הרב:"שוויון להומואים זה שקר"...

רiאיש

New member
אני לא אוהב לקרוא חצאי ידיעות בעיתון

לכן הלכתי והקשבתי לכל הדיון (שעה וחצי - אני אעשה הכל רק כדי לא ללמוד) שפורסם באתר בשבע.

חזרו על הנושא שני האקדמיים בפאנל ד"ר רות קלדרון ופרופ' גידי ספיר (שברגע שהבין לאן הפאנל הזה הולך רק רצה לברוח משם) - ישנה חוסר הבנה בסיסית אצל הרבנים שהשתתפו בפאנל של המושג "שוויון" (פרופ' ספיר, בחלק הכי מעניין ורלוונטי של הפאנל, עמד על כך שהמושג שוויון הוא מושג שנועד לטשטש דיון אמיתי בסוגיות אחרות).

שפירא (הזכור עוד מאמרותיו על ה"ניאו רפורמים"), מבין את המושג שוויון כמושג הלכתי-דתי - מבחינתו חוטא בריש גלי (במקרה זה הומוסקסואל), לא יכול להיות שווה ליהודי שומר תורה ומצוות (מעניין היה לשאול אותו אם הוא מרגיש אותו דבר לגבי מחלל שבת, אני משער שהוא היה עונה אותו דבר, רק עם הרבה פחות להט).

קלדרון מדברת על השוויון כמושג יותר ערכי-גלובלי - כל בני האדם שווים וברור שיש צורך בשוויון זכויות (היא גם הסכימה, בערפול, לכך שאין שוויון הלכתי) ללהט"ב. ה"טעות" של קלדרון הייתה שהיא ניסתה לערב את הערכים הגלובליים בערכים הלכתיים, באומרה "חביב אדם שנברא בצלם" על זה יצא שפירא וטען שזהו שקר - מבחינותו הלכתית יש שוני בין הומו (בהגדרה המאד ספציפית בראש הצר שלו למה זה "הומו") לבין סטרייט.

ובכל זאת הדברים שהוא אמר קשים. לא בגלל מה שהוא אמר, אני מסוגל להבין את הלוגיקה שלו, אלא בגלל טון הדיבור והלהט. בטון הדיבור שלו הייתה שנאה (שנאת האחר שהופנתה כלפי קלדרון "את לא תלמידת חכמים" הוא זעק בכל כוחו, ושנאה כלפי כל מה ששונה מדעתו), היה תיעוב והיה גועל.

את הדברים החמורים באמת אמר, לדעתי, גפני - "התורה מתייחסת לאלה שהם הומוסקסואלים ואומרת איך לנהוג כלפיהם". הקונטקסט בו הוא אמר אותם - כתגובה לדבריה של קלדרון על כך שיש לתת יחס שווה להומואים, המעמד שלו כנבחר ציבור, והכנס הציבורי בו הם נאמרו הופכים אותם, לדעתי, לקרובים מאד להסתה לרצח, והיו דברים מעולם.

הרב לא שמע על >שויון הזדמנויות<

ברור שאין שוויון בין כל בני האדם, מהיותם שונים פיזית, מינית, וכו'.
אבל שוויון הזדמנויות הוא הבסיס לחברה נאורה ומתוקנת, שקיימת בארצות מערב רבות. בינתיים לא בישראל

והיה עליהום לא קטן עליה בפייסבוק בטענה שאין לה מה לחפש בכנס ימני כזה, שמשתתפיו ממארגני (בין היתר) "מצעד הבהמות".
עשתה מעשה אמיץ והחליטה כן להשתתף (הרי בסופו שלדבר, גם עם החמאס צריכים לדבר).

עושה רושם שאכן אין מי לדבר...

גם אני העמקתי בריאיון

המניע הגדול ביותר של רבנים דוגמת הרב שפירא (ואבינר, ודרוקמן, וזיני ושות') הוא הפחד. הפחד מפני כל מה שאיננו 'אורתודוקסי' ב-100% כפי שהיה מוכר מאז ומעולם.

הבליץ שהטיח על ראשה של קלדרון מוכיח את זה היטב, הוא טוען היא לא עברה דרך הצינורות המקובלים ללמוד תורה (שוב הפחד משמיטת האוטוריטה הדתית על התורה), ולכן אין לה זכות לבקש תקציבים של לומדי תורה. "הצמצום" (בעיניו) שהוא עשה לה, מ'רב' ל'פרופסור' ממחישה ביתר שאת את שאט הנפש שלו מעזות המצח של קלדרון ולומדיה להגיד שגם להם חלק בלימוד התורה. מכאן הלהט, וההתלהמות והבוטות של "זאת אמירה של שקר גס ומוחלט". מי הוא שייקבע שהיא לא תלמידת חכם? היא הרי למדה אצל הרב הרטמן- לא רק חבשה את ספסלי האקדמיה. ממתי רק למי שמקיים תורה ומצוות יש זכות ללמוד תורה? האם אין שכר על עצם לימוד התורה עצמו? האם כשהרב שפירא לומד על הלכות בית המקדש וטהרות- הוא מקיים משהו מזה שהוא רשאי בכלל ללמוד את זה או אף לפרש את הדברים? האם תלמידי היישבות החרדים מקיימים את מצוות מלחמת מצווה שיש להם בכלל את הזכות לעסוק בנושא?!

הפלטפורמה שבה הוא עושה שימוש בהשוואתו בין הומוסקסואל להטרוסקסואל איננה במישור ההלכתי כלל וכלל. אני מצטט: "אני מקשיב לפתיחה שלך...אני כבר כמה וכמה דקות מקשיב ל'דברי התורה שלך' (בטון לעגני) ושומע שבצלם אלוקים - אין הבדל בין הומוסקסואל לאדם נורמטיבי- ואת יודעת שזה שקר גמור, שזה שקר מוחלט- את יודעת את זה! זה עזות מצח". ממתי הפך המושג "אדם נורמטיבי" למושג מהתורה או למונח הלכתי? ברור שהוא משקף את הפחד שלו מהומוסקסואלים על התפיסה החברתית כפי שהוא היה רוצה לראות אותה, עולם שבו אין הומואים כפי "שהיה" מאז ומעולם. בתפיסה החברתית-אנושית המעוותת שלו, להומוקסואל אין צלם אנוש כמו להטרוסקסואל, אלא צלם אנוש מופחת. באיזה מקור אי פעם נכתב שחוטא - להכעיס או שלא- מאבד את צלם האנוש שלו? מאיפה הוא הביא את הפרשנות הרפורמית הכפרנית הזאת?

אוי לנו שרבנים כמו הרב שפירא "שעוזרים" למסכנים כמותנו. ובתור אתם שמתהדר בנוצות טווס שזה נושא המונח על שולחנו, הייתי מצפה להפרדה בסיסית בין החטא של משכב זכר לבין ההגדרה של "הומוסקסואל". אבל מה לרב שפירא ולאמת מלבד צעקות ומחיאות כפיים הרוחצות בדם ברקע?

גנימדס

New member
יפה אמרת.!!

מה שיותר עצוב אלה התגובות בטוקבקים
שישר מחזקים את ה"רב" נגד ה"כופרת". הוא הצדיר- היא הרעה. הוא איש התורה - היא הכופרת. (או הרפורמית)
עצוב ששנאת הומואים ו/או הומופוביה ה היא הדבר הטוב והתורני,
ולהסתכל על כל בני האדם בצלם אלוהים זה הדבר הרע
וכל הטוען אחרת- הרי הוא רפורמי.

למעלה