הקץ הכואב לאשליה

• פותח הנושא ted
  • פורסם בתאריך

ted

New member
הקץ הכואב לאשליה

חשבנו שאנחנו יכולים להביא איתנו מחו"ל כמעט כל דבר ולהוציא כאוות נפשנו. החוק היבש טפח אתמול על פנינו. חבר שלי חזר אתמול מחו"ל וגילה את החוק היבש, שעושה את כולנו עבריינים - הפטור ממכס הוא על כל דבר שמכניסים מחו"ל, עד סכום של 200 דולר לאיש, כולל מה שקניתם בדיוטי פרי ואתם משאירים בסאקאל. אנחנו חיים בחסד, תלויים ברחמי החוק ובעצימת עינם של אנשי המכס (ששבתו אתמול כי האוצר רוצה לאחד את המכס ומע"מ ולהפסיק להאכיל חינם על חשבוננו 700 עובדים מיותרים, והם - הראו לכל עם ישראל אתמול מה הם באמת חושבים עליו - למרות שהם מקבלים את הלחם ממנו). הוא שילם על דיסקמן שהיה לוקח קבוע איתו לחו"ל להעביר את זמנו בטיסות הארוכות ועל מצלמת פילם פשוטה כי לא היו לו קבלות שקנה אותן בארץ, ובסאקאל הוא קנה כבר טלויזיה בערך של 200 דולר. נכון, לא צריך להצהיר ביציאה על מצלמות וכ"ו, אבל צריכים קבלות שקניתם אותם בארץ. מי שקנה בחו"ל מצלמה, והצליח להכניס אותה לארץ פעם אחת, והרגיש בטוח - תשכחו מזה בשביתה או בתפיסה הבאה. תשלמו כמו ילדים טובים. הכל רמאות אחת גדולה, משל, "תבריחו חופשי, אנחנו נעצום עין, אבל כשיתחשק לנו פתאום - נקרע אותכם". הפתרונות: 1. לשנות את החוק הקומוניסטי המטומטם של 200 דולר לאיש, שקיים עדיין בשתי ארצות בעולם - זימבבואה וישראל (לא בטוח לגבי זימבבואה). 2. למצוא את הקבלות אם קניתם בארץ ולהחזיק אותם קבוע בתיק (אפשר לבקש מהחנות שקניתם העתק מאושר של חשבונית אם אבד לכם). 3. לדרוש להחזיר קבוע את המוכס ביציאה מהארץ כדי לאשר משהו שאין לכם קבלות או קיבלתם מתנה. הם הפכו תיקים, וחוץ מאשר לבנים מלוכלכים, הם אמדו כל דבר - כולל עניבה או מטפחת ראש או מתנה קטנה שקניתם לעצמכם או לחברים בחו"ל. השפלה לאומית בכיסוי החוק. מדינת עולם שלישי, והם עוד רוצים שנפרנס אותם. הם הרי חיים מהמכס שהם גובים מאיתנו! התפכחות כואבת מהאשלייה. הם הפכו את כולנו לגנבים, עברייינים ומבריחים בכוח. אין שום סיבה שנחטוף פיק ברכיים אם קנינו לילדים נעליים בחו"ל ונרגיש כמו גנבים בלילה. יש לשים לזה קץ אחת ולתמיד ולהתחבר לעולם הנאור.

פלטרון

New member
צריך לקחת את הקבלה או לשמור בבית?

השאלה היא אם אני צריך לקחת איתי את הקבלה או שמספיק לשמור אותה בבית, ואם וכאשר החוצפנים יתעוררו משנתם, אז נדאג כבר להביאה ? ובכלל - מי שומר קבלה לכל מוצר אלקטרוני קטן שהוא קונה ...?! זה טירוף . " אבל אדון מוכס - תאמין לי , קניתי את הטלוויזיה 21 אינצ' הזו בארץ . לקחתי אותה למטוס כדי שלא יהיה משעמם בטיסה "

ted

New member
אם אין את הקבלה עליך, המוצר "יעוכב"

על ידם, ותצטרך לחזור לנתב"ג שנית עם הקבלה. בשביל מה? אם יש לך - תחזיק אותה בתיק, לא שוקל הרבה. אתה יכול גם לצלם אותה ולהחזיק צילום. אני מסכים שזה טירוף, אבל זה החוק הדבילי כרגע. אתה נתון לשבט ולחסד בידי מוכס שלא ברור איך הוא התחיל את היום עם אשתו בבית...ומה יהיה מצב הרוח שלו. הם אומדים ומעריכים - (בולשיט אדיר) שנותן פתח לגחמות שלהם שנקבעות לפי הפרצוף שלך - נראה אשם? נראה עבריין? נראה מטומטם? וכן הלאה. יש לעשות לזה סוף, ומהר.

LazyGecko

New member
הסוף לא באופק

זה כמו הסיפור של הרפורמה והורדת המיסים. עכשיו אפילו כבר לא מדברים על זה יותר. המע"מ נשאר 18% ומשהוא כאן משלם פחות מיסים ? אני לא. באותו אופן חוקי המכס לא ישתנו בתקופת חיינו.

