הרב איפרגן

גם אני הייתי אצלו

בעלי נורא התעצבן מההתנהלות שם..

אבל בקשר לשאלתך.. חברה שלי הייתה אצלו.. ואמר לה שתוך חודש היא בהריון עם בן! ואמרה לו שנורא חשוב לה שחמה יהיה הסנדק ולא הוא.. והוא הסכים.
באמת כמו שהוא אמר באותו חודש היא נקלטה עם בן..:)

maji1

New member
הייתי אצל רב לפני המון שנים

הייתי שם בגלל משהו אחר לגמרי, בגלל סבא של ז"ל שעמד לעבור ניתוח ואמא שלי רצתה לקבל ברכה
אני זוכרת עד היום (זה היה לפני יותר מ-10 שנים) שאמא שלי שאלה אותו מה יהיה איתי... הוא הסתכל עלי ואמר שאני אהיה בסדר ובסוף יהיו לי ילדים, אבל ממש מאוחר...
שנים לא רציתי להאמין לזה, כי מנגד תמיד אמרו לי שכל רגע יש מצב חדש בשמיים
היום... אחרי שני נשואה כבר 3 שנים, מתוכן שנתיים כבר מנסה להביא ילד, המילים שלו מהדהדות לי בראש ומסרבות לצאת...

בכל מקרה באדם מאמין אני יודעת לומר לך בלב שלם שאדם המברך אותך אינו רשאי לקחת כסף
הוא כלי שרת, לא הוא עושה אלא עושים "דרכו"
והוא אינו רשאי לגבות על כך כל תמורה

בזמנו כשאני הייתי אצל אותו רב, בכניסה הייתה קופסא קטנה ולנו אמרו שמי שרוצה, משאיר שם מה שהוא רוצה וכמה שהוא מוצא לנכון, ללא שום התחייבות

מעבר לניצול המחפיר שיש כאן

בעיני יותר חשוב לתת לאבא שלך להיות סנדק, הוא אבא שלך ואת חייבת לכבד אותו יותר ממה שאת חייבת לרב הזה. אבא שלך גידל אותך כל החיים, דאג לך וחינך אותך וראה אותך יותר מפעם אחת אבל, הרב הזה לא גידל אותך, לא חינך אותך וראה אותך בדיוק פעם אחת ואת לא חייבת לו כלום. נכון הבטחת לו והבטחה צריך לקיים אבל, אם אבא שלך ישמע שהבטחת לרב הזה את הסנדקאות במקומו הוא ייפגע.
בקשר לברכות אני מצטרפת למה שמחכה כתבה, בעיני לתת ברכה תמורת תשלום זה מגעיל, וגם אני הדוסית כאן ואני מכל הלב מצטרפת לברכות של מחכה ולא לוקחת שקל על זה.

greys

New member
אלוהים אדירים.... מה זה הדבר הזה?

סליחה על התגובה, אני מקווה שאני לא פוגעת באף אחת
אבל איזה חמור! מה זה הניצול הזה?! וזה ניצול , נטו ...
500 + 1100 ?!?! טובי רופאי הפוריות לא לוקחים כאלה סכומים על סבב אפילו

איזה חצוף

אחרי שקצת נרגעתי - לא, את לא חייבת לו כלום,
הוא לא יבוא לרדוף אותך
יש לו יותר מדי כסף כנראה (אם לשפוט לפי ההסכם שלו איתך.... הוא בטח עשה את זה לעוד כמה נשים).
תני את הסנדקאות לאבא שלך
תעשי מה שבא לך
אין דבר כזה קללה, לא של רב ולא של מכשפות ולא של אף אחד!
המון בהצלחה!! מאחלת לך לך להיות אמא בקרוב!

