הרב אבינר

ישי 321

New member
הרב אבינר

השבת קראתי בעלון " מעייני הישועה" מאמר של הרב אבינר בנושא " נטיות הפוכות" . האמת שקראתי את זה ופשוט " נפלתי". הוא ענה שם בארוכות על שאלה מה עושה אדם דתי שכזה? הוא כתב שאלוקים ברא את האדם עם נשמה " נקייה וטהורה" וכל תוספת כזו או אחרת הינה דבר שאפשר לתקן. הוא הביא דוגמאות של כל מיני " סטיות" מהנשמה הטהורה. הוא כתב שעקב כך אפילו אנחנו ( בעלי הנטיות) מודים שהחיים שלנו מיסכנים.ובגלל זה הוא הקים את עצת נפש. ושפנו לארגון הזה יותר מ 2500 איש שנעזרו בו. ושהוא רואה זוג עם ילדים מחייכים שעבר טיפול אצלם שמודים לו על שהציל אותם . ושזה אפשרי! מה דעתכם? שקראתי את המאמר האמת שזה ממש הכניס אותי לייאוש. הרבה שנים אני מנסה( כמו שאמרו לי כולם) להשלים ולקבל את עצמי, בא הרב אבינר וקורא להישתנות. איך עושים זאת לעזאזל? איך אני אמור להימשך לאישה? איך אני אמור להיתאהב בה ולהפסיק להימשך לגברים? איך אני יכול להתחתן מתוך אהבה ומשיכה אמיתית לאישה בלי להרגיש שאני משתוקק למישהו אחר ואגב כך לאמלל אותה ואת עצמי? איך איך איך ??? מה דעתכם? האם הוא נוטע בנו תיקווה אמיתית או שתיקוות שווא שרק יחמירו איתנו?

אתה מוזמן לעשות פה חיפוש על עצת נפש..

הפורום רווי באזהרות מפני הארגון הזה, שהביא רבים וטובים להדחקה, דכאון, ערעור נפשי מוחלט, שנאה עצמית, ועד לאשפוז במוסדות פסיכיאטריים... אם אין בך משיכה לנשים, שום דבר לא יעזור לך- עליך להשלים עם הנטייה שלך. אם אתה נמשך גם לנשים, אני הייתי ממליץ לך לבחור עם מי לחיות את חייך לפי האדם ולא לפי המין- אבל אני מניח שאם זה היה כך, היית מעדיף להתחתן עם אישה.. בהנחה שאתה לא נמשך לנשים, אתה צריך להבין ששום טיפול פסיכולוגי לא ישנה את המשיכה שלך- לכל היותר תוכל ללמוד להתמודד עם חיים עם אדם שאתה לא נמשך אליו (אליה), תוך תחושה תמידית של חוסר.. לדעתי, רק ייטב לך אם תמשיך במסלול ההשלמה העצמית. חיי ההומואים אינם "מסכנים" מעצם טיבם, אלא רק כתוצאה מהתייחסות החברה. אני לא חושב שהחיים שלי מסכנים בגלל שאני הומו, וכך גם כל אדם אחר בסביבה שלי ששלם עם הזהות המינית שלו.

../images/Emo45.gifמסכים איתך איסילמיר

כל מילה בסלע.
ישי היקר, תתייחס לכל מילה ומילה שכתב לך בתגובתו איסילמיר. תפעל נכון על פי האמור ובעז"ה תעשה ותצליח!!!

ישי 321

New member
מה שלומך?

מה שלומך איש יקר? מנסה להפנים את שאיסילמיר כתב.. ואני לא כל כך יודע איך. אני חושב שפעם הייתה לי איזושהי משיכה לאישה אבל אחרי שהתגרשתי זה ממש נעלם לגמרי. אוליי בגלל שניסחפתי לעולם הגברים. היום אני חושב שאפילו תעבור ברחוב הבחורה הכי " פצצה" , זה לא יעשה לי מינית כלום. ולעומת זאת גבר כן. והאמת שגם שאני זקוק למין ואהבה אני מחפש זאת אצל גבר.אבל אציין שבעבר ששכבתי עם נשים נהנתי מינית לא פחות מאשר עם גבר. ומחינה רגשית בכלל אין על מה לדבר. תמיד התאהבתי בגבר. אז מה או מי אני? אחרי שאמרת לי שלך היה "נס" ועבר לך. גם לי יש אוליי תקוות כאלו. כי גם כשהייתי נשוי ,ובימים ( הלא רבים) שהרגשתי שאני ממש אוהב אותה . שאלתי את עצמי." הנה יש לך אהבה אמיתית אז מה אתה מחפש בצד השני".אבל אחרי זמן קצר מאוד זה עבר ותמיד חזרו התשוקות לגבר... ממש מבלבל ידידי.

