הקפצת שרשור

הומופוביה נשיאותית

אפילו דיק צ'ייני (הסגן של) כבר לא מצליח למצוא תירוצים לכניעה של בוש לגורמים הרליגיוזים הקיצונים במדינתו.
לידיעה

איזה בת מטומטמת יש לו...

להיות לסבית שתומכת בבוש זה כמו להיות שמאלני שמצדיע לחירות.. מסמך אנושי מזעזע

James Hammerton

New member
זה לא בדיוק אותו דבר...

לתמוך ברפובליקנים זה הרבה יותר מלתמוך בתיקון החוקה האמריקנית. זה להסכים על עקרונות כלכליים דומים, מדיניות דומה, במידה מסוימת גם שמרנות או אולי דת, רעיונות חברתיים, חינוך, בריאות וכו'. יכול להיות שבתו של צ'ייני אולי לא מסכימה עם תיקון החוקה, אך היא מסכימה עם כל שאר קווי המדיניות של המפלגה הזאת והיא חושבת שבאופן כללי עדיף לאמריקה להיות מונהגת ע"י בוש. אז היא לא תוכל להתחתן, זה פחות חשוב לה כי זה רק היבט אחד של המדיניות. אולי היא חושבת שהיא תוכל להשפיע ולשנות את הנק' הזאת בעתיד או לפחות להעניק הכרה חוקית לזוגות חד מיניים. אין קשר "מחייב" בין שמאל לגאווה. הרי יש בכל זאת בארץ גייז שמצביעים למפלגות הימין כי הם תומכים בקווים המדיניים והכלכליים שלהן, אם זה יחסי דת מדינה, בטחון, שוק חופשי וכו'. וגם בתוך מפלגות עצמן יש חילוקי דעות, אם בליכוד זה בעד או נגד תוכנית ההתנתקות או ביהדות התורה אם זה להצטרף לממשלה או לא. מפלגה זה לא דבר אחיד, ובטח בארה"ב שיש רק 2 מפלגות גדולות שכל אדם בהן מחזיק בדעה קצת אחרת...

התאבדות חברתית?

האיסור על נישואין חד מיניים נובע מהשקפת עולם מסויימת. קשה לי להאמין שמארי, באמת תומכת בבוש בלב שלם. בוש הוא איש, או בובה, קרא לזה איך שתבקש, הנשלטת ע"י גורמים בעלי עוצמה וממון המכתיבים לו את סדר היום הלאומי כך שיתאים לאינטרסים שלהם - נכון, אני לא אומר שקרי יותר טוב - ככה זה בפוליטיקה ובעיקר זו האמריקאית בה מתקבלות תרומות מתאגידי ענק למימון קמפיינים לבחירות. נכון לעכשיו - בוש נכנע לתכתיביהם של השמרנים הנוצרים וטייקוני העסקים הגדולים בארה"ב. זה מזכיר לי סרט שמתרחש בטקסס - העלילה מתרכזת סביב בית ספר יוקרתי למשפטים בדאלאס או יוסטון - והדמות הראשית חוקרת פרשת רצח שמאוחר יותר נודע, כי נבע משחיתות שאפפה את ביה"ס עם הסנאטור ושאר בעלי הממון והעצמה באיזור - המסקנה שנבעה מהסרט היא שאל לה לחוקרת לנסות לשנות את המציאות, או שיתנקשו גם בה. בלי קשר לימין או שמאל - אף אחד לא כפה על אף אחד אחר לא להצביע למי שנגדו. ונכון, קשה לגדול בסביבה מסויימת ולראות את הדברים אחרת. קשה להתגבר על צרות מוחין, בורות, אי סובלנות ודעות קדומות ולהגיע לראייה רחבה יותר של הנעשה. השחיתות תמשך, ההומופוביה לא תפסק סתם כך ובטח שלא נמגר את העוני כל כך מהר. אז למה לא להצביע לבושרון (אופס) בעצם?

James Hammerton

New member
אבל אולי טוב לה עם המצב הזה?

אחד מאנשי העסקים והטייקונים הוא אביה בעצמה, כך שלה יש המון מה להרוויח מזה שבוש יזכה בקנדציה נוספת. היא יכולה שלא לתמוך בבוש בלב שלם, אבל כמה אנשים רפובליקנים "בלב שלם" בנשיא? או אפילו ניקח דוגמה יותר קרובה, כמה אנשים ביח"ד תומכים "בלב שלם" ביוסי ביילין? יש בכל זאת רפובליקנים שמתנגדים לתיקון החוקה ותומכים בהכרה בזוגות חד מיניים, כמו ג'וליאני או שוורצנגר וגם צ'ייני. ויש גם ארגונים של "רפובליקנים גאים", שהם תומכים בזכויות גאווה אבל הם גם הולכים לכנסיות, תומכים בשוק חופשי, במלחמה בעיראק, במדיניות הגירה נוקשה. אולי לחלקם לא איכפת שהאבטלה גבוהה ושקיימת בורות וחוסר סבלנות כי דברים אחרים יותר חשובים להם. אני מניח שמי שלא מסכים עם העקרונות האלה או המדיניות של בוש או שסתם חושב שהאיש אידיוט - לא יצביע לו. כנ"ל לגבי כל אדם או מפלגה.

