הקפצצה

מה עושים

כשאתה מנגן בקלרינט עם פסנתר למשל (שהכיוון שלו דורש מקצוענות) ואתה נמצא ברבע טון מעליהם.. זה ממש צורם.. לפחות באורגן אתה יכול לשחק עם ההרצים.. שמעתי שיש דרך להוריד את הקלרינט.. יודע למישהו משהו ע"ז? בתודה..

meir99

New member
שמעתי שאם משחקים עם החבית דהיינו פו

דהיינו פותחים קצת הטון יורד אבל מציע לבדוק עם נגן קלרינט מנוסה כמובן שיש גבול לכמה אפשר להוריד אבל רבע טון נשמע סביר

החבית.

הקלרינט בנוי הרי מחלקים חלקים. פיה, חבית, חלק עליון, תחתון ופעמון. נהוג לכוון ע"י הזזת החבית מעלה ומטה. כשמוציאים החבית הקלרינט ארוך יותר. משמע נמוך יותר מבחינת צליל. כשמכניסים החבית, הקלרינט יהיה קצר יותר, משמע גבוה יותר מבחינת צליל. בהתאם למה שאתה שומע כך תנהג עם החבית. אם תהיה נמוך מבחינת צליל עליך לקצר את הקלרינט בכדי שיהיה גבוה יותר(צלילית). ואם גבוה יותר תהיה עלייך להאריך הקלרינט. ואם אתה מבולבל בכיוון בדיוק כמוני, פשוט תשחק לפי הרגש, כאשר אתה מוציא ומכניס לפי שמיעה וזהו!

כן.. ניסיתי לעשות כך ע"פ הנחייתו של

מאיר99 אך זה לא עזר לי היות וכשהקלרינט בגודלו הנורמלי והחבית לא פתוחה הוא `נמוך` מהפסנתר ואין אפשרות לקצר, רק להאריך כמו שפירטת בנדיבות ליבך.. כך שההרכב הנ"ל היווה צרימה בלתי נסבלת בעליל לאוזן רגישה.. מה לעשות.. תודה בכל אופן..

היות

ואתה נשמע אחד שמבין רציתי לשאול אותך בתור מתחיל, אני מנגן חופשי במספר סולמות במודוסים שונים, -(פריגי, מינור ומז`ור פשוט, מיקסולידי וכו`) אבל עדיין לא קלטתי איך עושים את ההזעקה הזו, אתה יודע, -לעלות טון שלם ויותר בגלישה.. וזה חשוב לי מאד היות והעניין הזה מוטיב אינטגרלי בקלרינט בנגינת שירים חסידיים, כלייזמרים ובכלל.. אשמח אם תעזור לי, למרות שאני מבין שקשה להסביר דרך הכתב.. אך אם בכ"ז תוכל אודה לך.. יש לי שאיפות עצומות בכלי הזה ואתה תקבל ת`דיסק הראשון שלי.. חחח.. סתם, אבל ברצינות אני משווע לעזרה בעניין.. הלכתי למורה מובחר ביותר בשם אליעזר בירן, הוא מתמחה בעיקר בקלאסי ודקויות שונות ומשונות.. אקיצער האיש ממש השתלח בי בתואנה שזה עיוות וכו`...

meir99

New member
תשמע בקלרינט אפשר רק להאריך צליל ול

ולא לקצר בקלרינט טוב כמו הדגם המקצועי והפופולרי R 13 של בופה קרמפון החברה מכוונת כך כשהכלי סגור הוא מכוון בכלים פחות טובים הבעיה יותר אקוטית. לגבי קלסי הקלסיים "מתעבים" כליזמר כי הכליזמרים משחיתים צליל ע"י קרכצן וכ" אבל היתרון של קלסי ע"פ לימוד ישיר של כליזמר זה שהוא בונה לך צליל עבודה עם דיאפרגמה לגטו וקצב ושליטה בכלי בסולמות שונים .אח"כ אפשר לנגן כליזמר אבל בדר"כ מורי כליזמר שלא למדו קלסי יחסר להם תרגילים להוראת קלסי כמו דגש על אמבוז'ור בקלסי האמבוז'ור יציב ולא זז בכליזמר במזרחי ובצועני האמבוז'ור גמיש אתה יכול לנפח את הלחיים להזיז שפתיים ומה שישרת את מטרתך.בכינור האמן לי הניגודים הרבה יותר גדולים. לדעתי אפשר לקחת מהקלסי את הטוב שבו לכמה שנים ואז להעמיק הרפרטואר בכליזמר או מה שתחפוץ.אני יודע שאני כך נוהג(אני לומד כינור שנה וחצי ולמדתי קלרינט שנה)

יתכן ואתה צודק

אך הרווח שיצא לי מלימוד הקלאסי לא בהכרח שמצדיק ת`מאמץ ללמוד תווים וכו` מהתחלה.. קצב יש לי, כמו"כ שליטה בקשרנדו ודימינואנדו, וכו` וכו`.. מה שאני רוצה להפיק מקלרינט זה אך רק ניגון קלייזמראי... מה שכן -האם יש מורים שיוכלו להורות איך מבצעים את הקרעחצען האלה? או שזה כל אחד ואיך שהוא וא"א ואין איך להעביר את זה.. אה?

