הקשר בין שם לתוכן

normajane

New member
הקשר בין שם לתוכן

אני מניחה שמאחורי שמות השירים של מיוז, שנראים ממש לא קשורים לתוכן, יש איזה רעיון פילוסופי עמוק שנבצר מבינתי להבין, אבל בכל זאת? באמת שניסיתי וניתחתי וחפרתי במעמקי נשמתי השחורה, אך ללא הצלחה. אולי מישהו יכול להסביר לי נגיד את the small print,megalomania. citizen erased, או את שם האלבום השני? או שמא העקרון המנחה את מת'יו בבחירה הוא: היה מסתורי ולא קשור וכך תיראה עמוק?

Franz Ferdinand

New member
מממ...

the small print: לפי מה שאני הבנתי השיר מדבר על מכירת נשמתך לשטן בישביל עושר ותהילה. בשיר הזה מאט הוא השטן:"I’m a priest God never paid", והוא מדבר אל מישהו שרוצה למכור את נשמתו. אם תקרא את המילים של השיר תבין למה אני מתכוונת. כל הדברים שהוא אומר לו זה ממש כמו בסרטים!
ונכון שבסרטים תמיד אומרים לבנאדם החמדן שרוצה רק כסף: "always read the small print"...? אז זה בדיוק הקשר!
megalomania: הפירוש של השם הוא 'שיגעון', והמילים של השיר מדברות בפני עצמן... מאט כתב את השיר בתור אדם שתוהה לגבי קיומנו בעולם, למה אנחנו פה? למה אנחנו ממשיכים להתרבות אם בסופו של דבר ילדינו עושים מה שבראש שלהם, עוברים על החוק וכו'...? "גן-עדן בא במחיר שאני לא מוכן לשלם" - מאט מתכוון לומר: מה כבר כל כך מיוחד בגן-עדן שאנחנו צריכים להשקיע את כל חיינו חסרי המשמעות במעשים טובים רק כדי לא לגמור בגיהנום...? citizen erased: פירוש השם - אזרח מחוק כוונתו של מאט - פשוט מאוד! הוא רוצה לומר שבעולם שבו אנו חיים כיום עלינו למחוק את הרגשות שלנו, את הזכרונות שלנו, זה רק מביא לנו כאב. צריך להסתיר הכל בשקרים אם אנחנו רוצים ליהיות חופשיים... הליריקה מזכירה לי מאוד את "מאטריקס". כי בסרט כל האזרחים במאטריקס חיים כמו רובוטים, אין להם רגשות, אין להם זכרונות, הם פשוט ממשיכים ליחיות בגלל שזו השגרה והם חושבים שהם חופשיים כי זה מה שהמאטריקס רוצה שהם יחשבו. ניאו וחבורתו, לעומת זאת, הם החופשיים האמיתיים רק שהם לא מרגישים חופשיים כי כל הזמן רודפים אותם... (אני לא יודעת מה איתכם, אבל ככה אני מפרשת את השיר... ^_^) מקווה שעזרתי...

gloria23

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אהבתי את הניתוחים שלך../images/Emo13.gif

Franz Ferdinand

New member
../images/Emo9.gif תודה...

הייתי רוצה לעשות ניתוח שלם, לא בקצרה, אבל אני מפחדת מהביקורות שאני עלולה לקבל...

NiKi†a

New member
מבטיחה שהן לא יהיו רעות.

חוץ מזה, אני יודעת שאת רוצה להופיע במאמרים.כן כן אני יודעת ^_^ אשמח לקרוא ניתוח שלך! ואהבתי איך שפירשת את השמות של השירים

ramoni

New member
שירן..

את מותחת אותה, מתח שרק מסור חשמלי יוריד..

gloria23

New member
אוו אני בעד

אני רוצה לראות ניתוחים!!! ואל תדפקי לנו חשבון! לא צריך לפחד מהביקורות..נכון, צריך לקבל גם את הביקורות הרעות *אני נשמעת כמו אימא שלי* חחח אבל מה זה קשור בכלל..תכתבי מה שאת רוצה.

