הוא אוהב אותם, כשאתה נופל בניסיון קל, אתה מביא את עצמך למצב של `עברה גוררת עברה` ורמת הניסיון משתנה. מי הביא את זה אליך? אתה! לאדם אחד יש כוחות יותר מהשני, יהיה זה הוגן שניסיונותיו יהיו חלשים משל השני? למה הם קשים יותר? כי זה מה שהוא! הבאתי לך שני נקודות מבט.. יש עוד..

תן הגדרה לנסיון

שים לב..יש מצב שאדם הוא הגורם הבילעדי לנסיון כלשהו שבא עליו.. לא בטוח שאכן זהו נסיון אלוקי..לפעמים זהו בור שאתה עצמך כרית במו ידיך.. תחשוב טוב לפני שאתה זורק אשמות על אביך שבשמים.. הוא אכן אוהב אותך.. ומכל מקום כפי שהקדימו רבים.. אין מביאים אדם לידי נסיון שלא יכול לעמוד בו.. ואכן כן..נפילה ויאוש או תקומה ונצחון הם אכן אך ורק בחירתך..

השאלה טועה

מיסודה- זה שהוא אוהב אותך אינו סותר לכך שהוא נותן לך נסיונות קשים, למה זה נראה לך סותר?

ראה נא...

אדם לעמל יולד, משמע שבעולם שלנו אין מנוחה. לכולם יש ניסיונות, בעיות, צרות או כל דבר אחר. איך אומרים? החיים הם כמו ים, תמיד יש גלים. לכל אחד יש את החבילה שלו, עליה הוא חתם בשמים לפני שהורידו אותו לעולם. אם לא נתנסה במשהו אחד נתנסה במשהו אחר, ככה זה. עיקר תפקיד הניסיונות הוא לתת שכר, אבל אפשר להסתכל ע"ז גם מכיוונים אחרים. קודם כל כשאדם עומד בניסיון הוא מרגיש סיפוק, תחושה שהוא ניצח את הקושי. שנית לולא הניסיונות היה לך משעמם בחיים, הכל היה יבש חסר אקשן. מלבד השיעמום איזה מין חיים היו לך? לא היית כובש אתגרים, לא היה לך סיפוק מזה שהצלחת להמודד עם הקושי ובכלל לא היית מתחשל. שלישית באנו לפה כדי להיות עבדי ד' ולעשות את רצונו, ומה החוכמה בדיוק לעשות את רצונו כשזה קל ומתחשק לנו? זה הרי לא קשה לבחור בטוב כשמגיעה שבת ואתה מצווה לאכול סעודה שטעים לך לאכול אותה, זו ממילא הייתה הבחירה הטבעית שלך גם אם לא הייתה שבת באותו זמן. החוכמה היא לבחור בטוב כשקשה, כשזה לא הולך בדיוק כמו שרוצים, ככה הוא מנסה ובודק אותך ם אתה עבד נאמן לו בכל מחיר. וסתם ככה, יש בינינו לבין הקב"ה כביכול חבל שמחבר בינינו. כשאדם נופל הוא בעצם קורע את החבל, מתנתק מהקב"ה. אבל כשהוא שב החבל נקשר מחדש בקשר חזק, ואז מה קורה? החבל מתקצר, כי הקשר לוקח חבל מהחבל. בסיכומו של דבר הוא נעשה קרוב יותר לקב"ה, החבל הרי קצר יותר. שיהיה לך בהצלחה, ואל תתייאש אף פעם

נסיונות.

בלי שום קשר לנסיונות אלוקים אוהב אותך. הנסיונות הם לא פונקציה לרמת האהבה של אלוקים אליך.אלא,הנסיונות הם חלק מימך,כשירדת לעולם ירדה איתך גם החבילה שלך.אין מושג של חיים ללא נסיונות!איך אפשר לחיות אם הכל קל,נח,קרוב,מהיר וטוב?היינו מרגישים כמו בובות עם חוטים שמישהו מוביל ומכוון אותנו ללא רצוננו,כשיש התמודדות רק אז באה לידי ביטוי הבחירה שלנו.

למעלה