הרברט סמואל ...

הרברט סמואל ...

אני מחפשת חומר על הרברט סמואל והחומר שיש באינטרנט ובכלל הוא ממש מיזערי למה שאני מחפשת ... אני צריכה לדעת איך הוא השפיע על החינוך בעם היהודי ובכלל על פעולתו בשביל א"י והעם היהודי .. אם יש לכם לאן להפנות אותי לאתר כל שהוא או לספר, אני ממש אשמח לדעת...

Grimsom

New member
געגועים למנדט?

נראה לי שקונאטוס הפנה אותך לרחוב הקרוי על שמו. בכל אופן, הייתי מציע לך לפנות לפורומים העוסקים בהיסטוריה - אני בטוח ששם תמצאי אנשים בקיאים יותר מאיתנו בהיסטוריה של הציונות והמנדט הבריטי. אגב, הקשתי בגוגל "הרברט סמואל", והחומר שמצאתי נראה לי דווקא משביע רצון. בשביל חומר רציני יותר, אני חושש שתאלצי לפנות לספרים (הדבר המרובע הזה, עם המון ניירות מודפסים בפנים, שמאוחסן על מדפים).

אצלנו,

בספריה במקום בו אני לומדת אין ספר שמזכיר אותו ומפרט עליו.. אני צריכה משהו מאוד ספציפי עליו. על איך שהוא השפיע מבחינה חינוכית על העם היהודי ... והיכן שאני מחפשת לא מספיק מפרטים ע"כ . בכל אופן תודה רבה על הנכונות לעזור .

Grimsom

New member
כתבי עת

יש לכם כתבי עת בספריה שלכם? חיפוש במפתח לחיפוש מאמרים בעברית של אוניברסיטת חיפה יוכל להפנות אותך ללא פחות מ- 16 מאמרים שמאזכרים את האיש. חלק מהם בטח רלוונטיים. אם את לומדת במוסד אקדמי, בטח יש לך גישה אליו. בכל מקרה שלחתי לך תוצאות חפוש רלוונטיות למייל שלך.

erezsh

New member
אני מניח

שאת יודעת מי הוא היה (הנציב הראשון, לא?), ולכן את גם אמורה לדעת היכן לחפש (בספרי ההסטוריה של ישראל). באינטרנט יש הרבה מאוד מידע על כל דבר שמעניין אנשים. לכן זה לא מפתיע שלא מצאת הרבה על מר סמואל. אכן בת"א ישנו רחוב הרברט סמואל המקביל לרחוב הירקון ובכך מלווה את הטיילת לאורכה, וגם עובר ליד בניין האופרה. אגב, השאלה שלך כל-כך לפורום פילוסופיה. אני בטוח שיש פורום קצת יותר נאות.

למעלה