הרבה דברים להגיד

Uri Meir

New member
הרבה דברים להגיד

נכנסתי לפורום היום, וראיתי שיש לי הרבה דברים להגיד על הרבה נושאים, אבל בעיקר בקשר לשנת שירות, אז בוא נעבור דבר דבר לפי הסדר.

Uri Meir

New member
שנת שירות כללי

נוער תלם הולך לנסות מודל חדש של שנת שירות בשנה הבאה. שנת השירות תכלול לימודים, עבודה, התנדבות, וחיי קהילה. נערכו מספר כנסים לשכבת י"ב השנה, מתוך מגמה לברר את הרצון בשנת שירות כנ"ל. השם הנוכחי של הפרויקט הוא מכמנים, וכך אתייחס אליו בהמשך. המקומות שאנחנו חושבים עליהם כעת הם יפו ובית שמש.

Uri Meir

New member
דחיית שירות

למרות שאנו מנסים לדחות את השירות הצבאי במספר דרכים, הדרך היעילה ביותר בינתיים היא להירשם לשנת שירות של התק"ם. העברתי שמות של שבעה בנים ובת אחת לתק"ם לפני כשבוע וחצי. אם מישהו מעוניין שאעביר אותו לתק"ם אני יכול לסות אבל המועד האחרון כבר עבר! אני מקווה שכל מי שמעוניין לצאת אכן ייצא, אך אם יתווספו עכשיו עוד אנשים מעבר לאלה ששלחתי זה ידרוש הרבה זמן ומאמץ מכולנו.

Uri Meir

New member
כנס בהר חלוץ

הכנס בהר חלוץ שנערך בתחילת חודש פברואר היה מוצלח ביותר לדעתי. אני הייתי בשירות מילואים באותו זמן, וויתרתי על שבת עם המשפחה כדי להיות בכנס. היה רק אדם אחד למיטב ידיעתי שהביע עניין ברור במכמנים ולא יצא לכנס, חנן.

Uri Meir

New member
כנס שבוטל במודיעין

השתחררתי מן המילואים ממש בערב של יום חמישי השבעה בפברואר, וחזרתי הביתה. אני עובד במספר עבודות, והיה לי לחץ רב בכולן בשבוע שהיה מייד אחרי חזרתי ממילואים. הייתי צריך גם להכין דברים רבים לפני הכנס כמו לתאם מקום בו נישן, לתאם שיחה עם הרב, להודיע לקהילה על בואנו, ולקנות אוכל. רק ביום רביעי שלפני הכנס התחלתי לדבר עם אנשים. האיש הראשון שדיברתי איתו היה חנן. הוא אמר שהוא רוצה לדחות את הכנס, ואמרתי לו שהוא יכול לעשות זאת, ובלבד שיתאם עם כולם. אני אישית לא חשבתי שייתכן להודיע בהתראה כה קצרה כשברור שההכנות התרחשו בחלקן. דיברתי עם רביד והוא אמר לי שהוא כבר הגיע לתל אביב. למרות הודעות לא ברורות מיונתן (ייתכן שלא נגיע) הבנתי סופית שהירושלמים לא יגיעו לכנס רק ביום שישי בערך בשעה 11:00. יש אנשים שידעו קודם, אך לא הודיעו לי בצורה ברורה. הייתי צריך לערוך מספר גדול 0מאוד) של שיחות טלפון, כדי להודיע לכל המעורבים (הרב כנרת שריון למשל) שהכנס מבוטל. רביד שהיה כבר במודיעין היה צריך לחזור הביתה. לדעתי מישהו צריך לבקש את סליחתו. כמות גדולה של אוכל שהכנתי התקלקלה. לדעתי ההתנהגות הנ"ל אינה אחראית, ולכן הודעתי לבנג'י וחנןכי הדרך לתקן חוסר אחריות הוא בלקיחת אחריות, וכי אני מצפה להודעה על התאריך של הכנס הבא, ומתי אני מצופה להעביר בו פעולות, כלומר כל האחריות היא על הקבוצה הירושלמית. אני עדיין חושב שהקבוצה הירושלמית צריכה לקחת אחריות מלאה על הכנס הבא.

Uri Meir

New member
כנס סוף פברואר

כיוון שראיתי את חנן כאחראי (ובנג'י) שוחחתי איתו בתחילת השבוע שלפני סוף פברואר, וסיכמנו שההכנות לכנס לא נערכו כראוי, וכי הוא צריך להידחות כנראה לאמצע מרץ. הייתי מאוד מרוצה מן השיחה, אך היום שיש האחרון הצהריים איילת חייגה אלי ושאלה אם הכנס מתקיים כי היא בדרך. מתברר שההודעה שפורסמה בפורום (לא יודע מי פרסם) לא הוסרה, ולפחות אדם אחד חשב שהכנס עדיין מתקיים. נראה לי שהיה גם בכך סוג של חוסר לקיחת אחריות

Uri Meir

New member
אחריות

לסיכום ביניים, אני חושב שהשתתפות בפרויקט מכמנים דורשת אחריות רבה, ועכשיו הזמן להתחיל לקחת אחריות. אני מצפה מן הקבוצה הירושלמית, ובעיקר מחנן להחליט על המיקום של הכנס הבא (ירושלים או כל הנשמה לדעתי), על המועד, ועל התוכנית. אני מצפה שהקבוצה הירושלמית תתאם את המקום, תקבע תפריט ומועד לעריכת קניות, ותמצא זמן לבשל אוכל. אני אשמח לעזור בקניית האוכל, בבישלו, ובהעברת פעולות, אך אני חושב שהאחריות צריכה להיות של הקבוצה הירושלמית. עד כאן לערב זה, אורי מאיר

royelmo

New member
נו.....

