הקשבה

הקשבה

רבות דובר על נושא ההקשבה. ההקשבה חשובה כי היא נותנת מקום לדובר, היא מאפשרת לו להקשיב לעצמו ללא כל הפרעות, וכך גם לבקר את עצמו תוך כדי. היא מאפשרת לצד השני להקשיב לסיפור מההתחלה ועד הסוף, ללא כל הפרעות. היא מכבדת את זה שמדבר וגם את זה שמקשיב. היא הבסיס לתקשורת טובה ויעילה. היא הצעד הראשון בבניית האמון. רק כאשר אנו מקשיבים לאחר, אנו נותנים לו מקום, אנו נותנים לו הרגשה שאנו מכבדים אותו, (גם אם הוא ממש הרגיז אותנו) וכך נוצרת התשתית לשיחה טובה ואפקטיבית. אני מצרפת כאן קישור לפוסט שכתבתי. אני מספרת כאן סיפור אישי שלי - כיצד אני הרגשתי על בשרי את כוחה של ההקשבה. אשמח לשמוע את הסיפור שלכם. האם הייתם בסיטואציה דומה? האם אתם "מקשיבים טובים"? מה הרגשתם שהקשיבו לכם כמו שצריך? האם אתם חושבים שהקשבה מקדמת שיח תקין?

שילה1

New member
הקשבה רצויה וחיובית בכל אינטרקציה בין בני אדם

כל לא חשוב אם מדובר בגישור ,משא ומתן,או שיחת חולין-כהתחלה. מובן שבנסיבות מסוימות,יש לה ערך מוסף.בגישור,בשיחות מהותיות בנושאי עסקים,ועוד. לדעתי-הקשבה הינה ערך שיש לאמצו בחיי היום יום,אלא שלצערי כי רב,בארצנו החמה ולא רק בשל מעלות החום,רבים אינם נותנים לה את מקומה המכובד והראוי. אם אניחושתב לעומק-הקשבה נלמדת כחלק מחינוך,בבית בבית הספר או בסביבה הקרובה או כולם יחד,והיא בת דודה של סבלנות ובעיקר-סובלנות. מסכימה עם איריס בהחלט כי הקשבה נותנת לנו מעין פסק זמן לחשבה,התבוננות בבן שיחנו,ולכך תוצאות חיוביות,ברוב המקרים.

יהל 771

New member
במקצוע כמו גישור

ללא הקשבה אין הצלחה. בכלל, הקשבה הפכה למצרך מאוד נדיר בעולמנו. והקשבה איננה האזנה ובוודאי ובוודאי שלא הנהון ראש סתמי. הקשבה היא מעשה אקטיבי ביותר. וכאשר הצד הדובר יודע קולט ומבין שמולו נמצא מישהו שאכן מאזין (ורצוי באמפטיה) - חלק ניכר מהעבודה כבר נעשתה. ומכאן שנוצר אמון - נדבך, שבלעדיו מעשה הגישור לא יכון ויהיה.

מסיכמה לגמרי

מה שאני עוד חושבת שההקשבה האקטיבית אינה רק מנת חלקם של המגשרים או של העוסקים במקצועות הקרובים. יש להנחילה לכלל. וחבל, כפי שאמרת, שהיא הפכה למצרך נדיר. היא הבסיס ליצירת התקשורת, וייתכן שאם יפנימו אותה וילמדו להקשיב זה לזה, אזי חלק גדול מהקונפליקטים לא יגיעו לידי הסלמה.

יהל 771

New member
ואם אשלים משפט זה אחרון שלך -

ולבתי המשפט ולמגשרים תהיה הרבה פחות תעסוקה

למעלה