הראיון עם הופמן

סינטטית

New member
הראיון עם הופמן

אני מצטערת שלא יכלתי להכניס את כל השאלות, אבל השתדלתי להכניס את הרוב ואת השאלות היותר ענייניות.
תהנו מתי בעצם הבנת שאתה רוצה לעסוק במוזיקה? אני מנגן מגיל 6, זה התחיל כשראיתי את רמי קליינשטיין מנגן על פסנתר בטלויזיה ומאותו רגע החלטתי שאני רוצה... את ההבנה האמיתית שאני מתכוון לעסוק בזה כקריירה, הבנתי בתיכון, תמיד הייתי מעורב בכל ארוע מוזיקלי בבית ספר, לא פספסתי הזדמנויות, הרבה מהם יזמתי. בתחילתה של סינרגיה ובתקופותיה הלא כל כך מוצלחות, מה נתן לך את הכוח להמשיך הלאה למרות הכל? חשבת שתגיעו להצלחה כזו? לא ממש היו תקופות "לא מוצלחות", הרי מתחילים מנקודת האפס, מכלום, כותבים שירים, ואף אחד לא מכיר אותם. אחרי שיצאנו עם המופע הראשון, זה לאט לאט התפתח, תמיד גדלנו בכמות קהל, אז ההרגשה תמיד היתה חיובית, ידענו שיהיה קשה מראש, אז פשוט עבדנו בזה כל יום, כל הזמן, האמנו במוסיקה שלנו וזה דחף אותנו להתגבר על כל המכשולים שיש בדרך. נורא קל להתייאש באמצע, יש המון ספקנות בארץ, בטח ובטח למשהו חדש ולא מוכר. מבחינת הצלחה... ידעתי שהאלבום השני יהיה יותר מוצלח, כולנו הרגשנו את זה בלהקה, אבל לא ציפינו למימדים האלה, זה באמת הדהים אותנו. כיף לדעת שיש כל כך הרבה אוהבי רוק בארץ... השנה הזאת ללא ספק הייתה שונה בהרבה בחינות מהשנים הקודמות של סינרגיה מבחינה תקשורתית, מבין כל הזכיות והרגעים המרגשים שקרו לכם השנה, מה היה הרגע שהוא בלתי נשכח עבורך? נורא קל לי להגיד שבעמ"י התרגשתי בטירוף, וגם בארוע של האלבום זהב... אבל הרגע שאני באמת לא יכול לשכוח זה בכלל בהופעה ביגור, הופעת פריצה, די בתחילת הדרך של האלבום השני, קצת אחרי ש"תראי זה אני" יצא לרדיו. זאת היתה הפעם הראשונה ששמעתי קהל שלם שר את תראי זה אני בלי העזרה שלי, פשוט כולם שרו את השיר ואני רק הסתכלתי. שיר שכתבתי בבית עם בנואה... ונהניתי ממנו ברמה האישית... פתאום הופך להיות שיר שלהם, זה היי מטורף, אין דברים כאלה בעולם... אתה מרגיש על גג העולם, הרגעים האלה ישמרו איתי לנצח. מה אתה יכול לספר על התהליך של ההקלטות וההכנות לקראת האלבום השלישי? איך הוא הולך להיות? מבחינת סגנון, דברים חדשים וכו'... מתי הוא עתיד לצאת? אנחנו עכשיו בשלב של הכתיבה, זה השלב הכי קסום... הכל קורה עכשיו, המילים והלחן מגיעים ממי שאתה כיום, מהחיים שלך כרגע, מכל מה שאתה אוהב או שונא, או כל רגש אחר שלך. החומרים כרגע מדהימים בעיניי, הכל חדש ומעודכן, קיצוני יותר, עוצמתי יותר, אין לי מילים לתאר... הוא יצא כשהוא יהיה בשל, אין בזה חוקים, הייתי מאוד רוצה לתת תאריך, אבל המציאות יותר חזקה, לכתוב אלבום זה תהליך של הבשלה. אנחנו עובדים בשיא המרץ עליו, והוא יהיה דרגה מעל האלבום השני... Mark my words :) איך ההרגשה לקראת הדיסק? צפייה מטורפת, מדמיין כל הזמן איך זה ישמע בסוף התהליך, אבל נהנה מכל רגע... המון זמרים ולהקות עושים שיתופי פעולה עם זמרים ואמנים אחרים האם נשמע משהו כזה בדיסק החדש? כרגע אין תכנון כזה, אבל אי אפשר לדעת, הדברים האלה נולדים תמיד בשלבים מתקדמים יותר, עכשיו מתרכזים בכתיבה... יש מוזיקאי שהיית רוצה לשתף איתו פעולה? סינרגיה ופו פייטרס נשמע טוב? :) מאיפה באה ההשראה שלך ללחנים והמילים? שאלה מעולה, המון דברים מביאים השראה, המרכיב העיקרי היה תמיד חוויות אישיות, כל חוויה שיש בה אמוציות חזקות ברמה האישית, זה מה שהכי הרבה מניע אותי לכתיבה. כשאני כועס, השיר כועס, כשאני עצוב השיר עצוב... הלחן תמיד ישקף בצורה הכי מדויקת את מה שאני מרגיש... אם הייתה לך אפשרות לבחור, מה היית מעדיף- לעבור את אותה דרך ארוכה להצלחה, או הצלחה מיידית? לעולם לא הייתי מחליף את הדרך שעברנו... אני לא מאמין בהצלחה מיידית, אני מאמין בהצלחה כתוצאה של עבודה קשה. מה שעולה מהר, לרוב נופל יותר מהר... אתה חושב שזה שאיתן עזב את הלהקה ישפיע על הדיסק או על המוזיקה של הלהקה? כן, אבל בצורה טובה, כל נגן מביא איתו משהו למשוואה, יש אופי נגינה שונה וחיבור שונה עם הלהקה, עדיין הליבה של המוסיקה של סינרגיה לא תשתנה, היא פשוט תשתפר. אנחנו נביא מתופף תותח... מנקודת מבטך ושיפוטך, היית חושב שיש משהו שצריך לשפר בך מבחינה קולית? מ מ ש א ה ב ת י א ת ה ש א ל ה . אני ביקורתי כלפי עצמי בכל מה שקשור ליכולות הווקאליות, זה לא מסתכם ב"קול יפה" כן או לא... זה לאתגר את עצמך כל הזמן, להתמודד עם תפקידים שהם לא טריוויאלים, להשוות את עצמך לאחרים וכו'. אני זמר מסוג מאוד מסוים, יש לי דברים שעובדים אצלי מעולה ודברים שפחות, יש תקופות שאני מבואס על עצמי ויש תקופות שאני מרגיש מבורך. אחד הזמרים עם הקול הכי מדהים ששמעתי הוא Myles Kennedy, הסולן של אלטר ברידג', הוא כמעט בלתי מוגבל בגבהים והוא מדויק בטירוף, יש לו יכולת לרגש בכל מילה שהוא מוציא, הוא אמין בשירה, לא הצגתי. הייתי ממש רוצה את היכולת שלו להגיע לגבהים בנוסף לקול העמוק, אני עובד על זה, עליתי כבר בטון מעל מה שהייתי פעם :) איך זה מרגיש לראות ולקבל את כל האהבה הזאת מהקהל? היי מטורף :) אין דבר יותר מדהים מזה בעולם... מה המחווה הכי מוזרה / הזויה / מטורפת שקיבלת אי פעם ממעריץ / מעריצה? עזבו שטויות, אני סנילי, הספקתי לשכוח כבר מלא :) חוץ ממוזיקה, מה אתה עוד אוהב לעשות בזמנך החופשי? יש לי ילד חדש, אני כולי מאוהב בו, חוץ ממוסיקה, הכל סובב סביבו כרגע. מה מרגש אותך? כרגע... חיוך מגל גל המלאך הקטן, ולראות איך אמא שלו מאוהבת בכל דבר קטן שהוא עושה... אין שום דבר שמתעלה על זה הדברים הקטנים האלה... מה הכי מפחיד אותך? אני אגיד לכם מה מרגיז אותי... טפשות של אנשים... ואלימות איך כיום מתקיימים זה לצד זה הקריירה המוזיקלית, חיי המשפחה ומשרה קבועה? האם השתנה סדר העדיפויות שלך? כשאני חושב על זה באמת... לא ממש השתנו העדיפויות, המשפחה תמיד היתה ותמיד תהיה במקום הראשון, המוסיקה תמיד תהיה שם, לעולם לא אפסיק לכתוב, לשיר ולנגן, והעבודה (לכאורה הרגילה) גם תמיד תהיה שם, כי זה מי שאני, השילוב של כל אלה ביחד... אבל כשעושים את הכל יחד, יש לזה מחיר... כרגע אני חי עם זה בשלום, כשאתעייף, אשנה משהו, ברור מאליו שזה ישאר משפחה ומוסיקה :) ניתנה לך אפשרות להגשים שלושה ממשאלות ליבך, מה היית בוחר להגשים? בריאות, בריאות ובריאות, כל השאר אני אעבוד קשה ואשיג לבד

