הקשיש והמקטרת

Mist2

New member
הקשיש והמקטרת

ידעתי לנצל את בקרי אותו חורף, ולפני הגעתי לעבודה ביקרתי בקביעות בחוף הים. אם רציתי להיחשף לרשמים גבוהים, או שמא רק בדקתי את אותה עצה, שניתנה לי בחינם מאותה אישה…אין אני יודע. אך, בוקר בוקר מצאתי את דרכי לאותו חוף ים מבודד וריק מאנשים, בעונה זו של השנה. אהבתי את הבדידות, אהבתי את העובדה, שהים לרשותי, ללא הפרעות. באותו בוקר, מתוך עצלות או הרצון לשנות את הרגלי, עשיתי את דרכי לחוף אחר. הרוח נשבה בחוזקה והגלים התנפצו זה בזה ונשפכו על החוף, השמים היו אפורים ואיני יכול לזכור אם היו מכוסים בעננים. יש לי הרצון לחשוב שהיה זה יום מעונן מאוד. בדומה לחבריו, גם חוף זה היה שומם מאנשים ורק בודדים נראו מרחוק. הוצאתי את מקטרתי ופיטמתי אותה בטבק מתקתק, נתתי ללהבת המצית לאחוז בטבק ושאפתי את העשן לתוכי. אווירה של כבדות עם תחושת חשיבות וגאווה מוזרה פקדו אותי מיד. המחשבות לא איחרו להגיע ואני שקעתי בעצמי… בזוית עיני הבחנתי בדמות של אדם קשיש, שהתעמל ליד המים. בעודי מניח רגל על רגל, חלפה במוחי מחשבה, אשר נזפה בי, באומרה, שאותו קשיש מצא את הכוח והרצון להתעמל, ואני יושב כאן ומעשן… משהו לא נעים דבק בי, היה לי קשה לראות את אותו קשיש מתרוצץ על החוף, ובאותו הזמן אותי, צעיר היושב על אותו ספסל ומעשן מקטרת. הקשיש נכנס לתוך המים, "לעזאזל, לי קר כאן, במעיל עור ועל ספסל יבש!" היה ברור לי שאני אשאר במקומי ולא הייתה לי כל כוונה להוריד את בגדי ולהיכנס למים. ואם זה המצב, אולי עדיף שאפסיק לשפוט את עצמי?! כך ישבתי, נאבק במחשבותי ומביט באותו קשיש, הטובל במי הים הקרים. ראיתי אותו יוצא מהמים, מתנגב וצועד בצעדים קלים לעבר היציאה, לידה ישבתי אני . ניסיתי, שלא לפגוש את עיניו והבטתי הרחק לעבר האופק. הוא עצר לידי, חייך ובירך אותי בבוקר טוב. הנדתי בראשי ובירכתי אותו בחזרה… "המקטרת שלך, האם העשן מזיק כעשן סיגריות?" – הוא שאל בנועם. "אני מעשן רק שלוש פעמים בשבוע" – שמעתי את עצמי יורה, ללא מחשבה, בהתגוננות מופרזת!!! תודה לאותו קשיש ולאותם כוחות שהפגישו בינינו, שאפשרו לי כמה שניות של ראיה מעמיקה ולמידה של עצמי; שקרי ומנגנוני ההגנה הרבים שבי!

למואל א

New member
אשריך, תיטיב לראות שלולא

מנגנוני השקר והכזב אנו כלום... אני למואל, אפס מאופס, וגם זו יהירות

Mist2

New member
לא מבין את דבריך

עם מנגנוני הגנה ושקרים אתה כן מישהו?

למואל א

New member
לא בדיוק, הזהות שלי מורכבת ממנגנוני הגנה

ושקרים, כשהם נכחדים אז אין כלום. "אין שם אף אחד שמבין משהו ומגיע להארה"

Mist2

New member
מה זה זהות?

מי משקר? מי מגן על עצמו? איך אתה יודע שאין שם כלום, זו הרי הזהות שלך, ההיא המורכבת משקרים היא זו שמספרת לך את זה?! כמה שאותה "זהות" אוהבת לחזור על סיסמאות של "זהויות אחרות"... כמו -"אין כלום...".

Mist2

New member
ועוד סיסמה אהובה עליה

"אני אפס מאופס, וגם זו יהירות", אוח זה גורם לה להרגיש טוב...

neophile

New member
זאת זהות זדונית במיוחד

היא משחקת אותה נטולת זהות והיא באה בהרבה מאוד צורות וצבעים בכל מני סיטואציות , היא אפילו נמצאת כשאני לכאורה נטול מחשבות ועם זאת היא ממשיכה למצוץ אנרגיה והדרך היחידה לעשות לגביה משהו זה לפעול ממקום ריגשי . מאוד חשוב שכשעוסקים בכל השאלות האלו , לעשות מאמץ להיות בקשר עם הרגשות וזאת תזכורת לעצמי , אפילו עכשיו כשאני חושב על זה שאני צריך לעשות תזכרות לעצמי היא שוב פעם באה הזדונית הזאת והופכת את ההצהרה האמיצה שלי לחלולה , היא מנסה לייאש אותי , לגרום לי לרחם על עצמי ..לתת לרגש השלילי לזרום בחופשיות אבל אני חייב להפסיק להאכיל אותה ולהתרכז בהזנה העצמית שלי אומרים שהאדם הוא מה שהוא אוכל וזה נכון לגבי כל ה"רשמים" שאנחנו מקבלים בין אם הם בצורת אוכל ממשי או בין אם בצורת מחשבות ורגשות והנה...הנה היא שוב ! אני שוכח את עצמי כלכך מהר ואפילו המלים האלה באות ממנה , כאילו אני עניו ... וזה באמת נדמה בלתי אפשרי כאילו האופציות הן או רגש שלילי או הזדהות ... אבל גם כשנפטרים מהרגש השלילי עדיין ההזדהות נשארת , רק שבמצב הזה יש לי יותר אופציות בנוגע לאיך להתמודד עם ההזדהות הזאת , נוצר בי פוטנציאלית מקום לקבל אותה כאיזה שהוא חלק ולא לאפשר לה להיות כל עולמי . אבל אין בי מקום , אני מלא , העולם שלי קטן מדי - אני גדול בעולם קטן , אולי אני גם מרוצה מזה למרות שכשאני חושב על זה ישירות אני לא ...אבל אי אפשר לדעת אם בשאר הזמן אני לא מרוצה או דווקא מרוצה מאוד ממנה , אני חושד למרבה האימה שאני דווקא מרוצה מזה שאני גדול בעולם קטן .

למעלה