הקפצת השרשור השבועי

אולי לא הבהרתי את הכוונה

הכוונה לכל הקשור לפינות של רגלי ופינות שולחנות, ארונות וכו´. ריפוד כמקטין עוצמת פגיעה, לא ריפוד של בד וכדומה... דיפון זו מילה טובה יותר ?

על הפנים ../images/Emo67.gif

מזל שלשולחן בסלון שלנו יש פינות מעוגלות! קנינו מן פינות גומי כאלה שמתלבשות על פינות חדות של רהיטים. הכל טוב ויפה, אבל הדבק לא שווה שום דבר
כל העסק נשאר מהר מאוד בידיים של עומר. אם מישהו מצא פטנט אחר שעובד, נא להודיע לי.

סורגים - כן או לא?

אצלינו אין סורגים לחלונות. לא משהו אידאולוגי אבל ככה זה. גם לרוב החברים שלנו (עם ילדים) אין סורגים. לעומת זה יש לנו זוג חברים שמצאו את הילדה עם חצי גוף מחוץ לחלון ואז רצו ושמו סורגים לכל החלונות. אני חושבת הרבה אם לעשות עכשיו או לא.

אנחנו צריכים לעשות סורגים

לפחות בחלון אחד. יש בחדר האוכל חלון גדול ונמוך שכל ילד יכול להתכופף דרכו וליפול החוצה (כבר אמרתי שהבית הזה לא תוכנן לילדים?
). בינתיים אני דוחה את זה קצת כי אנחנו כמעט לא פותחים את החלון הזה ועכשיו מגיע החורף, אבל בשלב כלשהו נצטרך לעשות. לגבי שאר הבית - אנחנו מאוד לא אוהבים את ההרגשה של הסורגים, אבל אני משערת שכשהילדים יגדלו קצת נהיה חייבים

מאיו

New member
סורגים

בבית הקודם היו לנו סורגים. עכשיו אני דואגת שהתריסים יהיו נעולים ורק השלבים פתוחים.

אנחנו חייבים כבר לעשות סורגים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

וזה לא צחוק כי אנחנו גרים בקומה 9 ותומר הרי סוחב כיסא לכל מקום בבית ומטפס...
מיד כשאילן חוזר מחו"ל נטפל בזה ואז אולי אהיה יותר חכמה ואוכל לתת המלצות...

אנחנו עשינו לפני חודש סורגים

אחרי שראיתי איך תומר מטפס לו להנאתו על הגב של המיטה ומשם לחלון בלי שום בעיה יש לי מספיק דברים אחרים לדאוג מהם נראה לי חשוב לעשות ויפה שעה אחת קודם ( טוב אנחנו קומה 5 לא קרקע כמוכם ..)

היי, אצל מי עשיתם??? כמה עולה???

אשמח לפרטים בהקדם!!!!! יש לי לפחות 5 חלונות לעשות בהם סורגים...

כשקנינו מעקה לבית

הוצפנו בים של הצעות יפות ודקורטיביות אחד מהדברים הכי חינניים שבאופנה - מעקה שמורכב מחמעין חבלים אופקיים סולם קלאסי לטיפוס מעקות אחרים הם עם מרווחים גדולים בין המוטות ויש כאלו שמותקנים גבוה מדי מעל הרצפה נורא מוזר לי יש תקן למעקות שכולל כללים לרוחב וגובה ועוד ועדיין ניתן לרכוש ללא בעייה מעקות לא בטיחותיים צריך להקפיד שהרווח בכל נקודה שהיא לא יעלה על 12 ס"מ דבר שמונע העברת ראש דרכו צריך להקפיד על אנכיות של הדוגמא כך שלא יתקיימו מדרגות או סולמות להקפיד שאין זוויות אלא רק תחכים מעוגלים אחר כך לחשוב על יופי ליאור

א י נ ס

New member
לכל הכללים האלו של מעקות

אני מצרפת המלצה של זהירות היסטרית במקומות ציבוריים. כשהילדה היתה בת 3 היינו במוזיאון המדע בחיפה. רגע אחד לא הסתכלנו לכיוון שלה, והיא כבר התחילה לטפס על המוטות האופקיים של המעקה שבמסדרון שם.

