הבן אדם טועה (לדעתי)
ר"ג היא בירת גורדי השחקים בישראל?? איזו מין שטות זאת? (תראה לי להשתמש במילה שטות הפעם
) יש לך ראייה מאוד קצרה! (אל תעלב או משהו, אני רק מסביר למה איני מסכים איתך) אבל נדבר קודם על ההווה, כמה גורדי שחקים יש בת"א וכמה בר"ג שמת לב? יש בת"א הרבה הרבה הרבה יותר כמה יש בבנייה? כאן בכלל יש פער שקשה לתאר אותו במילים בר"ג אני נזכר עכשיו באתר בנייה אחד של גורד שחקים - והוא ממש עוד כמה שבועות יוקפא -אני מניח ששמעתם על זה, המגדל שליד פרסדנט טאוור אה כן ועוד אחד ליד שער העיר -משהו קטן רחב ומכוער בת"א אני מאמין שיש יותר מ 40 אתרי בנייה (אני לא נזכר בהם עכשיו, מגדל סונול, המגדל החדש ליד מגדל עתידים - יהיה המגדל הגבוה הראשון בצפון ת"א עם 35 קומות, מגדל צמרת הגבוה, יהיה מגדל המגורים הכי גבוה בישראל, מגדל הממשלה,מגדל אכטמן וגזית פז, שניהם קפואים עכשיו אבל זה לא יקח הרבה זמן, המגדל ליד בית חולים איכילוב, שמתפתח בקצב רצחני, מגדל מבקר המדינה, וכמות מנופים גרנדיוזית ומפלציתית של מנופים שכולם מגדלים שאין לנו עליהם מידע, באיזור שכונת יד אליהו - חלק מהם אפשר לראות טוב מהאיילון, אבל באמת שיש עוד המון פרוייקטים,אני לא נזכר עכשיו) זה היה עבר והווה ומה עם העתיד? אתה יודע כמה גורדי שחקים מתוכננים לקום בת"א ולעומתם כמה בר"ג? בנוסף, אתה יודע מה הסבירות שיבנה גורד שחקים בת"א לעומת גורד שחקים בר"ג? בר"ג יש כמה פרוייקטים דיי סבירים כמו מגדלי עלית (לא בשלב הזה) ועוד איזה מגדל או שניים באיזור הסיטי גייט ומגדלים בודדים בר"ג מחוץ לאיזור זה בת"א מתוכננים המון המון מגדלים -אין לי כח לפרט עכשיו, מה שכתוב באתר שלי זה עדיין לא שליש מהרשימה (הנה אני אזרוק קצת, מגדל בנק בין לאומי, מגדלי פיניקיס, עזריאלי המרובע, מגדל דנוור, מגדל ידיעות,מגדל אגד,מגדלי הסינרמה,מגדלי פיין,מגדל דרום הקרייה,כמה מגדלים חדשים בקריית עתידים שיעברו את ה 35 קומות, כמות לא ידועה, וגדולה, תיהיו בטוחים - של גורדי שחקים גבוהים מאוד 70-80 קומות במתחם 2000, 4 מגדלים במקום מפעל תנובה, מגדל המניפה, מגדל אנג´ל, המון מגדלים בסביבות 25-30 קומות לא רחוק ממתחם הטקסטיל, שכונת תל-אביב 1750 עם 12 גורדי שחקים של 40 קומות פחות ויותר, תכנית מגדלים לכיכר המדינה, 4/3 מגדלים במתחם סומייל בני 40 קומות, ושלא נדבר על דרום הקירייה, והשוק הסיטונאי, וכל השטח שבין דרום הקרייה לאיילון ששם מתוכננת כמות מהפכנית של גורדי שחקים - בצפיפות גבוה- לאוהבי מתחם הבורסה, ובכלל בדרום ת"א לכל אורך האיילון, מגדלי תע"ש, מגדלי תאומים מול עזריאלי - 35 קומות - מגדלי תאומי הקירייה - בערך 20 -30 קומות - מגדלי תאומים שעדיין לא יודע עליהם כלום באיזור דרך השלום (יותר דרומה מדרך השלום) של 50 קומות, מגדל אמקור,מגדל מוטורולה, מגדלים במקום מפעל טרה (תכנון רחוק) המון מגדלים בשכונת נחלת יצחק, בעיקר מגורים, מגדל יפיפה בדיזינגוף פינת פרישמן, ועוד מגדלים בסביבות 20 קומות באיזור- ויש עוד המון המון המון, כולי תקווה שכולם יבנו ושר"ג וגבעתיים גם יאשרו תכניות כאלה אבל עד היום, החל משנות ה60 ואני בטוח שגם ל 1000 שנים הבאות תל-אביב היא בירת גורדי השחקים של ישראל (חכו עד שיבנו איים מלאכותיים, אנחנו אומנם לא נזכה לראות אותם, אבל שם יהיו גורדי שחקים (מישהו יודע איך אפשר לבנות גורד שחקים ככה? הרי יסודות הבניין ימצאו באדמה מאוד רטובה לא?)