הרבה סימני שאלה

abbay

New member
הרבה סימני שאלה

צריכה את עזרתכן... מישהי יודעת להסביר לי מה זה הריון כימי? האם זה בעצם הריון פיקטיבי שלא קיים והוא נוצר "כאילו" רק בגלל הזריקות שקבלתי? ועוד התלבטות... האם מישהי עברה היטרוסקופיה באסותא? בתור אחת שסובלת מבדיקות, האם עדיף הרדמה חלקית/ מלאה? האם עדיף לעבור את הבדיקה דרך רופא פרטי? בתור אחת שעברה הזרעות ו IVF ושום דבר לא עוזר, אני די חוששת מהבדיקה ורוצה לבטל אותה ופשוט להמשיך לנסות...

שני10

New member
כמה סימני תשובה...

הריון כימי הוא הריון (יש ביצית מופרית) המתבטא בבדיקת הדם אך מפסיק להתפתח לפני שניתן לראות שק הריון באולטרה סאונד. הריון כימי מתרחש לעיתים גם ללא טיפולים ו/או זריקות, רק שנשים שאינן בטיפול מניחות שהיה איחור בווסת ולא מודעות כלל שהיה הריון כימי (כאלה הן, לא רצות להדקר 14 יום לאחר ביוץ). לגבי היסטרוסקופיה - אני עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בלבד ברמת מרפא פ"ת, ללא הרדמה כלל. ההרגשה בדיוק כמו בדיקה גניקולוגית (פחות מפריע מהזרעה). האמת שזה די מעניין לראות את הרחם במסך ולכן נראה לי שעדיף לא הרדמה מלאה. האם סבלת בצילום רחם? האם יש ממצאים חשודים? בכל מקרה אני ממליצה לא לדחות את הבדיקה כי לעיתים ניתן לעלות על בעיות רק בבדיקה זו. בהצלחה!

abbay

New member
התלבטות נוספת

תודה על התגובה. לשאלתך, הצילום רחם מאוד מאוד כאב לי. הרופא שבצע לי את הצילום רחם אמר לי שהכל תקין (זה היה לפני שנתיים). ואילו הרופא שאני מטופלת דרכו היום, טוען שייתכן שיש חשש לרחם דו קרני/ מחיצתי ובגלל זה ההיסטרוסקופיה. לדעתי גם הוא לא היה כל כך משוכנע שצריך לבצע את הבדיקה אבל אחרי פעמיים הריון כימי הוא החליט שעדיף לנסות כיוון נוסף "לחקירה". האם בהיסטרוסקופיה אפשר לטפל ברחם מחיצתי? והאם זה משנה את פני הבדיקה?

debby12

New member
מנהל
היסטרוסקופיה

יש שני סוגים: היס' אבחנתית והיס' ניתוחית. באבחנתית, כשמה כן היא, רק מסתכלים ומאבחנים. בניתוחית ניתן לתקן דברים - כמו מחיצה - היא גם דורשת הרחבה יותר רצינית של צואר הרחם ולכן נעשית רק בהרדמה. לעומת זאת אבחנתית מקובל וניתן לבצע בלי הרדמה. אני לא רוצה להפחיד אבל כן רוצה לחלוק מנסיוני. עשיתי פעם היס' אבחנתית בלי הרדמה וזה מאוד כאב לי וזכור לי כסיוט. זה לא חייב להיות ככה - יש כאלה שזה לא כ"כ כואב להם - אבל זה היה המצב אצלי. זה ענין מאוד אישי. אני לא הייתי מוכנה לעשות שוב כזה דבר בלי הרדמה. יש עוד יתרון להרדמה - אם הם אכן מגלים מחיצה אז הם כבר יכולים לעבור לפסים של היס' ניתוחית ולתקן אותה בו במקום (כי את ממילא בהרדמה). לעומת זאת אם את עושה אבחנתית בלי הרדמה ומגלים מחיצה אז יפסיקו ויקבעו לך תור ליום אחר להיס' ניתוחית בהרדמה לתיקון המחיצה. כך שזה יכול לחסוך לך זמן ומאמץ ובדיקת אחת לא נעימה. מצד שני - יכול להיות שלא יגלו שום מחיצה ואז הרדימו אותך רק בשביל האבחנתית- ובכ"ז יש סיכון כלשהו בהרדמה. בכל מקרה - זכותך לדרוש לעשות הרדמה. זה הגוף שלך (וחוק זכויות החולה לצידך).

ellieg

New member
הריון כימי

להבנתי הוא הריון שלא נקלט ברחם. בעצם התרחש הפריה (ונוצר הכימיקלים).ההפריה עצמה מתרחשת בחצוצרה ולוקח כמה ימים להגיע לרחם ולהיצמד. אם הוא לא נקלט ברחם, יגדירו את זה כך

הריון כימי הוא להבדיל מהריון קליני

הריון כימי זה הריון שהתבטא בבטא מעל 10 אבל לא נצפה דופק הריון קליני הריון שהתחיל בבטא מעל 10 ונצפה דופק ולגבי ההיסטרסקופיה למה לך לבטל? זה לא קשור אחד לשני אם את צריכה לבצע את הבדיקה אז תבצעי אותה ותראי אולי יש איזו בעיה שלא עלו עליה המון בהצלחה

s h i r a 3 0

New member
באסותא, אם הבנתי נכון, עושים בדרך

כלל את ההיסטרוסקופיה האבחנתית שלא בהרדמה ורק אם מגלים בעייה ונדרשת היסטרוסקופיה ניתוחית עוברים להרדמה, אלא אם יודעים מראש שיש בעיה שתחייב היסטרוסקופיה ניתוחית. אני מניחה שהבדיקה אצל רופא פרטי מאוד יקרה ובאסותא הרופאים מצויינים ואם את מבוטחת במכבי אז לא מוכרחים להגיע אליהם באופן פרטי. ודרך אגב, לגבי האבחנתית - גם אם אפשר בהרדמה, לדעתי לא כדאי. סתם עוד חומרים מלבד אלו שאנחנו לוקחות ממילא, כשהבדיקה, גם אם היא לא נעימה, לא אמורה לכאוב כמעט בכלל.

היסטרוסקופיה - הנסיון שלי

אני עשיתי היס' אבחנתית ברמת מרפא בפ"ת. המקום מאוד סימפטי וחדש וכך גם הצוות. בקשר לבדיקה - היא היתה ללא הרדמה, ולדעתי כואבת פחות מצילום הרחם, וגם יותר סימטית - אין את החומר הדביק הזה שנשפך בין הרגליים. החומר שמוחדר פנימה בהיס' הוא בכמות הרבה יותר קטנה מאשר בצילום רחם, כי המטרה היא לא "למלא" את הרחם. זה קצת כואב, זה נכון. בקשר למחיצה, לי גילו מחיצה של 30% ובכל זאת לא הוחלט להסיר אותה. עכשיו אני מתחילה לחשוב שאולי צריך להסיר אותה. מה אתן אומרות?

למעלה