ישי שוב כל מקרה לגופו...

אני מכיר הרבה כאלה שנושאים באושר ובשלווה עם אישה טובה ומגדלים ילדים ומחפשים אהבה עם גברים (הכרתי כאלה באתרים שונים, קבעתי עם כמה ובהשגחה פרטית תמיד הפגישה לא יצאה לפועל מכל מיני סיבות וכשסוף סוף נפגשתי עם לפחות שניים שוב הרגשתי את יד ההשגחה, כאשר פגישות אלו הסתיימו בשיחת נפש מלב אל לב על "האם זה פייר מה שהומואים/דומיניים עושה לנשותיהם? מכאן השיחה התגלגלה, עד שהצלחתי במתק שפתיים לשכנע את הנשוי לשמור על בניין ביתו ועל הקן הפרטי שלו. ב"ה תמיד יצאתי מזה בכבוד.

דור 025

New member
סליחה אדון ...

"אם אין בך משיכה לנשים שום דבר לא יעזור לך" - ומי אתה שתקבע מה יכול לעזור ומה לא ?? משגע אותי האנשים שהם יודעים מהי האמת אפילו שהמדע עצמו לא יודע בדיוק מה היא. וזה שטויות להגיד שאם תתחתם תרגיש "תחושה תמידית של חוסר" כי אתה יכול להיות הומו לחיות בהשלמה ולהרגיש את אותו הדבר בדיוק. אני לא יודע מה נכון בשביל הבחור, והייתי ממליץ ללכת לטיפול כדי לבחון בעצמו מהי האמת הפנימית שלו. הדבר האחרון שהייתי ממליץ לו זה להתייעץ בפורום (כל פורום) כי מה לעשות יש הטיות של החברים בפורום (לכל כיוון שלא יהיה). ותתפלא, יש הומואים ששלמים עם נטייתם, אך המרחק בין אשר לשלמות הוא רחוק מאוד... !!

לא אני, אלא ה-APA-

איגוד הפסיכולוגים האמריקאי, שמשפיע רבות על קביעת הנורמות הטיפוליות בכל העולם המערבי. הקביעה, המבוססת מחקרית, של הארגון, היא ש"טיפולי המרה" לשינוי הנטייה המינית עצמה אינם אפשריים, ושזו עבירה אתית עבור פסיכולוג לטעון שהוא יכול להביא לשינוי הנטייה. מכך נגזרות שתי מסקנות: א. יש קביעה ברורה בנושא, ועליה התבססתי. ב. אני מסכים איתך לחלוטין לגבי טיפול, אבל אם תקרא את הפסקה הראשונה, תבין למה שום פסיכולוג רציני לא ינסה להשלות אותו ששינוי הנטייה המינית עצמה הוא אפשרי. (ובנוסף לכך, אני אישית חושב שזה קצת נאיבי מצדך לחשוב שבפורום יש "הטיות של חברי הפורום" ואילו הפסיכולוג הוא אובייקטיבי- הרי הפסיכולוג הוא גם אדם, גם לו יש הטיות וברור שהוא מושפע מדעותיו האישיות גם בזמן הטיפול...). הכל כמובן בהנחה שישי יודע בוודאות שהוא נמשך לגברים. כפי שאמרתי בהודעה, שאותה כנראה לא טרחת לקרוא עד הסוף- הוא יכול לנסות באמצעות טיפול פסיכולוגי לנהל חיי משפחה עם אישה. זה עדיין לא סותר את העובדה שהמשיכה שלו לגברים אין לו דרך להפטר- היא שם, והיא תמיד תהיה שם, בין אם הוא יממש אותה ובין אם לאו. ובכל הנוגע לתחושת החוסר- ראשית, אני מניח שהבהרתי שם באופן מספיק ברור שמדובר בדעה האישית שלי- ואני עדיין חושב שיש הרבה יותר סיכוי שתרגיש חוסר ופספוס כהומו שמקים משפחה עם אישה, מאשר כהומו שמקים משפחה עם גבר. בנוסף, אני חושב שהתגובה של ישי למצפה הוכיחה שלפחות במקרה שלו אני צודק- הוא עצמו תיאר איך גם כשהיה נשוי הוא הרגיש שוב מהר מאוד את הצורך להיות עם גברים. הוא עצמו תיאר תחושה של חוסר..

