"הכל למען מטרה טובה!" -פרק 3
הפרק השלישי בסיפור המותח- נסיון לרצח מחבל בהפקת פסטיבל סרטי עולם הדיסק- כל ההכנסות קודש לקניית DVD לדיבלר, אבל לא שמעתם את זה ממני... מי הפושע? מה המניע? והאם יתנו לספרן להשתתף בקליפ החדש של ג'יי. לו? כל זאת ועוד (טוב, בסדר, בלי ג'יי. לו...) בפרק הבא! היו עימנו! השחקנים נשלחו בחזרה לאנק מורפורק עד שהאתר יהיה שוב בטוח, ורק בעלי התפקידים החיוניים נשארו לקבל את פניו של הרלוק- דיבלר, סתמרוח, ויימס, סבתא רוח שעווה ומוות. (כעיקרון גם התיבה, אבל לא בגלל שמישהו רצה שהיא תישאר) הרלוק רכב אל הקבוצה ברוב הוד והדר על גבי חמור אפור. הוא דילג ממנו בקפיצה עליזה והביט בו בורח. "יצור ארור," הוא רטן. "לא התכוונתי באמת לאכול אותו בתוך לאפה!" הוא חייך אליהם. "שלום לכם, אני הרלוק שולמס, בלש פרטי." שם מעניין, אמר מוות בחביבות. אתה יהודי? "באורח מוזר למדי- לא," הוא הביט סביבו בעניין ושלף מקטרת מכיסו. "אתה מעשן?" תהה דיבלר. "לא," חייך הרלוק, "זו מקטרת- מסטיק. עוזר לחשוב." הוא נשף בפיה ובלון ורוד התנפח והתפוצץ בקצה השני של המקטרת. "ובכן, לפני שהגעתי לכאן עצרתי לבקר את הקורבן- נני אוג." "היא חזרה להכרה?" שאל ויימס. "כן," אמר הרלוק. "אני אזכור ששאלת את זה," הוא הוסיף ובעיניו ברק ממזרי בדומה לקולומבו מהסדרה הבלשית 'קולומבו', אלא שלקולומבו הייתה עין אחת מזכוכית, כך שאולי היה בה ברק, אך אני בספק אם הוא היה ממזרי. ונמשיך בסיפור. "מה? למה?" אמר ויימס ברוגז. "אה, כי יש לי זיכרון מעולה!" אמר הרלוק כאילו הדבר היה מובן מאליו. "נו, תגיע לנקודה כבר," אמר דיבלר. "היא לא ראתה מי תקף אותה," הוא אמר בקול קודר. "כלומר, הכל תלוי בראיות שאמצא כאן ובעדויות של כולכם." הוא הוציא ממעיל הגשם שלו שני לוחות עץ קטנים. "מתנה ממכשף שעזרתי לו פעם, הם מועילים מאוד, מרחפים מעל לזירת הפשע. כך אפשר להתקרב מבלי לפגוע בראיות. אני אצטרך עזרה. מי מכם הוא סתמרוח?" הוא שאל. "זה יעבור חלק אם אני אגיד שהוא?" הצביע סתמרוח אל מוות בחיוך נואש. "נו, טוב, בסדר. למה אני?" "אתה היחיד כאן שבוודאות לא היה בזירת הפשע בזמן המתאים," הסביר הרלוק. "היית בסט של מורט במשך כל השעה." "אבל אני הייתי איתו!" מחה דיבלר. "רק הלכתי לחפש בחורה כשסבתא נתקלה בי וסיפרה לי על מה שקרה!" "כן,"הרלוק זקר גבה, "אבל כל בר דעת יודע שיש לך שיכפולים, דיבלר, ואולי עליי לקרוא לך בשמך האמיתי- הכבשה דולי. או שמא דולי פרטון???" הוא חייך בניצחון. "מה?!" דולי פרטון, אמר מוות בשלווה, זמרת קאנטרי שאני באופן אישי מחבב עד מאוד. האם ידעתם שהשיר And I will always love you הוא שלה במקור ולא של וויטני יוסטון? דיבלר, אפשר חתימה? "תפסיק לדבר שטויות!" התיז דיבלר. "הרלוק, אתה לא באמת חושד בי, איש חוק כמוני!" אמר ויימס בגאווה פגועה. "או בי, חברתה הטובה ביותר של הטיפשה הזקנה!" הוסיפה סבתא ברוגז. או בי, מוות! הרלוק חייך אל סתמרוח, "בוא, ווטסון." "קוראים לי סתמרוח," הוא הביט בקרשים. "...