הקשר בין העולמות

second place

New member
הקשר בין העולמות

העולם של ויל וליירה כביכול נורא שונה והוא לא אמור להיות אותו דבר, נכון? אז למה למדינות יש אותם שמות, זה לא קצת מוזר? בכל זאת המילחמות והסיכסוכים בין שני העולמות הם שונים אז למה למדינות יש את אותו שם?

למרות שהוא לא זהה הוא די דומה

הוא פסוט נמצא בתקופה מוקדמת יותר בהיסטוריה. העולמות התפתחו די דומה ולכן רוב המקומות נושאים את אותם שמות.

skaramoosh

New member
הוא לא נמצא בתקופה יותר מוקדמת

העולם של ליירה הוא בתקופה שלנו אבל הוא רק פחות מתקדם בחלק מהדברים. אבל בדברים אחרים הוא יותר מתקדם מהעולם שלנו.

second place

New member
אתם לא עונים לי

אבל האנשים שונים, יש שם מכשפות ודובים, זה לא הגיוני שלמדינות יהיו אותם שמות כי הארועים הם שונים.

Elfking

New member
תחשוב שניה,

מה נותן למדינה שם? למשל, הם ארצות הברית, נוצר מכיוון שכמה מדינות התרחדו ליצירת ממשלה אחת. אז אולי בעולם אחר, אלה היו מדינות אחרות באזורים אחרים- אבל השם יכול להיות אותו דבר. אנגליה- האם היא על שם השפה? אם כן- אז כל עוד השם של השפה זהה, השם של הארץ תהיה זהה.

second place

New member
דבר ראשון אני בת

ודבר שני ממש לא ניראה לי שאתה צודק. איך זה יתכן שאם העולם של ליירה כ"כ שונה מעולמו של ויל , וברור שהמאורעות הם שונים לגמרי ובכל זאת למדינות יהיה אותו שם? אתה באמת חושב ששם של מדינה זה דבר אקראי? זה תערובת מאוד ארוכה של השתלשלותם של ארועים והיסטוריה עצומה. ואין שום סיכוי שהמאורעות בשני העולמות היו כ"כ דומים שהם גרמו ליצירת מדינות זהות, כי בעולם של ליירה יש גם מכשפות, דובים ודמונים שישחקו תפקיד.

skaramoosh

New member
הנה אני עונה לך(יופי שנזכרתי באמת)

יכול להיות שהמלחמות והשםות הי ודומות וההבדל הוא רק בטכנולוגיה והאוכלוסיה (דובים.. מכשפות).. ויכול להיות ש]שוט פולמן רצה שנבין באיזה ארצות ליירה הייתה ולכן הוא קרא לארצות בעולם שלה באותם שמות. או שהוא פשוט לא חשב על זה.

Elfking

New member
כן, זה נראה הכי סביר.

לא נראה לי פולמן השקיע בקטע של עולמות מקבילים כל כך, והם גם חלק זניח למדי יחסית לשאר, לא? ההודעה נוסחה בלשון זכר, אך יועדה לשני המינים כאחד.

skaramoosh

New member
אה?

ההודעה נוסחה בלשון זכר, אך יועדה לשני המינים כאחד.
אתה מתכוון שאתה לא יודע אם אנ יבן או בת? אני בת

Fairywitch

New member
לי זה מזכיר...

את הסדרה Sliders- הם עברו שם בין עשרות עולמות מקבילים, ולפעמים העולם היה ממש זהה, עם הבדל אחד קטן. היה פרק, למשל, שההבדל היחידי היה שגשר שער הזהב בסן-פרנסיסקו היה כחול... נראה לי שזה חלק מאקסיומת העולמות המקבילים- שיש הרבה דברים דומים, אפילו הרוב- עם הבדלים קטנים. יש כמה הבדלים בשמוןת- סוענים במקום צוענים, מוסקובים במקום רוסים, קולג' ג'ורדן במקום אוקספורד וכן הלאה. וגם אולי פולמן רצה לחבר אותנו לעולם של ליירה בצורה כזו, כדי שנוכל לתפוס את זה ולהתחבר יותר טוב (וזה עוזר, לדעתי).

למעלה