הקשר בין adhd לנהיגה?

scorpion25

New member
הקשר בין adhd לנהיגה?

מישהו יודע מה הקשר בין הפרעת קשב ןנהיגה?,בתור אחד שסובל כבר הרבה זמן מהפרעות בנהיגה,הייתי שמח לדעת אם מישהו התגבר על זה ואיך?

zivadina

New member
נהיגה ו-ADHD

יש כאלה שנוהגים מצוין עם הפרעת קשב, ויש כאלה שלא. אני משערת שזה תלוי בסוג הפגיעה בקשב ובלקויות נלוות. בהתאם לכך, יש כאלה שנעזרים בריטלין לסוגיו לנהיגה, ויש כאלה שזה ממש מסוכן להם בנהיגה. לדוגמה, אני. הפסקתי ללמוד נהיגה כי כנראה שיש לי מיקוד יתר של הקשב, מה שמקשה עלי בהפניית קשב. בנוסף, יש לי בעייה של התמצאות במרחב. אני חושבת שריטלין (שממקד קשב) לא היה עוזר לי.

TikvaBonneh

New member
נהיגה

אני למדתי 40 שיעורי נהיגה ולא התקדמתי בכלל, ואז עברתי ללמוד נהיגה על רכב אוטומטי, למדתי במשך שנה, ובטסט הרביעי עברתי. אחרי שנהגתי במשך שנה על רכב אוטומאטי אז לקחתי 20 שיעורים על רכב עם הילוכים, ועברתי את הטסט! כיום אני נוהגת לא רע בכלל. אז זה אומנם לא קל, אבל אפשרי.

spidergirl

New member
לי ריטלין עוזר לנהוג

ואני משתדלת לנהוג רק עם ריטלין. קודם כל האימפולסיביות והתגובה לכל גירוי(בעיקר גירויים ניידים), גם אם הוא רחוק מהמכונית שלי, מקשה עלי. שנית, תשומת הלב לפרטים (בעיקר נייחים) לוקה בחסר דווקא. ריטלין במינון נכון עוזר לי לווסת את שני אלה.

spidergirl

New member
ואם אני בכל זאת נוהגת בלי ריטלין

גיליתי שעוזר לי לשיר וחצי לרקוד תוך כדי כי זה מגביר את הריכוז.

א רויטל

New member
בבלינסון יש יחידה לבדיקת כישורי נהי

כישורי נהיגה. האחראית היא מרפאה בעיסוק בתחום הקוגניטיבי. יש גם אתר אינטרנט נדמה לי בדוקטורס. מאד מומלץ ליצור קשר.

למעלה