הקשר עם אלוהים

הקשר עם אלוהים

שאלה לכם חברים וחברות היוצאים היוצאות יש יוצאים בשאלה שחושבים שהפסד להם שאין להם אלוהים, שיחות הנפש- תפילות וכדומה, שאני לעצמי לא התפללתי כבר שנה, מיום שעזבתי את הדת, ולא מרגיש בכלל שמשו חסר לי, לא מרגיש אבידה עם הענין של תפילה, האם זה משו שקשור אלי אישי ? האם זה בעיה ? א גיטן מועד לתושבי ארץ הקודש, וחג שמח לאחינו היושבים בגולה

bnny24

New member
כבר נאמר

ש"הדת היא אופיום להמונים". ואכן זה ברור שלאדם הרבה יותר קל לחיות כשהוא משוכנע שיש מי ששומע את בעיותיו ויכול לעזור לו. ותפילה עוזרת לאנשים כמו שיחה עם פסיכולוג. (א"כ אני גם לא מרגיש את הצורך הנפשי הזה, ז"א אני לא מבין גם במה עוזרת הקשבה של פסיכולוג. וכן לגבי תפילה ) אך אני מאמין שישנם אנשים הזקוקים לכך. א גיטען מויעד.

יש בזה משהו

ואפילו יותר ממשהו, לי זה מאד חסר, לא כל כך הקשר עם אלוהים אלא ההווי של הישיבה, השירים, וכיו"ב, ולא נראה לי שזה יעלם בעתיד כי זה יותר בקטע של נוסטלגיה, והמבין יבין.

אנשים מחפשים את אלוהים כשקשה להם

ואם אתה לא מחפש אותו כנראה שלא היה לך קשה בשנה האחרונה. המחזירים בתשובה פועלים בעיקר בשכונות מצוקה- שם קל לשכנע אנשים בתיקשורים עם אלוהים וכדומה.

אחר

New member
שאלה לא פשוטה...

לרוב אני לא מרגיש מחסור מיוחד באלוהים. להיפך, לפעמים לבי מתרונן על כך שאני אדון לעצמי ללא קשר מסוג כלשהו לישות עליונה כלשהי. אבל לפעמים, בעיקר כשאני צריך לקבל החלטות משמעותיות (מוסריות או כאלו שעשויות להשפיע עלי מאד) אני מתגעגע לפשטות שבה אפשר לקבל החלטה אצל מי שמאמין באלוהים.

ש חף

New member
כל אחד והאלוהים שלו...

אם זה חסר לך,תמצא לך אחד אבל אחד כזה שמתאים לך. לי יש את האלוהים הפרטי שלי.

עדישי56

New member
מסכימה

כשאני צריכה לפתור בעיות לחשוב וכאלה, אני שומעת מוסיקה, מנגנת.... זה טוב להכל. וזה גורם להסתכל על הכל בפרספקטיבה. במקום לקרוא תהילים מנגנים קצת, במקום לשמוע דרשות שומעים קצת מוסיקה ממש אוכל לנפש.

האמת ניתן להאמר

שהרוב דרובא דעלמא גם בהיותם בקדש פנימה בתוך הישיבות אין התפילה מוסיפה להם ולא כלום, כיון שבישיבות פועלים לעקר הרגש מן התורה, שאז אדם יכול לפעול על פי הרגש הפרטי שלו, ואחריתה מי ישורנה, לכן משתדלים שלא יהא כל הנאה אישית מן קיום המצוות, אלא לקיים כמצוות אנשים מלומדה. אשר על כן, בקושי יש אחד ממשפחה ושניים מעיר אשר למרות הכל הבינו מה יש בתפילה שנותן לאדם. וזה הפך הנצרות אשר שם עניין המלומדה נזנח כליל ואינם מקיימים מצוות כלל, אך העניין הפרטי מודגש אצלם, וכל אחד שרוי עמוק באמונתו ותפילתו, ולכן אין לדתם שום מחייב לשום דבר שבעולם. והמבין מבין. אך מי שזכה לטעום טעם תפילה בפרט והדת בכלל, ולידע שזהו כל האדם באשר הוא, שהוא אחד מהצרכים החיניים ביותר לאדם, אשר אם לא כן לא היו מתפתים בני האדם לשטות אשר כזו, ויודע מה יש בכח ההלך המחשבתי והשכנוע העצמי בלב אשר יש מי שהוא לעולם עומד לצידו, עד שבאמת נהיה לו ביטחון כאילו מישהו עומד לצידו, יודע הוא עד למאוד מה חסרה התפילה אחרי אשר נודע לו כי אין שמץ של מי שהוא העומד לימנו, ודאי הוא חסר. אלא שלא יעזור לזה כל הון שבעולם, ומשל לניעור מחלום מתוק שתמורת כל הון שבעולם לא יצליח להחזירו אליו, כיון שסוף כל סוף הוא חלום. ומה נוראות נפלאתי, מהר"ר דכר משכיל שלא הרגיש זה ההרגשה, אשר הוא כן היה לו רגש גדול בהדת וכל הענינים. וצע"ג.

b n n y 24

New member
מדבריך נראה

שלמדת בישיבות ליטאיות. כי אצל החסידים יש דגש גדול על רגש ולא לעשות את המצוות כמצוות אנשים מלומדה. אך גם כאן כאשר אדם יש לו על מי לשפוך את טענותיו ולקוות שהלה יעשה כרצונו לטוב. (משא"כ לפי הליטאים ע"ע אמונה ובטחון לחזו"א ההבדל בין חסידים לליטאים בקטע הזה.) זה נותן לו הרבה כח להמשיך בנטל החיים והרי היום בעולם המערבי המציאו "אלוהים" חדש שהוא הפסיכולוגיה שבאה לענות על הצורך הנפשי הזה.

Le Fay

New member
התבונה, לא הפסיכולוגיה, והאלוהים

הזאת כבר די ותיקה בשטח. היא שאמורה לשמור את צעדי האדם המערבי המודרני ולהבטיח לו עולם טוב יותר בעתיד: מעין מקבילה לימות המשיח של מאמינים אחרים. למיטב הבנתי, הפסיכולוגיה לא נולדה לצורך הקניית שלוות נפש ולא כדי לתת לאנשים כוח להמשיך לשאת בנטל, אלא כדי לעזור להם לתפקד במסגרת החברה. כשחושדים באנשים שהם קרובים להפסיק את נטל החיים - מטפלים בהם בתרופות... וזה כבר יותר קשור להאלהת המדע.

טוב מורינו בא לך שיעור על "תפילה" ?

טוב גם בזה קצת נעלבתי רבינו רבינו הלבין פני ברבים במילים האלה "ומה נוראות נפלאתי, דער משכיל שלא הרגיש זה ההרגשה, אשר הוא כן היה לו רגש גדול בהדת וכל הענינים"

מייד אני מושך דבריי

ומבטלם כחרס הנשבר. חס ליה לזרעיה דאבא לפגוע בהאי צדיק שליט"א, וכל כוונתי לש"ש. ואנו תפילה ששוב לא תצא תקלה תחת ידינו.

למעלה