הרבה שאלות ;))))

הילה65

New member
הרבה שאלות ;))))

שלום ושנה טובה, אני מניקה הנקה מלאה את בני בן 13 שבועות.משקלו 6.850. האם צריך להיות לנו כבר סדר יום ו/או האכלות קבועות פחות או יותר? כי ממש אין לנו. האם אחרי כל האכלה יש שינה? מה רצוי אחרי אול- פעילות/ שינה? קורה שהוא נרדם על השד ולא ניתן להוציא לו גרפס (האם יש שיטה להוציא גרפס בזמן שינה? תנוחה מסויימת?) ואז הוא מתעורר מהר מאוד, וממשיך ערני כאילו ישן שעות. מה עושים? לאחרונה הוא פולט יחסית הרבה. מה הסיבה? אני לא תמיד בטוחה- איך אפשר לודא סיום האכלה ? (כי הרבה פעמים אני מוצץ) קורה הרבה שהוא בוכה בכי היסטרי לפני כל שינה. האם זה נורמלי? אני מנסה להרגיל אותו להרדם במיטה, כי עד היום זה או ציצי או ידיים. האם ניתן להחזיר חלב שאוב למקרר אחרי האכלה חלקית?(חומם רק ע"י מי ברז) האם ניתן לתת חלב קר ישירות מהמקרר? מצטערת שיש כ"כ הרבה שאלות.... תודה, הילה.

1טלטלים

New member
הרבה תשובות

ש/אלה מה זה מבחינתך סדר ואיך את מגדירה אותו
תראי,נושא קשה להקנות "סדר" לתינוק שגדל ומתפתח כל יום,גם אם נראה שיש "שגרה" כלשהי היא מופרת לאחר תקופה קצרה כי מן סתם תינוק שגדל ומתפתח מהר יחד איתו גדלים ומתפתחים צרכים שלו. בגיל 3 חוד' תינוק כבר פחות ופחות מבלה את זמונ בשינה ,לרוב הוא ערני,עוקב לאחר מה שמתרחש סביבו ,ער לגירויים...הוא יכול לישון שינה קצרה מאוד בצברים במהלך כל היום וכן יש שמתחילים לישון יותר שעות ברצף במהלך הלילה,שוב,הכל אינדיווידואלי! סיום הנקה~ניתוק שלו(בד"כ נרדמים או מתנתק לבד)...וזה בסדר להירדם עם ציצי או בידיים,אני לא כל כך מתחברת למשפט "מרגילה להירדם" ,תינוק יירדם לבד (כך גם יישן כל הלילה) שיהיה מוכן לכך(פיזית,נפשית),בינתיים הוא זקוק לך ,זקוק להירדם בזרועות שלך תוך הרגשת ביטחון וחום.תחכי מעט ,יהיה לו את כל הזמן שבעולם להירדם ולישון לבד! בכי הסטרי לפני שינה~ אני מניחה שהוא מפויע בגלל עייפות שלו ...אפשר לנחם אותו בחיבוק,שניקה,שיר חלש,ללחוש,לנדנד,ללטף,לשים במנשא ולהרגיע,להניק...עד שנרגעים ונרדמים.תנסי לראות מה מפריע לו:טיטול,קר,חם,יותר מדי גירויים(הוא מנסה להתנתק מכל זה) או לי להחליש אור,רעש,להיכנס איתו לחדר יחסית שקט בבית . חלב שנותר בבקבוק ניתן לאחר האכלה ניתן לשמור עד לארוחה הבאה בלבד תוך שעתיים ,אם חומם ,אין לחמם שנית...ניתן לנסות לתת לתינוק חלב לא מחומם,מספיק שתוציאי את הבקבוק לטמפ' החדר .

הילה65

New member
עוד כמה שאלות....

תודה רבה לך על התשובות. לגבי סדר יום- גם לי כאדם מבוגר אין סדר, אבל השאלה אם שנת בוקר/ צהריים וערב צריכות לקרות סביב אותן שעות פלוס מינוס כדי שיהיה לו ביטחון וקל יותר להרדם? עומר הוא תינוק שלא ישן הרבה מגיל אפס, זה ברור שאופיו הוא כזה שהגירויים מושכים אותו מעבר לסף העייפות שלו, לכן כ"כ קשה לי להרדים אותו עוד לפני סף העייפות. כיסוי הפנים עם חיתול עוזר לרוב. אבל אני לא ממש אוהבת לכסות לו את הפנים. ובכל זאת זו ממש מלחמה,הוא מתנגד.אני מחזיקה אותו קרוב קרוב לתת לו ביטחון בזמן שהוא נלחם, ועדיין לפעמים תוהה- אולי הוא בכלל לא רוצה לישון? לגבי סדר בהאכלה- רוב היום הוא עדיין יונק כל שעה וחצי- שעתיים.זה כאילו שהוא לא ממש רעב ורק מנשנש כל הזמן, כך שהאכלות לא באמת מסתיימות (שני צדדים בכל פעם).האם זה לא מכביד על קיבתו?האכלות לא התקצרו ויכולות להמשך חצי שעה. איך אני בודקת שהוא באמת לא רעב יותר? זה מאוד מקשה על כל היום, כי האכלות נמשכות ונמשכות, בין האכלות אין שינה ויש הרבה קיטורים בגלל עייפות, אך הוא לא ישן ואז שוב האכלה. מה לגבי ריבוי פליטות בשאלתי הקודמת?

הילה65

New member
1 טלטלים יקרה, האם את יכולה להמשיך

לענות? אני מחכה בקוצר רוח להארותייך....

למעלה