סינטטית

New member
המשך:

ולסיום... אסוציאציות: מוזיקה - לפעמים אני מרגיש שזו המטרה שלי בחיים בית - פורום סינרגיה הוא סוג של בית משפחה - סינרגיה חברים - כמה שיותר, מכל המינים מכל הסוגים עבודה - מעבודה צריך להנות, אחרת זה בזבוז של החיים, אני נהנה מהעבודה, זה סיפוק עצמי שבת בצהריים - אוכל עם המשפחה יום ראשון בבוקר – אצל רוב האנשים זה הזמן הכי מבאס בשבוע, בשבילי לא להקות "מתחרות" - אין דבר כזה תקשורת - יש לה חיים משלה, המטרה שלה זה לעניין את הציבור, לא לדווח לו, לפעמים זה מתנגש אחד עם השני גלגל"צ - חיילים בארבי – בית, ממש אוהב את המקום הזה, מת להופיע שם שוב הופעה - כל יום, 5 הופעות ביום, כל מקום, כל שעה... רק שיהיה קהל :) אלכוהול - ויסקי, רק ויסקי, 2 קוביות קרח, וסטלה לפנים הקלטות - השלב שהכל רוקם עור וגידים, הכי מעניין עירון - מטורף על הבן אדם הזה, זו מערכת יחסים לנצח, לוקח אותו כמובן מאליו במובן הטוב של המילה, משפחה בנואה - אני מרגיש סוג של אחריות על בנואה, אוהב אותו בדם ואדאג לו לנצח איתן - בהתחלה חשבתי שזה יהיה משפחה גפן - אני וגפן זה אחים, הוא משפחה שלי לכל דבר, תמיד היה ותמיד יהיה ו..... רון הופמן - המון דברים, אבל לא עצלן :)

shilgiah

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo187.gifוואי תודה רבה!!../images/Emo24.gif

אהבתי!

Lior Maman

New member
יפה, איזה תשובות הוא נותן ../images/Emo47.gif

אור כל הכבוד על ההשקעה
.

למעלה