Nחמן

New member
גם אני קראתי

מתקבל אצלי הרושם, שהרב אבינר נסוג מעט מדרכו הישנה אבל זו נסיחגה לצורך זינוק. את דעתי על "עצת נפש" כבר כתבתי גם אני בעבר. אולי אפשר להזדהות עם חלק מדבריו אבל... שימו לב! "לא הוכח, שנטייה הפוכה היא תופעה מולדת..." נכון, הרב אבינר! לא הוכח באופן מדעי מוחלט. רק האם יש לך הוכחה הפוכה?! בקשר לאיסורים ההלכתיים אין בכוחי להתיר דברים, שהתורה אסרה אבל... את החושך אין מגרשים במקלות אלא "מעט אור דוחה הרבה מן החושך". אני מסכים עם הרב אבינר, ששינוי אפשרי. לא שינוי הנטייה אלא שינוי הדרך. הייתי מברך את "עצת נפש" לו היו פועלים בדרך אמת - בדרך של עידוד ולא של מניפולציות. אינני שולל את האפשרות, שהומו יתחתן ויקים משפחה מבלי לאמלל את האשה (בתנאי, שהיא תדע על כך מראש...) אבל בזהירות! חובה להיוועץ באנשי מקצוע אמיתיים.

גנימדס

New member
יחסי צבור: תמיד לדבר על הדברים החיובי

מה ציפית שאבינר יגיד? "הרסנו לאנשים את החיים וגרמנו להם להדחיק חלק משמעותי בעצמם, שכאשר ייתפרץ, זה יהיה בצורה לא בריאה?" לא. הוא ידבר על כמה שהעסק שלו חיובי ועוזר ועל פרפרים וחיוכים ותנוקות והצלחות. כמו שהקמפיין לקוקה קולה לא יהיה :"קולה הורסת את השניים" אלא "קוקה קולה טעם החיים" כמו שבלאומי קארד לא ידברו על העמלות הגבוהות שהם גובים אלא יביאו אתנ יובל סגל שיעשה תנועות יפות עם שריר הקיבורת ויגיד "לפנק, לפנק , לפנק". כמו שבדיסקונט לא ידברו על הריבית הגבוהה של המשכנתאות אלא על האפליקציה לאי-פון.

the chopin

New member
יש רק לציין שהרב אבינר הכחיש קשר לעצת נפש

הוא הכחיש קשר לעצת נפש בפני הרב רון. אולי עדיף לא להקשיב למי שלא עומד בדבריו בנושא הזה. אני לא פוסל אותו לשאר ענייני תורה, אבל במה שהוא לא מבין לעומק, עדיף שלא יתן עצות נפש. תשלים עם עצמך, ואומר לך את זה דתי גאיי אמיתי. אני גם הלכתי לטיפול, לא בעצת נפש, אלא משהו יותר קיצוני. וזה לא עזר לי כמעט כלל. אז פשוט תחיה עם זה. תצטרף לארגון הו"ד ותוכל לחייך. ואגב: אני עדיין טוען שאפשר לגדל ילדים לזוג חד מיני- זה שלא ניסו את זה אצל דתיים, זה לא אומר שזה לא אפשרי. צריך הרבה אהבה ותשומת לב. ודמות אמהית (נקבה) כלשהי בסביבה.

../images/Emo45.gif חוץ מהמשפט האחרון:

א. אפשר לגדל ילד נורמלי לחלוטין גם בלי דמות אימהית בסביבה. ב. סביר להניח שא' בכל מקרה לא באמת קורה- תמיד יש סבתא/ דודה/ ידידה של אחד האבות/ גננת/ מורה או משהו בסגנון, ומחקרים מוכיחים שדי בכך- אין צורך בדמות אימהית במובן של טיפול יומיומי בילד ומילוי כל הצרכים שהאם ממלאת בד"כ באופן מסורתי..

למעלה