הרב אלפנדרי

הרב אלפנדרי

ואני הייתי הגרוע מכלם. אני הייתי פשוט, איש פשוט וגרוע מכלם. הרב הגאון המפרסם הרב אלפנדרי, הוא היה גר בצפת. הוא היה גאון והוא היה ירא שמים גדול. הוא היה קם בכל לילה בחצות והיה בוכה לפני השם יתברך מאד בדמעות על חרבן בית המקדש. והוא בחרף היה בא לטבריה, לטבל בחמי טבריה, אני נכנסתי אליו ודברתי עמו מרבנו וראיתי שהוא מחזיק מאד מרבנו בלי שעור, כן. אז אני ירדתי מהישיבה ואמרתי לרב אלפנדרי: אני יש לי בקשה ממך, אני רוצה לשמש אותך". הוא היה גאון עולמי והוא היה גיבור כזה.......... הוא שמע איך שאני אומר ליקוטי תפילות... אז אחר כך חזרתי לחדר שלו ואמרתי לו "מה אתה רוצה, מה אתה צריך?" אז הוא אמר "אתה לא תשמש אותי, אני רוצה לשמש אותך. זה אני רוצה!" הוא היה איש אמת, והוא היה זקן גדול, והוא היה גבור מאד, הוא לא שאל לכל הרבנים. הוא אמר לי "אני שמעתי מרבי נחמן גדולות שהוא גאון גדול, אבל מה שאני שומע ממך.. לא ידעתי מזה כלום! עכשיו אני רוצה לשמש אותך! והוא ידע שהם מתנגדים אני ספרתי לו שלא נותנים לי ..... אפילו לחם בשביל הילדים. הוא בקש מהם לתת לי הוספה, אמר: "אני רוצה שתתנו לישראל בער שיהיה לחם לילדים קטנים, שיהיה להם לחם". אז הם אמרו: " מה ישראל בער? אנחנו לא נותנים לו כלום. הוא לומד ספרי ברסלב, אתה לא יודע שהוא לומד ספרי ברסלב . לא נתן לו כלום!.

אשריך רבי צחי...

אני רק יכולה להוסיף שלמי שאין את הספר "שמע ישראל" חיב לרוץ ולקנות אותו

למעלה