באמת יאללה כל העניין הזה כבר נגמר. היה לא היה, הגיעו לא הגיעו בלה בלה בלה בלה. די מספיק. קורות טעויות.

Uri Meir

New member
הנקודה היא

הנקודה היא שכדאי לקחת אחריות על טעויות, וגם לקחת אחריות בכלל. אני רוצה לעודד אותך לקחת אחריות על הכנס הבא כפי שפירטתי. בוקר טוב, אורי

BabyJoe

New member
../images/Emo188.gifבעיות בתקשורת ודברים אחרים

אני חייב לאמר שמאוד "התרשמתי" מהעובדה שפחות או יותר כל חברי נוער תל"ם שיש להם נגיעה לעניין "מכמונים"(דרך אגב,מה הקטע עם השם?) החליטו שאני האחראי הבלעדי לנושא. עד כמה שאני מעריך את העובדה שכולכם החלטתם שאני כזה אחראי(או בעצם לא לפי התגובות) חשוב לי לציין שמעולם לא הכרזתי בפני אף אחד שאני לוקח על עצמי לארגן את עניין המכינה בכל מה שנוגע ל"קבוצה הירושלמית"(זה לא שם של קבוצה מהעולם התחתון???) או לכל השמיניסטים בארץ באופן כללי. למרות שחשבתי שמייקי הבהיר את עניין הבילבול של שבוע שעבר כנראה שעלי להסביר שאת בעצמי פעם נוספת. בגלל שהיה חשוב לי לקבוע תאריך לכנס בהשתתפות כולנו בהקדם האפשרי פירסמתי הודעה בפורום המציעה את סוף השבוע שעבר כאפשרות לקיים בו את הכנס. אכן דיברתי על כך עם אורי אבל מעולם לא הוחלט באופן ברור שהכנס אכן יתקיים בתאריך זה. בנוסף לכך כמו שוודאי שמתם לב(או שלא) לא קיבלתי אפילו תגובה אחת להודעה\שאלה שלי בנושא הכנס ואני באמת מתקשה להאמין שמישהו התייחס להודעה שאני כתבתי בפורום כהודעה רשמית על קיום הכנס מה גם שכמו שציינתי קודם ההודעה לא נוסחה בצורת קביעה אלא כהצעה! אני באמת מצטער שאנשי הר-חלוץ החליטו מסיבה שבאמת לא ברורה לי כן לצאת לכנס ולשוב על עקבותיהם באמצע הדרך אבל אני באמת לא חושב שהאשמה או אפילו האחריות על כך נופלת עליי או על מישהו מהירושלמים... בנושא מועד הכנס הבא, אני אשמח לשבת(או לדבר בטלפון) עם אורי או עם כל אחד אחר שמעוניין לעשות זאת כדי לתכנן את הכנס ולדאוג שהוא אכן יתקיים מהר ככל האפשר מכיוון שבאמת אין לנו הרבה זמן ואני באופן אישי רצה לקבל החלטה בנוגע לשנה הבאה כמה שיותר מהר. אי הבהירות הזו באמת משגעת אותי. תודה ולילה טוב! חנן.

Uri Meir

New member
היי חנן

תשמע... תראה... האחריות שלך לכנס הקרוב היא עניין מקרי, ואסביר. אתה היית הראשון שהתקשרתי אליו, ואתה ביקשת ממני לדחות את הכנס. יכול להיות שהיו עוד אנשים שרצו לדחות אותו והחליטו בהתראה כל כך קצרה, אז גם הם לדעתי צריכים לקבל את האחריות על הארגון. בקשר לאיילת וכו' אני רק סיפרתי מה היא אמרה. לא מצאתי את ההודעה על הכנס האפשרי. אני לא יודע כמה היא היתה ברורה או לא, אז אני רק אומר מה שמעתי. אני חושב שאם ביום שני החלטנו (אתה ואני) שאין כנס, כדאי לכתוב גם את זה. חוץ מזה, לא קרה שום אסון. הדברים האלה קורים, ויש הרבה קצרים בתקשורת. נקווה שהפורום ישפר את כל הקצרים הנ"ל. בכל מקרה אני מקווה לפגוש אותך ואתכם בקרוב, אורי

Uri Meir

New member
מכמנים

ההצעה לשם היא של אירי קסל מנכ"ל התנועה. אני חושב שהשם טוב, ואני חושב שכדאי להשתמש בו כי הוא מבהיר שאנחנו משהו שבין מכינה לשנת שירות, ולא אף אחד מן השניים. עד כאן, אורי

G יוני

New member
אני שמח שהתעוררת...

אורי, אני שמח לדעת את כל הפרטים האלה בהתחשב בעובדה שלא התקשרת אלי פעם אחת בקשר לשנת שירות בתל"ם. טוב, שמישהו סוף סוף נוקט עמדה ומסביר משהו על השנת שירות...

Uri Meir

New member
הזיכרון...

יש לי איזה בדיחה שאני לא ספר כאן אבל, מה עם הזיכרון אחי?... דיברתי איתך אישית כמה פעמים, ואתה מוזמן להתקשר אלי ולדבר (לפני עשר בלילה)

למעלה