Momy to be

New member
מצטערת אבל זה

פשוט מזעזע בעיניי!! אומנם אני אתאיסטית גמורה, ולא ממש מוסמכת בעיניי דת ואמונה, אבל זה פשוט מריח ניצול!!
את לא חייבת לו כלום, הסכם או לא.
ועצם זה שעכשיו את גם כועסת, זה כבר לא שווה את זה.

sigalit2006

New member
אוףףףףף

אני ממש ממש לא יודעת מה לעשות..
במקום שמה שהוא אמר ירגיע אותי, זה עושה בדיוק ההיפך מכעיס אותי שהסכמתי לזה!!!
אם כתוב לי שזה יקרה לי בעוד X זמן זה יקרה גם בלי שהוא יגיד לי... איזה סתומה
:(

אוףףף מתוסכלת ממש.. לא יודעת מה לעשות
אני מאו מאודדד מאמינה בקב"ה ואולי זה מה שהניע אותי לעשות את זה...

אבל אני כועסת על עצמי ממש.. הייתי צריכה לחכות קצת לפני שרצתי אליו

ובנוגע לקופסא הקטנה שיש בחדר זה נכון כל אחד תורם כמה שבא לו אחרי הביקור אצלו.. אבל אם רוצים ברכה לילד אז זה ההסכם

מתוקית75

New member
סליחה שאני מתערבת - כחילונית גמורה

שלא לומר אתאיסטית, שאלה לי אלייך - מה הקשר בין הקב"ה לאיפרגן או לרנטגן ואלה? הם נציגים שלו או משהו?
סליחה על הנימה המזלזלת, יש לי כבוד רב למאמינים ואפילו יש לי חברה טובה שהיא דתיה.
עם זאת, זה מרגיז אותי כל ההתנהלות של הרבנים האלה - מי שם אותם שיבקשו כאלה דברים? - נשמע מהצד כמו ניצול של אדם מאמין במצוקה. לצערי, זה ממש מגעיל!

וסליחה, אין לי ביקורת חלילה שהלכת אליו, איש באמונתו יחיה!!!!
אבל מצידו - לבקש כאלה דברים, זה פשוט מקומם.

שיהיה לך בהצלחה בכל אופן. עצתי היא פשוט להמשיך בטיפולים, להתפלל להריון תקין בלי קשר לכלום. תגידי לגשר, תחצי.

היי רכה עם עצמך..

עשית כי האמנת שזה יעזור לך.. ואני תמיד אומרת לא משנה הדרך- משנה התוצאה.. הלוואי שתקלטי במהרה!!

ואם את מאמינה בקבה אז המשיכי להאמין בו והמשיכי להאמין בעתמך ובגוף שלך ובתהליך, ובכך שבסוף זה יקרה כי מגיע לך.. האמונה האישית והעצמית, היא זו שמחזיקה אותי, מעבר לסביבה שתומכת ומברכת גם היא.

misty10

New member
קראתי את כל מה שכתבו כאן עד

וזה מה שנראה לי:
הרי ידוע שהעניין של הברכה זה להכניס קצת רגיעון (ולא רק של הדס) לראש של האישה... ולהכניס בה תקווה...
הרי הוא לא נותן לך משקה פלאי שבעקבותיו תכנסי להריון (או את הזרע שממנו תכנסי להריון...).
אדם, וגם אם רב מכובד וידוע וכו'..., עדיין אדם... שעוזר לך להירגע...
אני יודעת שזה קשה... אבל כמו שכתבו כאן זה יותר כמו הימורים...
זה כמו לוטו, את שולחת כדי לפתוח פתח למזל להגיע... זה לא אומר שכל פעם שאת שולחת את גם זוכה...
אם יש לך את הכסף הזה מיותר (ואני יודעת שאין לאף אחד שקל מיותר היום)... תנסי... תפתחי את הדלת למזל (את גם יכולה לחפש רבנים שנותנים את הברכה גם בלי תנאים ולפי מה שקראתי כאן יש כאלו... ואם זה כך כל מה שיש לך להפסיד זה את הזמן שתשקיעי כדי להגיע אליו, ולחזור ואולי גם את הנסיעה...).

