הרא קרישנה

ינוקא1

New member
אני פשוט צופה מהצד

וההבלים הללו לא פוגעים בי , אבל זה די מצער - כמו שאמר ירמיהו :

"כִּי שְׁתַּיִם רָעוֹת עָשָׂה עַמִּי :
אֹתִי עָזְבוּ מְקוֹר מַיִם חַיִּים ,
לַחְצֹב לָהֶם בֹּארוֹת בֹּארֹת נִשְׁבָּרִים אֲשֶׁר לֹא יָכִלוּ הַמָּיִם."

על מה אתה מדבר..?

קודם כל אתה לא בדיוק רק צופה מהצד, הגבת מהר מאוד להודעות של החסיד - וקצת בגסות ותוקפנות לדעתי... אחרי ה-7 הודעות שלו, לא יודע מאיפה הסקת מהן שהוא חסיד שוטה... או שהוא מנסה לעשות נפשות כאחרון המסיונרים... או לדוגמה שהוא חושב שקרישנה הוא בן אדם... אלה פשוט דברים שאני לא הסקתי ולא רואה מההודעות שלו...
&nbsp
ואז כתבת לו בהקשר החסידים, "המשותף לכולם זה הערצת בני אדם וסגידה להם" - חתיכת הכללה לזרוק על כל מי שהולך בדרך הבהקטי - דרך שהיא אחת הפופולריות ולדעתי ברור שהיא לגיטימית לחלוטין...
&nbsp
אני באמת לא מבין למה התוקפנות כלפיו ומה מפריע לך שיש אנשים שהולכים בדרך החסידות. גם אם נתקלת בחסידים שמעריצים וסוגדים לבני אדם, מעבר לשאלה האם זה נכון (לא נראה לי שאתה יכול להגיד ב-100% מה נכון עבור מישהו אחר) - זה לא סיבה לחשוב שכל החסידים רק מעריצים וסוגדים לבני אדם...

ינוקא1

New member
זו עשית חובתי בחיים למטרה לא אנוכית , ולא לפרי חומרי.

לפעמים להיות "לא מנומס".

ולגבי "חסידי בני אדם" -
פעם שמעתי מישהו שאמר , שאם לדגים היה אלוהים , אז הוא היה דג גדול.
וכשאנשים עושים לעצמם אלהים , אז הוא פשוט איש גדול ..... קרישנה \ ישו \ הרבי מלובביץ' \ .....

אחי,הכל ב סדר

על כולם פועלים אותם כוחות טבע המביאים לפעולה. כך הדברים אמורים להתנהל

"הכול נאלצים לפעול בחוסר-ישע על-פי התכונות שרכשו ממידות הטבע החומרי; אף לא אחד יכול להימנע מעשייה כלשהי, ולו לרגע."

מדוע בני אדם מתנהגים כפי שהם מתנהגים? אין טעם לטעון כלפיהם. הם לא באמת העושים:
"הנשמה הרוחנית מתבלבלת בהשפעת העצמי הכוזב, וחושבת עצמה לעושה הפעולות, שלמעשה מתבצעות על ידי שלוש מידות הטבע החומרי."

יש הבדל בין ביצוע החובה לתגובה אנוכית. דרושה הבחנה אך גם כנות על מנת להכיר בהבדל. בדרך כלל בני אדם מתרצים פעולותיהם כך. למרות שהם בחוסר ישע חסרי שליטה נאלצים לפעול לפי דחפיהם לסיפוק חומרי/פסיכולוגי. או לבטא רגשות שליליים. הם יאמרו בדיעבד: כך בחרתי,כך רציתי

נדמה לי שאתה ניחן באותן הבחנה וכנות

ינוקא1

New member
מצויין , אז אני לא אשם שאני מניאק.

Mist2

New member
אחי הכל באמת בסדר

אבל חוץ מלצטט מ - בהגוד גיתא, אתה יודע לנגן עוד משהו?
אני הייתי שמח מאוד אם היית עונה ברצינות על השאלות שלי...