עם סבלנות!!!!

פגשתי מקרה כמוך. הוא ביקש: "אבל איך עושים את הגליסאנדו הזה!" ואני עניתי: ככל שהכרתי יותר את הכלי נגינה שלי (הקלרינט) ככה יצא לי לשחק עימו יותר. ככה עכשיו אני יודע שיש לי את הבסיס הנחוץ, שאליו אני יכול רק לחזור. משמע, אני יכול לעשות את כל הפוילישטיקים, ולהנות מכך שאני יודע שיש לי את הבסיס של הבסיס של שליטה בכלי, טכניקה והבנה של המוזיקה. אני מנגן כבר עשר שנים. עד השנה הנוכחית ניגנתי קלאסי, ובו בזמן למדתי עוד ועוד שטיקים וכו'... מה שאני מנסה לומר, שעכשיו אצל המורה שלך אתה ממש לא לומד מוזיקה קלאסית. אתה לומד קריאה, החזקת הפייה וכו'. אתה לומד את הבסיס. ככל שיהיה לך יותר בסיס כך יהיה לך יותר קלייזמר.

BobMarly

New member
בטווח הארוך

כל השקעה שתשקיע בלימוד קלסי לימוד תווים ולימוד מוסיקה משתלמת לטווח הארוך. יהיו לך הרבה יותר כלים לביטוי. מאין לך שיותר מאוחר לא תרצה לנגן דברים אחרים? תמיד טוב כשיש זמן להתאזר בסבלנות וללמוד כמה שיותר. אח"כ התשלום תמיד גבוה יותר ואולי גבוה מאוד. תוים זה כלי מאוד חשוב: אתה לומד מוסיקה ומנגינות במהירות הרבה יותר גבוהה. למה להתבסס רק על כישרון אם אפשר לפתח עוד ועוד כלים שמאפשרים לך להנות יותר בזמן יותר קצר? תחשוב שכשאתה יודע תוים אתה קורא את התוים ולומד את המנגינה בלי לשמוע אותה. יש לך פה יתרון בלתי רגיל!!! אם אני לוקח דוגמא ממוסיקה ישראלית המוסיקאים המוכשרים נמצאים בצמרת אבל המוכשרים שיודעים תוים ומוסיקה קלסית נמצאים הכי למעלה: יוני רכטר , שם טוב לוי, מתי כספי , שלמה גרוניך ...

meir99

New member
מסכים עם ר' בוב ואחזק את זה לגבי כי

כינור בכינור נגן לא קלסי וישנם טובים צריך להיות וירטואוז כדי להיות בתחום העליון של הנגינה ואז יש לו אוזן טובה מאוד ומוסיקליות רבה תמצא כאלו צוענים וכ"ו אבל המוסיקה הקלסית מאפשרת למי שבהתחלה אינו כוכב ללמוד מוסיקה ולפתח לאט לאט את אוזנו והמוסיקליות שלו. עוד משהו יש בכינור עבודת קשת שלא תמיד מודגשת אצל מורים למוסיקה אחרת כמו אירית או כליזמר שמוגבלים בגלל הרפרטואר המוגבל יותר ממוסיקה קלסית שהיא עשירה אז יש בעבודת קשת לגטו וסטקטו ומרטלה וכ"ו אופנים ליצור צליל עם הקשת במיתר. גם פוזיציות למשל במוסיקה אירית אין בכלל ובכליזמר יש מעט תלוי במיומנות הנגן בקלסי אין כזה דבר נגן מעל 4 שנים שמנגן ויולדי חייב לשלוט לפחות בפוזיציה 3 . וזה הולך ונהיה יותר קשה(איזה כיף). תשמעו קוריוז: יש קונצרטים שמי שלא התחיל ללמוד כינור בגיל 6 לעולם לא יוכל לנגנם באופן סביר (משהו מטורף של פגניני וכ"ו שדורש גמישות אצבעות גדולה )

למעלה