ויש לי פחד גבהים," הוא הוסיף. "תגידו לסתמרוח שאתם אוהבים אותו," אמר הרלוק בחומרה לשאר חברי הקבוצה. הם היססו. "אנחנו אוהבים אותך, סתמרוח." "אההה, יופי," אמר סתמרוח בזעף. "הם לא מרחפים ליותר מעשרה סנטימטרים," ציין שולמס. סתמרוח החמיץ פנים ועלה על אחד מהקרשים. "למרבה המזל זירת הפשע נמוכה מפני השטח," אמר הבלש בעליצות ועלה על הקרש השני, "כך היא שמורה טוב יותר מפני הרוח." ויימס הביט בבלש והמכשף מתרחקים על גבי הקרשים (נו, אנחנו באמת צריכים איזשהו שם לדבר הזה, אי אפשר לקרוא לזה קרש כל הזמן. רחפן, סבבה? כי הוא מרחף, כאילו. ...נו, בסדר, אבל לא שמעתי אתכם מעלים רעיון יותר טוב!!!). "אני לא יודע אם זה היה רעיון טוב כל כך להביא אותו." "זה היה הרעיון שלך," אמר דיבלר בזעף. "כן. הממ, מצטער. אם הייתי יודע עד כמה המסטיק משפיע עליו..." סיים ויימס בקדרות. בינתיים, הרלוק וסתמרוח ריחפו אל מרכז השקערורית. החוקר שלף מאחד הכיסים המרובים שבמעילו שני זוגות של כפפות לבנות וכמה שקיקים שקופים. "השתמש בזה כדי לאסוף את הראיות." כעבור כמחצית השעה הם נפגשו שוב במרכז השקערורית. "מצאת משהו, ווטסון?" שאל הרלוק בסמכותיות. "כן," אמר סתמרוח. "וזה סתמרוח," הוא הוסיף. הוא הניח לבלש להביט בראיות שאסף בשקיקי הניילון. "סכין," הוא ציין, "מוכתם בדם," הוא הוסיף בחלחלה. "מקושט מאוד בשביל סכין," הביט הבלט בהירהור בקישוטים שעל הניצב. "לא פרקטי בכלל. אולי... סכין המשמש לחיתוך מרכיבים לשיקויים." "מאגרט?" סתמרוח קימט את מצחו. "אתה אמרת," הפטיר הרלוק. "ובכל זאת הייתי מעדיף לראות עוד ראיות." "מצאתי גם כדור בדולח קטן, אתה חושב שזה אומר-" "שזאת אחת מהמכשפות? יתכן. ויתכן גם שזה בדיוק מה שהרוצח רוצה שנחשוב." "הוא מלוכלך." סתמרוח הרים את השקית לגובה עיניו. "יש עליו בוץ." "אז?" "אין באיזור הזה בוץ. רק חול. בוץ יש באזור של התפאורה. ראיתי קצת בוץ באיזור שבו מצאנו את טפיק מחוסר הכרה." "הגיוני למדי, אם טפיק הגיע מסט של סרט." הרלוק שלף את אחד מהשקיקים שלו, "אני מצאתי רשימת מכולת. אני לא יודע עד כמה היא תועיל לנו בפיתרון התעלומה. וטבעת." הוא הביט בטבעת הזהובה ועיניו זהרו ברוך. One ring to rule them all" One ring to find them One ring to bring them all "And in the darkness to bind them. סתמרוח בהה בו באטימות וכחכח בגרונו,"טעות בפורום." "הו, כן," גיחך הבלש במבוכה, "טרי פראצ'ט. סיכוי של אחד למיליון וכל העסק הזה." "ועכשיו מה?" "עכשיו החלק המשעמם. אנחנו גובים עדויות מכל מי שהיה באתר הצילומים, ובודקים איפה כל אחד היה בשעת הרצח המשוערת." "ניסיון לרצח." "Whatever. כשתהיה לנו רשימה של כל מי שלא נראה בשום מקום בשעת הרצח, כלומר שאין לו אליבי- תהיה לנו רשימה של חשודים פוטנציאלים. בוא, ווטסון, יש לנו הרבה עבודה." "סתמרוח." "Whatever."