אם יצא לך לבקר כאן שוב, אשמח להתייחסות
1. דע את חובותיך ואחריותך בחיים.
נתת כאן 2 דוגמאות פשוטות, אך לרוב האדם מבולבל מאוד, אין לו מושג קטן מה הם חובותיו ומה הם אחריותיו. החיים לא פשוטים כל כך, וההצגה שאנו מציגים מזמנת לנו תפקידים רבים ומשונים.
לבצע עבודתו על הצד הטוב ביותר.
הכיצד ידע אותו אדם מבולבל, האם מבצע הוא את תפקידו או עבודתו על הצד הטוב ביותר?
הוא יכול לחיות אין ספור מחזורי חיים ולהיות בטוח שהינו מבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, אבל לאמתו של דבר, להיות במרחק רב מאותו ביצוע טוב עליו אתה מדבר...
להיות לא אנוכיים.
זה בכלל מצחיק, הרי אותו אדם מבולבל מספר לעצמו שוב ושוב שעשה דבר זה או אחר בצורה לא אנוכית, אך לאמתו של דבר הייתה שם אנכיות בלבד...
האם יש לו לאותו אדם מבולבל בכלל אפשרות לבחור כיצד לנהוג, בצורה אנכית או לא???
2. שרות למען ה....
אני מכיר זוג שלא מזמן אימץ 2 ילדים, אח ואחות... כל מי שפוגש אותם מתפלא ואומר, וואו עשיתם דבר נהדר למענם, עשיתם מצווה... והם מספרים לי את זה וצוחקים באומרם, אנו עשינו זאת מתוך אגואיזם, אנו רצינו ילדים...
ומה היה קורה אם היה מדובר בזוג אחר, לבטח היו אומרים לעצמם: ״עשינו מצווה, עשינו דבר נהדר למען הילדים״... כן יש מצב שהם עשו דבר נפלא ועזרו לילדים, אך לא מדובר בשירות למען....
3. כל רגש כל מצב מוקדשים לאל מתוך זכירת היותו בכל.
כיצד נקדיש לאל ונזכור? הרי אותו אדם מבולבל לא זוכר כלום, לא את עצמו, ולא על מה חשב או הרגיש או חש לפני דקה וחצי. הוא שרוי בשינה עמוקה, הזדהות ו.....
4. לימוד הידע זה ברור...
מה שרוצה אני לומר לך, הוא שעשית בדיוק את מה שעשה אותו אדם שפגשתי לפני שנים רבות.
אם בביקורך הבא, אם יהיה כזה, תוכל לתת קצת את האיך ולא את המה, הדבר יהיה מבורך ביותר.
כיוון שאת המה ניתן למצוא בכל מקום, והוא יהיה דומה מאוד למה שאתה רשמת...