הרבה מטפלים ומטפלות - מה נכון לילד?

הרבה מטפלים ומטפלות - מה נכון לילד?

הבן שלי בן 5, מאובחן עם ODD ו-ADHD. ילד קשה קשה, שובב גדול, כרגע בחטיבה צעירה אבל מתקשה. הילד לפעמים תזזיתי, קשה לו לשמוע "לא", כל יום נכנס לעימותים עם ילדים אחרים בגן וגם קשה בבית.
אני כל הזמן מחפשת עזרה בשבילו, אנחנו נפגשים עם פסיכולוגית כל שבוע אבל מעבר לזה אני מחפשת עוד פתרונות שיעזרו לו (ולי).

אני מרגישה שיש הרבה שרלטנים. לדוגמה מטפלת אומרת לי שהיא מתמחה בנוער וכשאני מספרת לה שאני מחפשת עזרה לילד בן 5 אז פתאום היא טוענת שהיא מומחית לקטנטנים.
אתמול הייתי בפגישה עם מישהי שיועצת בפרטי איך להתמודד מערכת החינוך ומה הזכויות שלי. פתאום היא גם מומחית לדיקור סיני שעוזר עם ADHD, והבן שלה עושה רייקי מתמחה בילדים, והבת שלה עושה מסאז/ים מיוחדים לADHD, והיא עצמה מומחית לADHD ומקבלת בפרטי.
אני מאוד מבולבלת שכשאני מחפשת עזרה לילד אני מקבלת את ההרגשה שאנשים רק רוצים להוציא ממני כסף. זה כבר קרה לי הרבה. כולם מטפלים, וכל המטפלים מכירים מטפלים אחרים, אני תמיד מקבלת רשימות של עוד מטפלים.
איך אני אדע מה נכון ובמה כדאי להשקיע שיעזור לילד שלי?

מה נכון לילד

לצערי, יש הרבה שרלטנים בתחום... כמו בתחומים אחרים.
אני מציעה לך לארגן לעצמך את המחשבות ולחשוב במה את צריכה עזרה. אם תכתבי מה הקשיים, נוכל לנסות לעזור ולהתאים התערבויות מתאימות.
ההמלצה שלי היא תמיד לפנות לאנשי מקצוע שקיבלת עליהם המלצות באופן אישי או מאנשי מקצוע שאת סומכת עליהם.
בנוסף, אני ממליצה לך להתאזר בסבלנות. העזרה לילד היא תהליך מתמשך ואין מעשי ניסים. בגיל 5, עיקר העבודה צריכה להיעשות על ידי ההורים, ואני מבינה שאתם מקבלים הכוונה. כדאי להיזהר מעודף התערבויות שמלחיצות את הילד. אם הפסיכולוגית ממליצה להוסיף עזרה נוספת, כדאי להתייעץ אתה על אנשי מקצוע. וכמובן, שאת מוזמנת להתייעץ לגביהם עם הורים פה בפורום

zivadina

New member
לבחור פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב שאתם סומכים עליו

בדרך כלל זה פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב, שימליץ על סוגי הטיפול הרצויים.
בין היתר, הוא יגיד אם כדאי טיפול רגשי או טיפול התנהגותי.
זה חשוב, כי כל מטפל עובד בשיטה אחרת, גם פסיכולוגים.

מנהל מקרה מקצועי כזה יכול לראות את התמונה הכללית ולהמליץ על מטפל בגישה מתאימה, בלי קשר לרצון לתת עבודה לחבר שלו.
אצל מטפלים, הבעיה היא שיש כאלה שיגידו שהם יכולים לעזור לילד, ולא יודו בכך שזה לא נכון.
בסופו של יום, ההורים לא רק משלמים את הכסף, אלא גם את הדימוי העצמי הנמוך של הילד, שרואה שאף טיפול לא עוזר לו.
נשמח להמליץ לך על פסיכיאטרים מומחים להפרעת קשב.

מצטרפת להמלצה להתייעץ עם פסיכיאטר

לצערי אכן יש המון שרלטנים וחבל שנפגשת עם יותר מדי מהם. במיוחד כשמדובר בילדים צעירים אבל זה נכון לגבי כולם: לבדוק מי מטפל בכם? מה ההכשרה שלו? מי הסמיך אותו? מי נתן לו רשיון? פסיכיאטר יוכל להציע תכנית טיפולית מתאימה.

למעלה