הרבה שאלות

operationss

New member
הרבה שאלות

יש לי כמה שאלות מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים : 1. האם יש סכנה בלקיחת צנטרום על בסיס יומי למשך תקופה ארוכה וכדאי לעשות תקופות "צינון" ? האם כדאי לקחת צנטרום בכלל? 2. גובהי הוא 180 ואני שוקל כרגע 74 קילו - עד לכמה כדאי לי לעלות? (אני מפתח גוף אבל אני לא רוצה להיות יותר מדי מגודל) 3. כיצד ניתן לקבוע אם קצב ההתקדמות במשקלים הוא טוב או לא? לעיתים לוקח לי חודש ואפילו יותר לפני שאני עולה במשקל בתרגיל מסוים. וזאת על אף שבאופן יחסי המשקלים שאני מתאמן איתם נמוכים (לדוגמה 55 קילו בלחיצה בשכיבה - אני תקוע עם זה למעלה מחודש). 4. כמו כן כיצד ניתן להחליף תוכנית כל 6 שבועות - האם שינוי מ3 סטים של 8 ל3 סטים של 12 10 8 (עם משקלים עולים) נחשב שינוי בתוכנית? תודה

אלי ו.

New member
תשובות

1. אם בצנטרום כונתך מולטי-ויטמין אין מניעה לקחת לאורך זמן. אם כדאי, זה כבר תלוי בתפריט שלך. לרוב האנשים מולטי ויטמין זה רעיון טוב. 2. זו שאלה אישית. עלה עד שיהיה לך נוח עם המראה שלך. 3. כל עוד יש התקדמות זה טוב. לא כתבת כמה זמן אתה מתאמן. מתחילים בד"כ עולים מהר ככל שמתקדמים יותר קשה להעלות משקלים וצריך להתאמן ולאכול "נכון" יותר. 4. הייתי עושה שינוי גדול יותר בתכנית, אבל גם זה שינוי. מה דעתך לדוגמא על תכנית בה יש סט עבודה אחד לכל תרגיל: לדוגמא אם אתה רוצה להרים 60 ק"ג 10 פעמים: סט 1 (חימום)- 10X30 סט 2 (גישור)- 6X45 סט 3 (עבודה)- 10X60 (למעשה עשה כמה חזרות שאתה יכול בטכניקה מושלמת) זה שינוי יותר דרמטי לתכנית שלך שיתן גירוי שונה לגמרי מהתכנית הקיימת. שים לב: סט 1 40-50 אחוז ממשקל עבודה, סט 2 באמצע בין משקל חימום לעבודה, סט 3 משקל עבודה "עד הסוף". אם תגיע ל 12 חזרות בסט עבודה, עלה את המשקלים באימון הבא.

למעלה