הקרחה

a p p l e m a n

New member
הקרחה

רקע אישי: אני בן 27. לפני 5 חודשים בדיוק הייתי בביקור פרטי אצל רופא עור. אמרתי לו שנראה לי מתחילים לי מפרצים. בטופס הוא כתב לי: בבדיקה- ''מפרצים מעט עמוקים''. ו- "לשקול טיפול בבפרופציה. מאז, אני מרגיש העמקה ניכרת של המפרצים. לא רואים את זה אנשים ברחוב אבל כאשר אני מסיט את השיער לאחור ואחרי תספורת אני ממש מרגיש את זה. רקע גנטי: יש לציין שאבי מעל ל-60 ויש לו שיער מלא (אמנם בשנים האחרונות קצת יותר דליל אבל עדיין לא קירח) וכן גם לשני אחי הזכרים (למרות שאח אחד בן 33 השיער השיער נהיה יותר דליל לאח הבכור בן 35 שיער מלא) וכן לסבי מצד אבי ז''ל היה שיער מלא. מצידה של אמי - לדוד אחד יש קרחת ולדוד השני שיער מלא. לסבא ז''ל יש קרחת. אני מעוניין לטפל בהקרחה באמצעות פרופציה שכן, הבנתי שהיא התרופה היעילה ביותר לעצירת ההתקרחות ואני יודע שככל שאני אדחה את הטיפול כך התרופה תהיה פחות אפקטיבית לגבי והשלב הזה נראה לי השלב הנכון. חששות ולבטים: דא עקא, יש לי חשש עמוק מהתופעות לוואי שהתרופה עתידה לגרום לי בעתיד. אני סטודנט, ואחרי קורסים בביוכימיה, פיזיולוגיה, ביולוגיה של התא, אמבריולוגיה אני מרגיש שאני מבין יותר את המשמעות של תרופה הנכנסת לגופך. באופן פרטני, לגבי פרופציה, קראתי מחקרים מדעיים על תופעות לוואי שנראות כמו ירידה בספרמטגנזה (ייצור הזרע), ויש לי אח שנשוי מזה 5 שנים ואשתו טרם נכנסה להיריון. למרות שעל פי מיטב הבנתי רב תופעות הלוואי הופסקו ברגע שסיימו לקחת את התרופה אני עדיין חושש מהשפעות של התרופה לטווח הקצר ולטווח הארוך שכן כדור זה צריך ליטול אותו לכאורה לכל החיים. ויש לו השפעות נוספות על הפרוסטטה. ואני מניח שבגלל ניסיון קליני מועט יחסית לא באמת ניתן לדעת איך הגלולה תשפיע עלי כאשר אהיה בן 50 ואיזה אונקוגנים היא תעורר אצלי ואיך יהיה בדיקת ה-PSA שלי בגיל 50. סיכום: לסיכום, אני מעוניין להתחיל בטיפול בפרופציה אך אני חושש- מאובדן פוריות, והשפעה לטווח הארוך של תרופה שאין עליה לעניות דעתי מספיק ידע קליני. תודה רבה לעונים.

a p p l e m a n

New member
תגובה

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה. שנית, בכך שאתה מתייחס לזה בתור עובדות נכונות זה כבר חצי עונה על שאלתי. מיקוד השאלה - אני מעוניין לקבל אינפורמציה מבחינה קלינית על פגיעה בפוריות ואם תוכל בבקשה לרשום לי תופעות לוואי נוספות שאולי לא לקחתי לתשומת ליבי. הערה-אני מודע לכך שמבחינת תופעות לוואי גם לקחת אקמול זה מסוכן וגם לחצות את הכביש במדינת ישראל במעבר חציה אף הוא מסוכן אני מעוניין במידע על תופעות לוואי ידועות ובאילו סבירות הן מופיעות. בכדי שאוכל להגיע להחלטה שאני יודע שרופאים לא נוהגים להמליץ על תרופה מעין זו אלא לתת למטופל להחליט, שכן. ''הקרחה איננה בעיה רפואית'' כלשון הרופא המטפל.

למעלה