הקפצה....

• פותח הנושא ZVI Z
  • פורסם בתאריך
תגובה

מה אתם אומרים? זכות????????????? זזזזזכככככככווווווותתתתתתתתתתת!!!!!!!!!!!!!!!! לחנך את הילדים???!?!?!?!?!?? אני לוקחת זכויות בחיים כדברים כגון: לימוד, הגעה למטרות חדשות, אבל צר לי אנשים- לחנך ילדים איננה זכות אלה חובה. חוץ מזה, איך אנחנו אמורות לחנך ילדים לדרך שאנחנו כלל לא תומכות בה?!... אנחנו אמורות לחנך את הילדים שלנו לעולם שבו הגברים כביכול שולטים, אבל אנחנו לא מאמינות בזה. אם ניקח את העובדה שנשים קיבלו לעשות פחות מצוות מגברים- רק כאן, במשפט הזה יש סתירה? למה???

LadyTitania

New member
תגובתי - וסליחה על הקיצור

מפאת חוסר הזמן... לא אני לא חושבת שהתורה שובניסטית וגזענית. וחלילה וחס לא אעשה בך לינץ'. דבר ראשון, כל שאלה היא לגיטימית כל עוד המטרה מאחורי השאלה היא אמיתית ולא כדי סתם לנגח. וכעת לתשובות, היחס למי שאינו יהודי הוא לא כאל אדם נחות אלא אדם שנמצא בקטגוריה אחרת. הדרישות מאדם לא יהודי הן לקיים את 7 מצוות בני נח. לנו יש תרי"ג... העם הנבחר היא לא תורת גזע ח"ו. עצם העובדה שאדם יכול להתגייר ולהפוך לחלק מעמ"י כבר מוכיח שזו לא תורת גזע. מאידך אנחנו לא דת מסיונרית ולא מחפשים "להציל נשמות אבודות". גם לגר יש מקום. בקיצור - ההשוואה למרות שהיא מובנת לי - אינה מתבקשת כלל. בקשר לדבריך על מעמד האישה ביהדות. אם אתה רוצה תשובות אמיתיות אני מציעה לך לקרא ספרים בנושא (יש רבים - לדוגמא הספר של הרב אלינסון - מומלץ ביותר!). דבר נוסף בקשר לנושא הזה הוא לזכור שמה שנוהגים היום הוא תוצאה של התפתחות של הלכות ומנהגים של מאות שנים. רק במאה שנים האחרונות התפתח כל העניין של מעמד האישה בעולם (שימו לב שאני משתמשת במילים מעמד ולא שיוויון - לעולם לא יהיה שיויון לא יתכן שיויון בין בריאות שונות כ"כ). למרות שלא כ"כ שמים לב לכך, העולם סביבנו משתנה. כמה שנים אחורה - מי היה חולם על המדרשות שבהן נשים לומדות תורה. לא אחת או שתיים - עשרות מדרשות ממגדל עוז ועד מת"ן. יש התקדמות והתפתחות. ובבקשה בלי סטיגמות - האישה היא לא כלי ליצור ילדים וכו ולא מתיחסים אליה ככה. לצערי אני מוכרחה ללכת - אני באמת ממליצה לך לקרא חומר בנושאים הנ"ל! על חלק מהשאלות שלך לפחות יהיו תשובות, אז בהצלחה! הדסה

למעלה