אנסה.שאלתך היתה האם ישנה עבודה פנימית.שאלה כללית

השתדלתי לענות בהבנתי המוגבלת. לדעתי בכל הודעה פה נרמזת עבודה פנימית כלשהי.הדרך כולה היא עבודה עצמית בשילוב עם רצון האל לאהוב אותנו.איני מורה ולא אוכל לפרט תורה שלמה או לספק תשובות ברמה המצופה.נסתפק בטעימה:

דע חובותיך ואחריותך בחיים. מה נדרש ממך כבר עתה בנסיבות הנוכחיות בניגוד למה אתה רוצה לרווחתך האישית.למשל הורים נדרשים לדאוג לילדיהם ולגדל אותם גם אם לא תמיד מתאים להם. עליהם להיות לא אנוכיים ולוותר על נוחותם לעתים קרובות.על העובד מוטל לבצע עבודתו על הצד הטוב ביותר גם אם לא אוהב אותה והבוס מעצבן

נדבך אחר הבנוי על הראשון הוא השירות.לקרובים לזולת לקהילה. לעשות לא למען עצמך אלא למען האחר אפילו אם אין הכרח שכזה. גם אם לא בא לך בהתחלה "מתוך שלא לשמה בא לשמה". זהו תרגול רוחני חשוב. בראשון מדובר על חובה.בשני כוונה של נתינה

אחר כך מגיעה הדבקות.ברור שלא מתאים לכל אדם באשר הוא אלא אם מתעורר מצפן פנימי לכך.כל פעולה כל רגש כל מצב מוקדשים לאל מתוך זכירת היותו בכל.
כאן נכנסים גם המזמורים והמנטרה והאוכל ההודי הטעים

אספקט אחר של העבודה הוא לימוד הידע דרך כתבי הקודש.

נדמה לי שכמו בכל דרך מושם גם דגש על התעלות מעל השעבוד החושי החומרי ותיקון מידות.העזרים לכך הם הכתוב למעלה.הסיסמה "פעל בצורה לא אנוכית ולא למען פירות הפעולה" היא אתגר עצום בכל רגע מחדש

הכתוב פה מתאר חלק מן התהליך.כמו בכל דרך יש קושי ומאמץ בהגשמתה עקב היותה מנוגדת לאותם כוחות טבע משעבדים.דרושים שמירה על כללי מוסר איפוק כנות התמדה יכולת הבחנה פתיחות התמסרות. רכישת כל התכונות הללו היא עבודה עצמית בפני עצמה.

צר לי.אין בידי הזמן וגם אולי אין זה המקום לתאר את התמונה כולה על פרטיה. בהודעה אחת זה המקסימום לו אני מסוגל.תודה על הבעת הענין

Mist2

New member
אם יצא לך לבקר כאן שוב, אשמח להתייחסות

1. דע את חובותיך ואחריותך בחיים.
נתת כאן 2 דוגמאות פשוטות, אך לרוב האדם מבולבל מאוד, אין לו מושג קטן מה הם חובותיו ומה הם אחריותיו. החיים לא פשוטים כל כך, וההצגה שאנו מציגים מזמנת לנו תפקידים רבים ומשונים.

לבצע עבודתו על הצד הטוב ביותר.
הכיצד ידע אותו אדם מבולבל, האם מבצע הוא את תפקידו או עבודתו על הצד הטוב ביותר?
הוא יכול לחיות אין ספור מחזורי חיים ולהיות בטוח שהינו מבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר, אבל לאמתו של דבר, להיות במרחק רב מאותו ביצוע טוב עליו אתה מדבר...

להיות לא אנוכיים.
זה בכלל מצחיק, הרי אותו אדם מבולבל מספר לעצמו שוב ושוב שעשה דבר זה או אחר בצורה לא אנוכית, אך לאמתו של דבר הייתה שם אנכיות בלבד...
האם יש לו לאותו אדם מבולבל בכלל אפשרות לבחור כיצד לנהוג, בצורה אנכית או לא???

2. שרות למען ה....
אני מכיר זוג שלא מזמן אימץ 2 ילדים, אח ואחות... כל מי שפוגש אותם מתפלא ואומר, וואו עשיתם דבר נהדר למענם, עשיתם מצווה... והם מספרים לי את זה וצוחקים באומרם, אנו עשינו זאת מתוך אגואיזם, אנו רצינו ילדים...
ומה היה קורה אם היה מדובר בזוג אחר, לבטח היו אומרים לעצמם: ״עשינו מצווה, עשינו דבר נהדר למען הילדים״... כן יש מצב שהם עשו דבר נפלא ועזרו לילדים, אך לא מדובר בשירות למען....

