הקראים

racrac

New member
הקראים

רציתי לדעת האם הקראים נחשבים יהודים? ולמה הרבה אנשים מייחסים לעדה זו שליליות???

א77

New member
תלוי אצל מי

יש הרבה אנשים בעולם הגדול הקרויים יהודים בעיני כאלה, ובעיני האחרים אינם יהודים. ראי למשל את קהילת הרפורמים על כל השלכותיהם. בעיני היהדות המסורתית והמקפידה בקלה כבחמורה, הקראים אינם בכלל ישראל.

נריה_ה

New member
באמת תלוי אצל מי

מבחינת מוצא היהודים הקראים הם יהודים ללא כל ספק. מבחינת האמונה לפי ההשקפה הקראית הקראים מחזיקים ביהדות המקורית ולכן הם יהודים. היהודים המיחסים לקראות שליליות הם יהודים רבניים. וזה גם הגיוני, שהרי היהדות הקראית היא האנטיתזה של היהדות הרבנית. הגישה הקראית שוללת את כל הבסיס של סמכות הרבנים ואלוהותה של התושב"ע.

א77

New member
אלא שאם הקראים כופרים

בתורה שבעל פה, הרי כל סדרי הקידושין, הגיטין, וכו' וכו' במשך דורות גרם להם להתבטל מעם ישראל. בלי לדמות, אבל אחד מבכירי החמאס בשכם הינו יהודי כשר... אמו בשם שרה נמלטה עם חברה הערבי במלחמת השחרור. ואותו בכיר חמאס הינו יהודי כשר... (לא לפסח). עכ"פ וודאי שאין לסמוך בעיניים סגורות על יהדות של בני צדוק ובייתוס וכו'. יש המון בעולם שיש לשייכם בדורותיהם המקוריים ליהדות. ידיד שיושב לצידי מספר לי שהאפגאנים הינם קרובי משפחה שלי יותר מהפלשתינאים שהם 'בני דודים'. לא אבדוק את הנושא,

נריה_ה

New member
אני ממש לא אוהב את ההשוואות שלך

אך בכל אופן הקידושין של הקראים מוכרים ע"י חכמי הרבניים. כך שאין כאן מקום למה שהגדרת "להתבטל מעם ישראל" וגם אותו אחד מבכירי החמאס בשכם (לפי הדוגמא שלך) הינו יהודי ע"פ ההלכה היהודית הרבנית. מה לעשות לא אני קבעתי את זה. זו ההלכה של הדת שלך. אין קשר בין הקראות לצדוק וביתוס האפגנים והפלסטינים לא מעניינים אותי וזה לא הדיון. ושוב פעם אני אדגיש שהשאלה אם הקראים הם יהודים תלויה בשאלה מי מסתכל. הקראים מחשיבים עצמם ליהודים בדיוק כמו שהרבניים מחשבים את עצמם ליהודים. ולפי ההשקפה הקראית יש פסול באמונה הרבנית שאפשר למצוא בה עבודה זרה לא יהודית. כך שמהצד השני הכל נראה אחרת.

א77

New member
ואהבת את ה' אלוקיך

וגם את אשתך ואביך ואמך. את השוואותי אינך חייב לאהוב. וזה שאינך אוהב אותם עדיין אין זה אומר ששלמה המלך החכם מכל האדם גם אינו אוהבם. זכותו של האחד לאהוב גלידה מוקה וניל, והשני בטעם אגוזים. ולעניינינו. מדבריך משתמע שלא רק הגדרת הקראים זה תלוי אצל מי. אלא גם הגדרת חכמי הרבנים זה תלוי אצל מי. למיטב ידיעתי נישואי הקראים אינו הלכתי ואינו עפ"י דין תורה כלל וכלל. מבחינת החוק הביגמי, הרי שגם רבנים ייאלצו לומר שנישואי הקראים הם נשואין. הרבנים מודים שנישואי הגויים בכל קצווי תבל הינן נשואין לגבי החוק הביגמי. אבל ברור שלא עפ"י דין תורה. בקשר לזה מבכירי החמאס, אכן מה לעשות. הדת שלי קבעה כי הוא יהודי. באותה מידה שהיא קבעה על אנשים בלונדינים כחולי עיניים ש'עלו' ארצה מבריה"מ לדוגמא, שהם גויים. יש הסוברים שאותם עולים ראויים להיות יהודים בתעודת הזהות. אבל ברור שאותה תורה המכשירה את החמאסניק ההוא להיותו יהודי, היא זו התורה המאשרת כי אותם תכולי עיניים הינם גויים ואף אם שירתו בצה"ל ולא חשוב באיזה תפקיד, הם אינם יהודים אם הם לא נולדו לאם יהודיה. אכן, אין דעתנו שווה.

א77

New member
צדוק ובייתוס הם הם שילדו

צדוק ובייתוס הם הם שילדו את 'רעיון' שלילת התורה שבעל פה. הקראים קרויים כך, כי הם טענו שהם מתייחסים רק ל'קרא' היינו מקרא. מבלי להתיחס לתורה שבעל פה כלל. בקרש למוצאם, אכן מוצאם הוא מן היהודים. ממוצא היהודים, התפזרו ניצוצות לצערנו בכל קצווי תבל. המשך יחוס ויחס היהודי מותנה בכך שיש לשמור על היחס.

למעלה