הקץ לשמועות

S h a y 9 9 9

New member
הקץ לשמועות

מכירים את הבדיחה הבאה: "למה אין ערבים בסטאר טרק?" "כי זה בעתיד..." אז זהו שיש ערבים בסטאר טרק. ד"ר באשיר הוא בריטי ממוצא פקיסטני או אפגני לא ברור וגם ההורים שלו שמופיעים בתפקיד אורח בעונה ה5

CaptainOok

New member
אין מצב!!! ../images/Emo4.gif

ותכף גם תגיד לי שיש סרט עשירי של סטארטרק!
(מצטער על הסרקסטיות, פשוט דרשת
)

deathcaster

New member
קלינגונים הם לא אבולוציה

של ערבים ? .......סתם סתם אבל ברצינות , אני בטוח שהיו עוד דוגמאות , אני סגור על זה , היה גם איזה אדמירל באיזה פרק מהמקורית עם שם ממוצא ערבי

seti2

New member
זה ברור שיש אנשים ממוצא ערבי אבל...

אין מוסלמים.

למה? ואיך אתה יודע?

באמת אני שואלת, הייתה איפשהו התייחסות לעניין הדתות? מה קרה בכדוה"א? כולם התנצרו? כולם הפכו לחסרי-דת? זה נראה לי לא הגיוני, האמת, כי בני אדם מטבעם צריכים לפעמים משהו להיאחז בו. מדברים על זה? אם כן, מתי?

אם אני לזכור נכון, אז הרודנבריזם

אומר, בין היתר, שאין דתות בין בני האדם יותר. שכן זה אחד הדברים שמפלגים אותנו ולפי החזון אנחנו מיוחדים. ואכן, כל עוד שהוא החזיק במושכות לא היה אזכור לזה. הפעם הראשונה (תקנו אותי בבקשה) היא ב"דורות" כשמשפחת החלומות של פיקארד חוגגת בדיוק את חג המולד.

deathcaster

New member
למעשה שחושבים על זה

ראינו יותר ויותר דוגמאות שהן אנטגוניסטיות לדת בתקופת הרודנבריזם אם זה בסטאר טרק 5 שסייבוק מחפש את התשובה האולטימטיבית , אבל מוצא ישות מעוצבנת . אם זה בפרק ב-TNG ששולל את הבריאה כאשר מוצאים את ההקלטה של החייזרים שפיזרו את ה-DNA ברחבי הגלקסיה . אם זה בפרק ב- TNG שמוצאים את הישות שטענה כי היא היא השטן ( פרק אחלה ) אם זה ב-TOS בפרק שהאנטרפרייז מוצאת את אפולו שהוא אינו אל אלא סתם איזה Q WANNABE
או בדוגמא הפוכה לאלה - בעונה הראשונה של TNG שפיקארד מגיע לכוכב של וולקנים מתקופת האבן ששם הוא נחשב לאלוהים ( THE PICARD ) דווקא בבילון 5 ( סליחה על הביטוי ) שמרו על צביון דתי משהו , איבנובה הייתה יהודיה הנארנים האמינו בנביא ג'וקואן הסנטאורים האמינו ב"בורא הגדול" המינבארים האמינו במשנתו של ווילן ( שנתברר לבסוף שהיה לא אחר מקפטן סינקלייר ) מצד שני עכשיו אני נזכר שלמעשה כל DS9 נסובה על רעיון הדת ( אם כי בצורה פארודית משהו ) עם כל הקטע של באג'ור והאמונה , הנביאים , סיסקו ה"שליח" ( שליח עליק , לא הייתי רוצה שיביא לי אפילו פיצה בהנחה עם תלוש מה"מגה" ) , אך כפי שציינתי ייתכן וזה נעשה בצורה פארודית מלכתחילה )

וכמובן שהתכוונת להזכיר את Q

שהוא בעצם חיזר קטן ומשועמם שרודה באנשים להנאתו. פארודיה מצוינת על אלוהים.

deathcaster

New member
לא , לא התכוונתי

נמנעתי בכוונה להזכיר את Q כי Q מלכתחילה לא אמר שהוא מתיימר להיות אל , אלא רק שהוא והגזע שלו הם " כל יכולים "

itstzar

New member
נכון Q לא "התיימר" להיות אלוהים

הוא פשוט הכריז על אלוהיותו כשקיבל את פני פיקארד ב"עולם הבא" אחרי שפיקארד מת. והפרק הוא tapestry מהעונה השישית וכמובן שיש את all the good things שאפשר להבין משם על "השפעתו" של Q על היקום ומכאן על אלוהיותו

כפי שאמרתי, זו אמורה להיות

מעין פארודיה על אלוהים. שלא לדבר על משפט הסיום May any gods you believe in have mercy on your soul...

deathcaster

New member
ישנן הרבה דוגמאות לזה שקיו

לא קורא עצמו אל ורואים את זה יפה מאוד בוויאג'ר שהוא מסנגר על הקיו שרוצה למות שהוא רוצה לעשות ילד קיו שהוא מביא את ילד קיו לעשות בייבי סיטר על וויאג'ר וגם ב-TNG כאשר קורבין ברנסן בא להצילו מהעונש שמרחב הקיו נתנו לו הרי כל הפרק נסוב על העובדה שקיו נענש על זה שהוא ניסה לשחק אותה אלוהים אבל היה אסור לו לעשות זאת

itstzar

New member
ושניכם מתעלמים מהפרק tapestry

שבו הוא פשוט הודיע לפיקארד שהוא הוא (Q לא פיקארד) האלוהים והוא זה שאחרי לכל שנשמות של המתים או משהו בסגנון, ולכן נותן לו גם הזדמנות שניה מצד שני, קצת לשון ותאולוגיה, "אלוהָ" זה ביחיד "אלוהים" זה רבים ותגידו שזה לא משתלב עם הQ quntinum...

ליזידי

New member
סתם מקשקשת

המילה "אלוהים" לפי המדרש מרמזת על הדואליות שקיימת באלוהות היהודית המונוטאיסטית (אה....... כלומר 2=1...... אה........) ה-continuum לעומת-זאת הוא "רצף", כלומר אינסוף בעוצמה של יותר מ-"אלף אפס" (כן, האות א' היא סימן מתמטי בעל הכרה בינלאומית, ושימו לב שהרצף אמנם מסומן באות C אך אין לבלבל אותו עם המרחב של המספרים המרוכבים...)
אבל אפ'חד לא שאל אותי...

למעלה