הרבה שאלות

מ ר ו

New member
הרבה שאלות

שלום לכולם! אני מאוד שמחה שמצאתי את הפורום הזה! אז ככה, אני בת 28, ואני בכיסא גלגלים עקב מחלה מוטורית מגיל קטן מאוד. אני מרגישה את כל הגוף שלי, ואני כן יכולה להכנס להריון. אני ובעלי נכנסנו להריון לפני כחודש, אבל אחרי התייעצות עם הרופא שלי נאלצתי לעבור הפלה. הסיבה להפלה היא שיש סיכון גבוה שגוף שלי לא יעמוד בהריון, בגיל 12 עברתי ניתוח לקביעת גב, מה שאומר שגופי באורכו של גוף של ילדה בת 12. בנוסף, הגב שלי, ובכלל הגוף שלי מאוד חלש עקב המחלה (למי שמכירה, קוראים לה SMA). בקיצור, הרופא אמר שיש סיכוי גדול שההריון יביא לי לבעיות רציניות בגוף, ויש אפילו סיכון לאיבוד תחושה בחלק התחתון של גוף. אז עם כל הצער עברתי את ההפלה, אבל כעת הבנתי עד כמה אני רוצה להביא ילד עם בעלי, וכעת אנחנו בודקים אפשרויות. פונדקאות היא האפשרות שמצד אחד הכי מפתה אותי (זה יהיה ילד שלנו, עם הגנים שלנו, דומה לנו) אך מצד שני הכי מפחידה אותי (אני לא הייתי מסוגלת להיות בהריון 9 חודשים ולהעביר את הילד למישהו אחר, אולי אני עוד בורה בנושא, אבל מאוד מפחיד אותי...). אז הייתי רוצה לדעת איך התהליך, בעיקר מבחינת רגשית, וכמובן גם משפטית וכלכלית. מי בוחר את הפונדקאית? איך בוחרים אותה? איך היחסים בין המשפחה לפונדקאית (בעיקר עם האמא, ז"א איתי, האם אנחנו נוכל להיות בקשר במהלך ההריון? האם מומלץ?) מה בקשר לכסף? אנחנו צריכים לשלם לאמא הפונדקאית? או יש גוף מתווך? על כמה כסף מדובר? אני יודעת שחלק מהשאלות נראות אולי טיפשות, פשוט זאת הפעם הראשונה שאני פונה למשיהו בנושא הזה. המון המון תודה על התשובות! וסליחה על אורך ההודעה...

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני שמחה שמצאת את הפורום שלנו ובטוחה שלאחר שתקראי הודעות שנכתבו כאן, הן ע"י פונדקאיות והן ע"י הורים מיועדים תצליחי "להתיידד" עם התהליך ולהבין יותר על מה מדובר, איך מרגישים וכו. במידה ותחליטו לעבור את התהליך דרך מרכז לפונדקאות, הם אלה שימצאו עבורכם את הפונדקאית ולאחר שיציגו אותה בפניכם תוכלו להתקדם איתה ולהגיש תיק מסמכים לוועדה שתפקידה לאשר את ההסכם ביניכם לבין המועמדת לפונדקאות. בפועל, הזוג הוא זה שמנהל את ההריון, נשמר קשר עם הפונדקאית לאורך כל התהליך, הקשר כולל לפני הכל שיתוף פעולה מלא בכל הקשור לבדיקות, טיפולים ומעקב הריון, קשר שמעבר לכך הוא לא הכרחי ותלוי ברצון שני הצדדים. בפורום שלנו יש עדויות של מספר זוגות ופונדקאיות המקיימים קשר קרוב שנוח ונעים לשני הצדדים. לגבי סכומים, אשלח לך מסר, לא מקובל לפרט סכומים מעל גבי הפורום. עצתי לך, קראי את מערכת הקישורים והמאמרים של הפורום, דפדפי אחורה וקראי הודעות שנכתבו כאן, אני בטוחה שהתמונה שתתגלה לך תהיה ברורה יותר. אנחנו כאן לכל שאלה. בהצלחה ויום נפלא

Rosa Azul

New member
זאת אני!

שלום, זאת אני, פשוט עכשיו מהחשבון שלי (מקודם כתבתי מחשבון לא שלי). קודם כל תודה רבה על הקבלת הפנים החמה! אכן הסתכלתי על כמה הודעות בפורום ויש לי כמה שאלות: (דבר ברור זה שהתמיכה כאן היא מעל ומעבר! שוב, כיף שמצאתי אותכם) קראתי כאן משהו על אישור? מה זאת אומרת? יכול להיות מצב שלא יתנו אישור? מה התנאים? אה, ועוד שאלה, אילו מאמרים ו/או קישורים אתם ממליצים לי לקרוא בתור אחת שלא ממש יודעת על הנושא הרבה דברים? איפה אני יכולה למצוא את כל המידע הבסיסית? שוב, תודה רבה!

מירבי*

New member
אישור עקרוני

האישור שעליו קראת הוא אישור עקרוני, על מנת לקבל אותו אתם צריכים לבקש מהרופא המטפל שלכם למלא טופס המסביר מהי הסיבה לפונדקאות, לצרף צילומי תעודת זהות עם הספח ולשלוח למשרד הבריאות. הוועדה תדון בבקשה שלכם ותחליט אם לאשר לכם להתחיל בהליך הכנת התיק המלא לוועדה או לא. בהצלחה

למעלה