ramoni

New member
שיר שולט.. ../images/Emo8.gif

הפזמון מזכיר קצת את loosing my religion של REM רק היום שמתי לב לזה

normajane

New member
../images/Emo9.gif

הניתוח באמת יפה מאוד. לא חשבתי בכיוונים האלה. מגלומניה היא לא סתם שגעון, אלא שגעוןגדלות, שמיוחס לאנשים כמו נפוליאון או אהוד ברק. הדובר בשיר לא מאמין באנושות. הוא מרגיש נעלה יותר. אולי. citizen erased מזכיר לי, אחרי שקראתי את הניתוח, את הספר 1984- כדאי לקרוא- בו האזרחים הם הכלים של השלטון וכל הקטע הזה של המטריקס. אני שמח לקרוא את הניתוחים השלמים! תודה! (את הקטע עם הסימטריה של היקום אני לא מתיימרת לנסות להבין)

Dark Muse

New member
תיקון קטן

megalomania = שגעון גדלות. inmuseworld נותן כמה פירושים לשירים מפי matt בעצמו.

Dark Muse

New member
עכשיו שקראתי יותר לעומק

יש לך קצת טעויות. מגלומניה זה שיר שיוצא נגד הכנסיה.גם הפרשנות שלך לcitizen erased לא נכונה לגמרי. מה שיפה בשירים של מיוז זה שאפשר לפרש אותם בצורה שונה. בכל אופן http://www.inmuseworld.tk/ למי שיודע אנגלית ורוצה להבין קצת יותר

Franz Ferdinand

New member
כן, זה באמת נהדר שכל אחד יכול לפרש

את השירים איך שהוא רוצה... (כנראה איך שאני מפרשת את השירים לא מוצא חן בעייני רובכם... טוב, לא נורא! כל אחד ודעתו האישית ^_^)

Dark Muse

New member
מישהו אמר שזה לא מוצא חן?

פשוט איך שאת רואה את הדברים זה לה בהכרח איך שמתיו רואה

ramoni

New member
בכל זאת

זה היה ניתוח יפה, ואטרקטיבי לקריאה, כי זה נחשב די נכון לוגית, אבל אנחנו יודעים שההגיון זה לא ממשהו שמתיו גומר ממנו, מאתיו הוא מגלומאן בפני עצמו והוא מרשה לעצמו לקחת שם של שיר ולתת לא משמעות אחרת ותו לא, אולי אפילו מגאלומניה הוא כשיר קינה לעצמו .

ramoni

New member
בקשר למקור של השם origin of symetry

כאן תמצאי את מבוקשך (בתנאי שלפני שאת נכנסת את מפללת נדרים בנוסח: "דורית היא קדושה") כאן

gloria23

New member
בקשר לראיון

הוא אומר, שהם ניגנו בפינק פופ בפעם הראשונה לפני 4 שנים, ובבמה המרכזית לפני שנתיים, והוא אומר גם שנחמד לחזור ולנגן במועדנים קטנים, במיוחד אחרי שהם ניגנו בהולנד ופריז בפני18,000 אנשים. והוא אומר שלנגן באמריקה זה חוייה נחמדה , כי אין לחץ כמו באירופה, זה לא אותו מס' אנשים...משהו כזה. ושואלים אותו אם הוא עצבני שהוא מופיע, והוא אומר כן, בהחלט. והוא אומר שיש שירים שיש "טריק" לנגן אותם לייב, משהו כזה. והם התאמנו 2-3 חודשים רק כדי להופיע איתם לייב. אוו הוא אומר שהוא לא חושב שהוא כל כך מפורסם, הם לא ב"עולם הפופ"...אנחנו מפורסמים יותר בזכות המוזיקה שלנו. (זה באמת נכון) הוא אומר שבתחילת שנות ה90, בגלל להקות כמו רדיוהד, פאמפקינס ונירוונה, כל ילד רצה לנגן בגיטרה חחח הוא אומר שכל אחד כשהוא מאזין למוזיקה, יכול לשמוע בעצמו אם זה טבעי הוא בהכרח. עשינו מוזיקה שאנחנו רוצים לשמוע. זה התרגום הצולע שלי..לא יכולתי לתרגם את הכל, כי לבחור בלי עין רעה יש יכולות דיבור, לא יותר רחוק מהמהירות של מאת'יו. חחח אבל נהנתי לשמוע אותו, אדם אינטליגנט.

ramoni

New member
אמממ זה סוג כמוס לעכבר ולסוס

או יותר נכון, זה סוד דסקרטי לנזירה וכומר טיבטי

למעלה