הרבה זמן לא היה כאן מכללות, אז הנה

מאמר נחמד

אבל הגנה כזו יכולה להתקיים רק במסגרות יותר חובבניות ולא במקצוענים נטו. שחקנים אמיתיים(קבוצה לא אחד) אמורים להיות מספיק אתלטיים, מהירים(כושר +מחשבה) ומוכשרים(כולל צעד ראשון) כדי לנצל פירצות בהגנה האישית ומאצאפים כדי לפרק אותה פעם אחר פעם. הגנה זו מצריכה גם רוטציה רחבה ביותר (וגם שחקנים שרוצים לעשות הגנה...) יותר ממסכים עם הפיסקה האחרונה ובהחלט עם המסקנה - האזורית בליגות הנערים ונוער שולטת(עקה חוסר קלעים מספיקים וקריאת משחק נכונה) ככה השחקנים אף פעם לא ילמדו

SHNIK

New member
../images/Emo207.gif דירוג המכללות השבועי

באמת שרציתי לסקר משחקים בולטים בימים האחרונים אך הסמסטר השני התחיל בהילוך קצת גבוה מדי עבורי, מה שמנע ממני לעשות זאת, עם זאת להלן הדירוג השבועי, שימו לב לטאר הילס שכבשו את הפסגה, כשבוע לפני הטורנירים האיזוריים ההולכים ומתקרבים. שניק.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא מבין משהו

המאזנים של הקבוצות האלה פשוט מטורפים, מול מי הם משחקים בדיוק? הם פשוט מפסידים אחד לשני? אני יודע שזאת שאלה של בור, אבל זה מה שאני
תודה.

יש הפרשים מאוד גדולים

בין הקבוצות החזקות והמובילות כל בית, ליתר. לכן גם רואים הרבה פעמים הפרשים של 30 ואפילו יותר מ 50. משום מה, סדר המשחקים של הגדולות כולל גם משחקים מול נמושות מחוץ לאיזור שלהן, בעיקר בתחילת העונה, מה שמשפר את מאזנן פלאים... יוצא שעד הטורנירים קבוצה חזקה מתמודדת אולי 5-6 פעמים מול קבוצות ברמה שמתקרבת אליה, ומכאן המאזנים דוגמה - אינדיאנה, מדורגת בסך הכל 17 בליגה שלה המאזן 14-3, שני הפסדים מתוכם לויסקונסין #8, היחידה מעליה בטבלה, ועוד אחר למישיגן סטייט המדורגת טיפה מתחתיה. כלומר-> מאזן מושלם מול כל השאר! המאזן הכללי שלה 25-5, כלומר 11-2 מול קבוצות מחוץ לליגה שלה, רובם משחקי-מתנה. תסתכל על כל המשחקים המסומנים W ירוק, זה פשוט לא כוחות, לא מעט תבוסות של 15 עד 50 נקודות הפרש!

OrEl74

Well-known member
מנהל
אז אני שוב לא מבין

איך קורה שיחסי הכוחות כל כך גדולים? השחקנים הטובים פשוט מעדיפים את המכללות הגודלות ומה שנשאר לקטנות יותר זה כל אלה שמגיעים למכבי בסופו של דבר?

למכבי?

לקבוצות הטובות באירופה מגיעים שחקנים שהיו על סף ה nba, כאלה שנשרו ממחנות הקיץ או מה nba אחרי שנים בודדות של ספסול עמוק. או פייזר, שהיה תותח במכללות אבל איבד מקומו ב nba. עוד דוגמה, טוני דלק, היה מעולה במכללות ושחקן ספסל טוב ב nba, אבל העדיף להיות כוכב באירופה מאשר לקבל שכר נמוך יחסית באמריקה. הפחות טובים ממלאים מן הסתם את הליגות הצרפתית, הטורקית, הבלגית, השבדית וגם הישראלית
בקבוצות היותר קטנות בncaa משחקים כאלה שאמנם קיבלו מלגות ספורט, אבל כמעט כולם לא בונים על קריירת כדורסל אלא באמת לומדים בשביל מקצוע. בדראפט יש כמה? 70? 90? מתוכם כמה באמת ישחקו ב nba? יש 250-300 קבוצות בדרג הראשון, תכפיל ב-5 (רק שחקני חמישיה אפילו) תקבל נגיד 1000 שחקנים אז השחקנים הטובים מהתיכון מגיעים לקבוצות הטובות כקפיצת מדרגה לקריירה שלהם, חלקם מעדיפים להגיע לקבוצות דרג שני בשביל להתבלט. הטובים מכל הארץ, הכשרונות הכי גדולים, הולכים לגדולות, ומכאן הפער. יש גם פער בגודל האוניברסיטאות, מסורת ספורטיבית וכמה משקיעים בתוכנית הכדורסל בכל מקום.

למעלה