LazyGecko

New member
איזו זוועה

אני מתחלחל מהסיפור הזה ומדמיין את עצמי באותו מצב עם הקולפיקס הנאמנה והלפטופ הישן שלי משלם מאות שקלים מכסף שכבר שלמתי עליו מיסים שלוש פעמים שונות. יש לי פתרון, לעטוף ציוד בתחתונים לבנות מרוחות בשוקולד או במשהו חום אחר. אני רוצה לראות משהוא נוגע בזה.

ted

New member
תראה לאיזו רמת השפלה הביאו אותנו!

אפשר לשנות את זה. אם נכתוב כולנו מכתבים למשרד האוצר לשנות את החוק, נניח ל 2000 דולר או 5000, למוכסים לא יהיה מה לעשות שם, והרי בין כך, מהתפיסות האקראיות שלהם אין הכנסה למדינה. מקיים את החוק הלאומי האומלל שלנו: "הקנאה באחרים והשנאה מעבירים אותם על דעתם".

old

New member
יוסי יש לי הצעה בשבילך

עזוב את העסקים ולך לפוליטקה. זה לא חנפנות אבל נראה לי שיש המון אנשים במדינה עם רעיונות איך לשפר את איכות החיים במדינה הקשה הזאת. משום מה אף אחד לא נמנה עם 120 המאושרים פה מתחילה הבעיה והלוואי שהמכס היתה הבעיה היחדה שלנו.

amirmk

New member
אתה מדאיג אותי מאוד, אני בדרכי ארצה

בימים אלו.אני מטייל עם ציוד בשווי נכבד. אם איאלץ להשאירו במכס כמה ימים, או לשלם עליו סכום של 18 אחוז, אני אהיה קרוב ללאבד את הפרנסה.

ted

New member
אני מצטער, זה לא באשמתי...

לפני כחודש וחצי-חודשיים היה כאן דיון נרחב בנושא, כולל ויכוחים, ואני התרעתי על הצורך להצטייד בקבלות, אבל קולי נישא ברוח. אולי אפשר להעביר לך בפקס חלק מהקבלות אם קנית כאן? חוץ מזה, אולי העיצומים יסתיימו עד אז, ולא תהיה בעיה. היה אופטימי!

amirmk

New member
אני מקווה שאסתדר

כמובן שאינני מאשים אותך. על חלק מהציוד יש לי תעודות אחריות של הדר, מעניין כמה זה שווה להם. נקווה שהעיצומים יסתיימו בקרוב, תודה רבה, בכל אופן.

havlaz

New member
תפנה אותו לעיתונות

הם יאהבו את זה, מניסיון של עיתונאי

bengold

New member
לגבי המכס

במידה ורכשתי מצלמה יד שניה בלוחות האינטרנט ואין בידי קבלה, מה יעכבו לי את הציוד, הרי אני בכלל לא מכיר את מי שרכשתי ממנו ואין לי מושג ירוק מהיכן נרכשה המצלמה. מה אז?

יש דרך פשוטה מאוד לעקוף את זה!

כשאתה קונה מוצר תבקש קופסא של מוצר זול (עשיתי את זה מספר פעמיים) ואז אם אתה נתפס... הם מקישים את קוד המוצר הזול.. ולא משלמים להם פרוטה!

תדבר לקיר זה הרבה יותר יעזור!

לפחות תשמע את עצמך... אין עם מי לדבר!!! עד שזה לא יפריע לאחד מהם אישית (ולמה שיפריע להם?) לא יקרה שום דבר !

© DrorZi

New member
ואין איך להצהיר על דברים ביציאה ../images/Emo35.gif

אני יוצא בד"כ עם לפטופ וציוד צילום לא מועט אין לי קבלות על כל הציוד (חלק מהציוד למשל נקנה לי במתנה ב-א-ר-ץ) וכשרציתי פעם אחרונה להצהיר עליו שאני יוצא איתו אמרו לי "לא צריך לך לך" להתעקש איתם שאני רוצה לרשום עם מה אני יוצא
זה יעזור בכלל
הם יתנו לי רשימה של דברים לפי מספר סידורי של מה שאני מוציא
דרור זי.

ted

New member
הואיל ואני כבר מכיר את השטויות האלו

התעקשתי בפעם האחרונה שיביאו לי מישהו מהמכס שירשום לי פריט שטרם הוצאתיו מחו"ל. אחרי סיפורים שאין כאן כזה כבר, התעקשתי, והגיע מישהו עם טופס, אבל הם אמרו לי שזה היה מקרה ולא צריך לסמוך על זה כי הוא כבר לא שם. המשמעות היא שהם רוצים לסגור את הסדק ולשמור לעצמם את האופציה ל"דוג" אותך בכוח, כי הפקיד היה מאפשר לך ל"הכשיר" ולהוציא לחו"ל מצלמת וידיאו שבעצם הברחת בפעם הקודמת לארץ כשחזרת. בטפסים שיש לי כמובן מופיעים המספרים הסידוריים וחותמת הפקיד.

ניתן להרים מאבק אינטרנטי על העניין

הזה כמו שנעשה בזמנו עם בזק. מוכן לתרום משאבים (שרת אינטרנט חזק, יכולות הקמת אתרים ועיצוב) מתחילים במאבק?

למעלה