ובנוסף גם אני מעוצבנת מכל זה... גם אני ניסיתי להגיע לרב הזה בקרית אתא... כששמעתי שהוא לוקח כסף (ולא משנה אם זה תרומה או תשלום או כל סוג אחר של מילה שבסופו של דבר אומרת שאת צריכה לשלם לו עבור ברכה שהיא בכלל באה מה'...), אמרתי כך: לא מתאים לי... זה גניבה וניצול הכי מגעיל שיכול להיות... וכל מה שביקשתי מה' זה שיחזיר לו על כך (והשארתי לה' את העניין מה לעשות... למרות שמאוד מעצבן שבנתיים הוא עושה חייל... אולם אני אופטימית).

אני מאמינה ב"צדיק גוזר וה' מקיים" אבל

"צדיק" מבחינתי הוא אחד שיושב כל היום ולומד תורה
ואז אני מאמינה שזכות התורה שלו תעמוד לו ,ויש בכוחו להשפיע....
אני לא מאמינה באנשי קבלה שעוסקים בקבלה ויש להם כוח מסוים לחולל מופתים על ידי השבעות וקמעות‏
כמובן שישנם גם מתחזים...(ידוע שיש הרבה כאלה שהתעסקו בקבלה וניזוקו)

לגבי תשלום עבור ברכה- אצל רב אמיתי אין תעריף קבוע ובטח לא בסדר גודל כפי שהוזכר כאן.
דעתי בעניין שראוי לתת משהו סימלי, כי סה"כ הרב לא חייב לקבל אף אחד והוא נותן מזמנו ....
אבל לגבי הניצול ה"באבאי" זו סחטנות לדעתי.

sigalit2006

New member
אוףףףף

אני ממש ממש לא יודעת מה לעשות..
במקום שמה שהוא אמר ירגיע אותי, זה עושה בדיוק ההיפך מכעיס אותי שהסכמתי לזה!!!
אם כתוב לי שזה יקרה לי בעוד X זמן זה יקרה גם בלי שהוא יגיד לי... איזה סתומה
:(

אוףףף מתוסכלת ממש.. לא יודעת מה לעשות
אני מאו מאודדד מאמינה בקב"ה ואולי זה מה שהניע אותי לעשות את זה...

אבל אני כועסת על עצמי ממש.. הייתי צריכה לחכות קצת לפני שרצתי אליו

ובנוגע לקופסא הקטנה שיש בחדר זה נכון כל אחד תורם כמה שבא לו אחרי הביקור אצלו.. אבל אם רוצים ברכה לילד אז זה ההסכם

יקירתי, הכל בסדר!

אני אומנם אינני מאמינה ואינני סמכות אבל לדעתי
אם אכן תקלטי בקרוב, כפרות על הכסף, טיפולי פוריות עולים הרבה יותר
אם לא תקלטי, הרי את לא מחוייבת
לגבי הסנדקאות, אני בטוחה שיהיה אפשר לדבר אל ליבו.
לא קרה כלום שלא חיכית והלכת אליו, באמת שלא קרה כלום

ניצול מחפיר

מה זה הכינויים האלו? הרנטגן עושה צילום רחם? האולטראסאונד עושה מעקב זקיקים? מה עם סי טי? אם אר איי? מכון הדמיה שלם המשפחה הזו.
ועכשיו ברצינות: כחרדית, שחיה בלב החברה החרדית, לא הכרתי מעולם ולו אדם אחד שהלך אליהם. גביית סכומים כאלו (או כל סכום שהוא) עבור ברכה היא שרלטנות לשמה.

פיפי99

New member
אני מסכימה איתך שזו שרלטנות

אבל לדעתי זה לא פוטר אותה מלכבד את ההסכם
כי השרלטנות ידועה מראש.

זה נכון. חתימה היא חתימה.

זה היה אמור לפטור אותה מללכת לשם. ובטח אמור לפטור את כל מי שקוראת פה וטרם הלכה.

Rמחכה

New member
ולכן בדיוק אמרתי לה לשלוח פקס שהיא מבטלת

שהיא מבטלת את ההסכם
ואם הם רוצים לבטל את הברכה- שיבטלו!
(יש חוק בארץ המאפשר החזרה תוך שבועיים מיום המכירה
)

למעלה