3. כל רגש כל מצב מוקדשים לאל מתוך זכירת היותו בכל.
כיצד נקדיש לאל ונזכור? הרי אותו אדם מבולבל לא זוכר כלום, לא את עצמו, ולא על מה חשב או הרגיש או חש לפני דקה וחצי. הוא שרוי בשינה עמוקה, הזדהות ו.....

4. לימוד הידע זה ברור...

מה שרוצה אני לומר לך, הוא שעשית בדיוק את מה שעשה אותו אדם שפגשתי לפני שנים רבות.
אם בביקורך הבא, אם יהיה כזה, תוכל לתת קצת את האיך ולא את המה, הדבר יהיה מבורך ביותר.
כיוון שאת המה ניתן למצוא בכל מקום, והוא יהיה דומה מאוד למה שאתה רשמת...

מודטחדש

New member
אני מניח שזה ציטוט מהגיטה

תוכל בבקשה לציין פרק ופסוק?
איך אתה מפרש את (או מצטט את הגורו שלך) פסוקים 45 ו-48 של פרק 2 בבהאגווד-גיטה?

אכן.פרק 10 פסוק 8

פרק 2
45 "הוודות דנות בעיקר בשלוש מידות הטבע. הו ארג'ונה, התעלה מעל לשלוש המידות הללו, השתחרר מכל שניות וחרדה לרווח וביטחון, והתבסס בעצמי."

48 "הו ארג'ונה, בצע חובתך ברוח שקולה, והימנע מכל זיקה להצלחה או כישלון. יישוב-דעת כזה נקרא יוגה."

מודטחדש

New member
תודה רבה. למה לא לקרוא לילד בשמו

"
שלוש מידות הטבע
", הן שלוש הגונות - סאטווה, ראג'אס ותאמס.
התרגום שאני אוהב:
45 "...הוודות עוסקות בשלוש
הגונות. הייה ללא שלוש הגונות,
הו ארג'ונה, חופשי מכפילות, לעד
איתן בטוהר, עצמאי מנכסים,
נשלט באני..."
48 "...מבוסס ביוגה, הו זוכה
בעושר, בצע פעולה, לאחר
התרת הכבלים ולאחר
השגת איזון בהצלחה
ובכישלון, כי איזון הרוח
מכונה יוגה...."

איך אתה מבין את פסוק 45? מה לדעתך פירוש "הייה ללא שלוש הגונות" או לפי התרגום שלך "
התעלה מעל לשלוש המידות הללו
"?

התעלות

המטרה היא לעבור מהתשוקה לעינוג חושים ושעבוד חומרי לעבר הנשגב. כל עוד יש גוף פיזי מידות הטבע משפיעות. על כן יש ללמוד שויון נפש והכלה במצבי השניות כלפי כל רגש,מצב גופני,אירועים טובים ורעים.למידת הודות עם דבקות באל עוזרים בהדרגה לשחרר את החרדה הקשורה להישג או אובדן במישור החומרי. בתודעת קרישנה מלאה יש התבססות ביחסי האהבה עם האל.כך מושגת ההתעלות. "התעלה"–לא הגוף ולא האגו מתעלה. אלא אנחנו כישות רוחנית. המשמעות היא שקיים רק רצונו של האל דרכנו.ואז ממה נושפע?

מודטחדש

New member
התשובה שלך לא מובנת

האם התשוקה נעלמת רק אחרי מותו של האדם? האם לאדם מואר יש תשוקה (כשהוא בחיים)? האם ניתן ללמוד(!!!) "שויון נפש והכלה במצבי השניות"? לדעתי אפשר (נפלא אך מתיש) לנסות. לא מובטחת הצלחה.
כי הפסוק אומר בצורה היפה ביותר, היה בלי 3 הגונות - היה בלי העולם היחסי. להיות בלי היחסי זה להיות מֵעבר ליחסי, במוחלט. מבחינה מדעית, רק שיטה אחת נבדקה והוכחה שהיא עושה את זה. ברגע שאתה בטרנסנדנטלי לא קים שום יחסי יותר. כשאתה לא שם, אתה יכול לנסות מכאן עד הודעה חדשה, זה פשוט לא יצליח ב-100%.
איך נראים החיים של מישהו ב-"
תודעת קרישנה
"?
רצון האל ממילא "
קיים דרכנו
". בין אנחנו מבינים את זה או לא, רוצים בזה או מסרבים. כל מה שנעשה הוא "
רצונו של האל
".

למעלה