כן, גם אותנו רצו לפתות עם המעקה

האופקי. הוא באמת יפה, אבל אנחנו נשארנו עם הסטנדרט, שהוא אנכי עם המרווחים התקניים. מה לגבי שער למדרגות? יש משהו מומלץ? אצלנו יש גם 2
וכשאנחנו לא בבית חשוב לי שלא יעלו למעלה אז השער אמור לעצור גם אותן. רחל

לגבי שער למדרגות -

יש לנו שני סוגים - העץ המתקפל (נקנה בהום סנטר עבור 99 שקל) ומפלסטיק ש(אמור) נצמד לקירות על ידי לחץ (נקנה בטויס אר אס בעבור 270 שקלים!!!). הראשון נראה לא ממש יציב אבל כרגע אצלנו הוא ממש עושה את העבודה טוב. ארז נתלה עליו והוא מחזיק יפה. השער השני, שציפינו ממנו להרבה (יש לנו בעיה כי הדירה היא שכורה ואנחנו לא רוצים לעשות הרבה קידוחים בקיר) או שלא הבנתי איך להפעיל אותו או שהוא באמת לא ממש עושה את העבודה. אולי במשך החגים אני אצליח להבין את מנגנון הפעולה שלו.

אנחנו באותה בעייה - מדרגות ודירה

שכורה. יש לנו איזה שער שירשנו עם הדירה, אבל אולי דווקא אותו נשים בפתח המטבח ולמדרגות נחפש משהו נוסף, אשמח לשמוע את מסקנותייך והמלצותייך אחרי החגים. אגב, צריך לשים שער גם למטה וגם למעלה?

בעיקרון צריך גם למעלה וגם למטה

אבל האם אתם מבלים זמן רב למעלה? והאם את משאירה את הדר שם ללא השגחה? כרגע אצלנו יש רק למטה. החדר שלהם הוא למעלה אבל אם אני צריכה לרדת אני שמה אותם במיטה.

אם במעקות ושערים עסקינן

אז כמה עצות מאשתו של המומחה
מעקה תקני הוא אך ורק מעקה אנכי. חד וחלק. גם למעקה האנכי יש תקן לגודל הרווח בין העמודים, שאגב לאחרונה צומצם, תקן לגובה המעקה וכד´. התקנה קובעת שעל מנת לקבל אישור איכלוס לבית, המעקה חייב להיות עפ"י התקנים הללו, אבל הרבה מאוד קבלנים יודעים לעקוף את התקנות הללו ולפעמים אפילו עושים מעקה זמני רק לשם קבלת האישור, ואח"כ מפרקים ומתקינים מעקה אחר, מעוצב יותר. אבל, גם במעקות האופקיים, ניתן לעצב דוגמא כזו שתימנע את האפשרות שילד יעבור דרכו, ירד מתחתיו או יטפס עליו. לא קל, אבל אפשרי. אנחנו, בתור מי שמייצרים מעקות, ברור שבבית שנבנה המעקה יהיה תקני. עם כל הכבוד לעיצוב ולדקורציה, הבטיחות היא בעיני "יהרג ובל יעבור". בנוגע לשער למדרגות. אם יש לכם מעקה ברזל, הנה עצה ממה שההורים של ערן עשו - שער ברזל, בעיצוב זהה לזה של המעקה, שמתחבר למעקה הקיים באמצעות צירים נשלפים. כשהנכדות מגיעות, שמים את השער, סוגרים וגם אם יחליטו לטפס עליו הוא יכול לשאת את משקלן. כשהן הולכות, מורידים את השער והמצב חוזר לקדמותו.

אפשר לקבל מערן את התקן ?

ומספיק בצורה מתומצתת, משהו בסגנון : המרחק בין מוט למוט עד 10 ס"מ גובה תחילת המעקה מהרצפה לא יעלה על 7 ס"מ קיבוע המעקה לקירות מחייב שלושה מחברים לפחות וכך הלאה תודה מראש, ליאור

זה הולך כך...

ראשית, אני מצרפת קישור לאתר של מכון התקנים. יש שם הרבה מאוד אינפורמציה מעניינת (הידעתם שיש תקן לחיתולים?). ליאור, אולי כדאי להוסיף לרשימת אתרים מומלצים. לא הספקתי לערוך חיפוש מקיף (איפה קונים זמן
) אז ביקשתי מערן לבדוק אם יש להם את התקן כתוב. ייבדק וברגע שתהיה תשובה אני איידע אתכם. מה שזכור לו בירור זה שהתקן שונה לאחרונה, ולכן כעת על כל מדרגה צריכים להיות 2 מוטות כדי להתאים לתקן.

למעלה