הראש היהודי

הראש היהודי

הראש היהודי וביום השישי ברא האלוהים את האדם. ומה נתן לו לאדם שיהיה החכם שבחיות, שיהא לשליט העולם? נתן לו מוח. לא נתן לו רגלים מהירות ולא זרועות עצומות, לא עוז ועוצמה לא מלתעות ולא טפרים. האדם אינו שורד בראשי העצים ואינו מוצא מחבוא במחילות האדמה. בורא עולם נתן לו מוח גדול ועצום. נתן לו את האבר המדהים ביותר מכל אברי החיות, נתן לו את הדבר הנפלא מכל יצירותיו ביקום. נתן לו הקב"ה מוח שמסוגל ללמוד ולהמציא, להבין ולחקור, לחשוב ולחלום. האם יתכן שנתן הקדוש ברוך הוא כל זאת בגלגלתו של האדם רק כדי שישנן משניות ויצטט ציטטות? האפשר שכל המוח הנהדר הזה נועד להיות אסור בד´ אמות של תורה. הקב"ה לא ברא שום דבר לריק. כל הר וכל גרגיר נבראו למטרה וכחלק מכל העולם השלם. לכן לא יתכן שהעניק לאדם מוח כה נשגב ולא ציווה לו שישתמש בו ככל יכולתו. כמו שלא יצר לעץ שורשים וציוה לו שינוק מים רק בחצי מהם או שיאמר לסוס לדהור רק על שלוש מרגליו כך לא כיוון לאדם להגביל את מחשבותיו ולהצר את מוחו. חייב כל אדם להפעיל את כל מוחו בכל עוצמתו, בכל נושא כפי יכולתו. חייב כל אדם לחשוב בכל כוחו. יהודי יקר, אין דבר שאסור לתהות עליו ואין שאלה שאסור לשאול. אין נושא שאסור לעסוק בו ואין תורה שאסור ללמוד אותה. זכור זאת בכל דרשה ובכל שעור למען כבוד הבריאה. הרצל פרנקל 17/3/2002

Err0r

New member
בהחלט

אני לא אתייחס לאלוהים, אך בן האדם נברא עם מוח, לא בשביל לשנן פסקות מאיזה ספר, אלא כדי לבנות לעצמו בית, להקים משפחה, להתפרנס כמו שצריך ולהצביע שינוי

פלסטיק

New member
אני הייתי פחות בטוח במקומך

אני לא יודע מה הקב"ה התכוון, מאיפה לי לדעת? עוד בבית הספר כשנתנו לי את השאלות בסגנון "למה התכוון המשורר באומרו" חשתי מבוכה, והמדובר היה באדם לא באלוהים. יש דברים מיותרים, יש לנו תוספתן ועצם הזנב, לא הייתי משתמש בנימוק שאין משהו מיותר. נראה לי שלחקור לדרוש וללמוד זה עניין אישי, מי שמעוניין להגביל את עצמו מבחינה אינטיליגנטית, חבל. זה נראה כאילו אדם בוחר להיות טיפש ולא חכם. נראית לי בחירה תמוהה אבל זכותו של אדם (וחווה כמובן) לבחור את דרכו.

למעלה