הקפצת כיתה

מצב
הנושא נעול.

אגוזים1

New member
זו באמת דרך נפלאה

זו לדעתי הדרך הטובה ביותר
עבור המחוננים: לאתגר ולקדם אותם לפי הקצב שלהם במסגרת הכיתה הרגילה, או באמצעות "הקבצות" מכיתות שונות. יצא לי לבקר בבית ספר אחד ביישוב קטן אחד בשיעור מתמטיקה: זה היה נראה כמו "בית קטן בערבה": קבוצה של ילדים מגילאים שונים לומדים יחד (כמובן, הקבוצה היתה יחסית קטנה). חבל שלא בכל מקום זה אפשרי.
זו באמת דרך נפלאה
אילו אך הייתה מיושמת גם אצלנו... איך, איך את מגיעה לכל המסגרות הנפלאות הללו (כאן נכנס אייקון ירוק מקינאה) קשה לי אפילו להסביר עד כמה זה רחוק מהמציאות אצלנו...

לא יודעת. מזל, כנראה../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

זו באמת דרך נפלאה
אילו אך הייתה מיושמת גם אצלנו... איך, איך את מגיעה לכל המסגרות הנפלאות הללו (כאן נכנס אייקון ירוק מקינאה) קשה לי אפילו להסביר עד כמה זה רחוק מהמציאות אצלנו...
לא יודעת. מזל, כנראה

I am ADiDi

New member
הרבה מזל והרבה התעקשות

לא יודעת. מזל, כנראה
הרבה מזל והרבה התעקשות
מזל - שיש בי"ס כזה בישוב (זכרון יעקב) ומאבק כי אנחנו שייכים לאזור רישום של בי"ס אחר והתעקשנו מאד שהילדים ילכו רק לבי"ס המסויים שבחרנו בשבילם. עם הגדולה זה היה מאבק, אבל עם הקטן היה הרבה יותר קל, מה גם שהיה לנו תרוץ טוב שאנחנו רוצים שהם יהיו ביחד. מיכל

otn

New member
מסכימה ולא מסכימה

הקפצת כיתה
שלום, בני,בן 6(הכי גדול בשנתון),נמצא כרגע בגן חובה. חכם להפליא.(קורא,כותב,מנגן כבר קרוב לשנה,מתעניין וקולט חומר במדעים(שאני מלמדת בכיתה ד'...) ושולט בחשבון). ואני מתלבטת מאד לגבי הקפצתו לכיתה ב'. אין לו בעיה עם יצירת קשרים חברתיים.הוא חברותי ואהוד בכל מסגרת שהיה בה. וגם מבחינת הגיל,יש הבדל של כמה ימים בינו לבין הילד הכי קטן בשנתון שמעליו. ואני משערת שרבים מכם נתקלו בהתלבטויות כאלו,ואשמח מאד לשמוע מנסיונכם. תודה רבה.
מסכימה ולא מסכימה
מסכימה שיש לשקול את הדברים בשקט ומסכימה שיש לשמוע את דעתו של הילד. למרות זאת, אסור לשכוח שהוא ילד בן 6, ראייתו אמיתית מאוד אך מוגבלת ומושפעת (לדוגמא: פחד לעבוד מסגרת ישאיר אותו בקיים). לי צוות ביה"ס בעבר וגם היום אומר שהילד נפלא, ציוניו 100 הילדים אוהבים אותו, הוא הולך לכל המסיבות ... מה עוד צריך הבן-אדם ? אך הוא מרגיש שהילדים אינם ברמתו, הוא בוגר מאוד ואוהב לדבר על נושאים שהם לא שמעו עליהם. יש לקחת בחשבון שביה"ס רואה את הכל מנקודת מבט של מורה. מחוננות היא לאו דוקא דחיה חברתית - מסכימה. אך מה אם אתה לא מרגיש כיף להיות איתם ולשחק במשחקי המחשב האלימים וריקים מתוכן שהם אוהבים (כרגע). אצלנו, בני הוא זה שדוחה אותם. השורה התחתונה היא אותה שורה - ניתוק חברתי ברמה כזו או אחרת. ילדים ביום העשרה משחקים אותם משחקים אך גם מדברים על נושאים מגוונים, ממציאים בדיחות שמתאימות לרמתם ... החיבור הזה מהנה.

otn

New member
רטעות !!! אמור להיות תחת העץ של

מסכימה ולא מסכימה
מסכימה שיש לשקול את הדברים בשקט ומסכימה שיש לשמוע את דעתו של הילד. למרות זאת, אסור לשכוח שהוא ילד בן 6, ראייתו אמיתית מאוד אך מוגבלת ומושפעת (לדוגמא: פחד לעבוד מסגרת ישאיר אותו בקיים). לי צוות ביה"ס בעבר וגם היום אומר שהילד נפלא, ציוניו 100 הילדים אוהבים אותו, הוא הולך לכל המסיבות ... מה עוד צריך הבן-אדם ? אך הוא מרגיש שהילדים אינם ברמתו, הוא בוגר מאוד ואוהב לדבר על נושאים שהם לא שמעו עליהם. יש לקחת בחשבון שביה"ס רואה את הכל מנקודת מבט של מורה. מחוננות היא לאו דוקא דחיה חברתית - מסכימה. אך מה אם אתה לא מרגיש כיף להיות איתם ולשחק במשחקי המחשב האלימים וריקים מתוכן שהם אוהבים (כרגע). אצלנו, בני הוא זה שדוחה אותם. השורה התחתונה היא אותה שורה - ניתוק חברתי ברמה כזו או אחרת. ילדים ביום העשרה משחקים אותם משחקים אך גם מדברים על נושאים מגוונים, ממציאים בדיחות שמתאימות לרמתם ... החיבור הזה מהנה.
רטעות !!! אמור להיות תחת העץ של
איך עוזרים לילד בן 6.

מצב
הנושא נעול.
למעלה