נו באמת..

ארגון הרפובליקנים הגאים... אין אף סנאטור רפובליקני שיפעל בעד זכויות הקהילה הגאה וזוהי אשליה לחשוב אחרת.

James Hammerton

New member
אולי, אבל זה כנראה פחות משנה להם

הם מעדיפים שיממשו את המדיניות שבה הם מאמינים באופן כללי, ופחות חשוב להם מעמדם כגאים. לוג קאבין

omer123456

New member
צר לי תומר

אבל אתה ממש טועה בתפיסת העולם שלך. כמובן שכולנו היינו מעדיפים לחשוב שככה העולם עובד. אבל אני יכול להביא לך אינספור דוגמאות ,גם מהארץ, לעובדה שזה לא עובד. 300,000 המובטלים לא מצביעים לעבודה ולמרצ. האוכלוסייה העשירה בארץ לאו דווקא מצביעה לליכוד ולשינוי (השמאל הוא כידוע, אליטיסטי) ובוודאי שרוב ההומואים בארץ לא מצביעים מרצ. למה? כי מבחינת כולם יש דברים יותר חשובים. (מצב מדיני על פני מצב כלכלי, מצב מדיני על פני זכויות בסיסיות שלהם וכו וכו). אם כולם היו מעדיפים את זכויותיהם האישיות על פני אג'נדות מדיניות,למשל, כנראה שלמרצ היו כיום יותר מ6 מנדטים.. יום טוב הצבעים שלנו - הכוח שלכם.

Leiden

New member
הרע במיעוטו

זו רק אחת מהסיבות שאנשים יצביעו למפלגה שאינה הולמת לחלוטין את השקפת עולמם. סדר עדיפויות זו סיבה נוספת. ולהזכירך גם יש כמה וכמה הומואים שיצביעו למפלגות שהעומד בראשן תומך בחוק שמגדיר ברית זוגיות כמעמד בין גבר ואישה בלבד (ממש כמו שבוש מעוניין)- ...מרצ ושינוי!!! היית מאמין לאבסורד?!

אֲבִיב

New member
חשוב לציין מספר דברים

1. סיעת מרצ לא תומכת בחוק ברית הזגויות וגם דעתו של יושב ראש המפלגה, יוסי ביילין היא שיש צורך להכניס שינויים בחוק שיכללו גם בני זוג מאותו המין וזה ההבדל בין שינוי שתומכת בחוק כלשונו לבין מרצ. 2. אין להשוות את תמיכת המפלגה הרפורמית, או לפחות העומד בראשונה, הנשיא בוש לעמדת מרצ ושינוי, מכוון שבוש סימן לעצמו כמטרה את הקהילה בעוד מרצ ושינוי מחפשות פתרון לשבירת המונופול החרדי ולפסולי החיתון. 3. הגדרת הצבעת הקהילה ל'יחד' כ'אפסורד' היא הרבה יותר ממוגזמת. יחד-מרצ היתה המפלגה שזכותה הקהילה השיגה את ההשג הגדול ביותר שלה - ביטול משכב זכר. מעבר לכך סיעת מרצ עשתה רבות עבור הקהילה א.השוות גיל ההסכמה לזה של ההטרוסקסואלים ב.גיבוי ציבורי עוד בתחילת שנות ה90, כשהציבור לא ראה הומוסקסואליות כמובן מאליו, מרצ בהחלט תרמה בהכנסת הקהילה לקונצנזוס. ג.נציגי הקהילה היחידים במועצות העיר השונות בארץ הם ממרצ ד.חבר כנסת גאה ראשון(ואחרון בנתיים) ה.תנועת נוער גאה משלה ו.ופורום גאה הפועל משנת 96. עד כאן.

Leiden

New member
זהו שכנוע למשוכנע

אני מכיר את עמדותיה של מרצ היטב ומזדהה עם רובן. בסופו של דבר, אנחנו מצביעים הרי למה שנתפס בעינינו כרע במיעוטו. באותו אופן יכול הומו אמריקאי לתפוס את הרפובליקנים כרע במיעוטו אם הוא תומך במלחמה בעיראק וסבור שנושא זה חשוב עבורו בהרבה מזכויות של זוגות חד מיניים. ואני מניח שכשכתבת "רפורמית" התכוונת "רפובליקנית" שמתנגדת לרפורמות ככלל.

למעלה