הקפצה

So Lovely

New member
להיות לבד זה לפחד יותר

אתמול, הרגשתי היטב את רעידת האדמה. מיד, כמו ילדה מפוחדת, רצתי אל השכנה (אנחנו בקשר טוב. ותודה לאל, היא גם ערה בלילות). דפקתי על הדלת, היא פתחה עם חיוך ואמרה לי "כן, זו היתה רעידת אדמה". דיברנו קצת ואז אמרתי לה, בחיוך שכאילו מרמז שאני רגועה "טוב, אז תתכונני - אם תהיה רעידת אדמה, אני דופקת לך על הדלת, גם אם זה ב-03:00 בלילה". היא החזירה לי בחיוך "אם אהיה ערה...." אח"כ, חזרתי לי למיטה החמה שלי, "אנסתי" את חתולתי - לקחתי אותה מהכורסא החמימה והכנסתי אותה הישר לתוך הפוך, כדי להרגיע את הפחד הנוראי שלי להיות לבד ברגע של אסון טבע. רק כדי שתרגעו, דעו לכן שחתולתי נהנתה מהמעבר האגרסיבי. הרבה פעמים יוצא לי לחשוב על רעידת אדמה, בעיקר ב- 5 השנים האחרונות, מאז שעברתי להתגורר בבניין (ליפני כן גרתי תמיד בדירות קרקע). בשנים האחרונות יש המון רעידות אדמה בארץ, ואת רובן הגדול הרגשתי. תמיד אני רואה בעיני את חילוץ הילדה הישראלית מאסון האדמה בתורכיה ליפני 8 שנים בערך. היא ובני משפחתה היו בבית המלון שזה קרה. זה היה בלילה. את שם משפחתה אני זוכרת- "פרנקו" .אחיה התאום ואביה נהרגו. זה היה חילוץ מרגש, אני זוכרת שממש בכיתי. כשאני חושבת על רעידת אדמה, אני תמיד רואה בעיני אנשים קבורים מתחת להריסות. שני סוגי המוות הגרועים בעיני הם מרעידת אדמה ומאש. המחשבה של סיום החיים באחד מהדרכים הללו, מעלה בי תחושה מצמררת. ככל שהשנים עוברות, אני נעשית פחדנית יותר ויותר. אני מפחדת להיות לבד בעת אסון. לא יודעת למה יש לי את התחושה הזו. אני לבד די הרבה זמן, ולמרות הרצון והאהבה שלי להיות ביחד, אני חיה בשלום וגם בהנאה עם הלבד שלי. אבל כשאני חושבת על אסון בקנה מידה גדול (מלחמה, אסון טבע וכד'), אני ממש מפחדת להיות לבד. למרות שפחד הוא תחושה טבעית ביותר, לא יודעת למה כל-כך התביישתי מעצמי על הפגנת הפחד בפני השכנה שלי. הרגשתי כה אומללה אחרי שדפקתי אצלה בדלת אתמול. חשבתי על זה שאני כמהה, ממש צמאה, לקשר, לביחד. חשבתי כמה שזה יותר קל זה להיות בשתיים, לחלוק דברים, לפחד בחיבוק. אני לא ישנתי משהו הלילה הזה. מקווה שאתן כן. שתהיה שבת רגועה וחמימה

dify

New member
:(

אני מכירה את התמונות הללו. לפעמים אני ממש שונאת לראות חדשות כי התמונות הללו נשארות בנו בזכרון... זה מפחיד... אני חיה בתחושה של "לי זה לא יקרה" ומנחמת את עצמי ב"גם לעבור במעבר חציה זה מסוכן..." ובתור זוגית אני בעיקר דואגת שהזוגה שלי לא תפגע בתאונת דרכיםן, אני כל הזמן מדמיינת תאונות גדרכים וכשהיא נוסעת בלעדי דבר ראשון כשהיא מצלצלת אני שואלת "היתה תאונה?" (טוב האמת היא שאני משתדלת לא... אבל תמיד זו המחשבה הראשונה שיש לי כשאני עונה לטלפון) אז חשבתי על מה שכתבת. והיו בי כמה מחשבות... מצד אחד חשבתי על זה שאת מבטאית פה כמה את מעריכה ואוהבת את מי שאת. וזה בעיני מקסים. אני אישית מאמינה שלדאוג, קצת, זה בריא, ושטוב שאת דואגת לעצמך. מצד שני, כמו בכותרת שלך, את מדברת פה על הלבד. ואין לי מילים לנחם אותך. פעם קראתי מישהו שלא הבין איך אנשים חיים אחרי גיל 30 עם שותפים מרצונם, ואני דווקא כן מבינה, כי עצם הרעיון שיש עוד נש חיה באיזור, זה כבר הרבה. כמו השכנה שלך... אני מתארת לעצמי שהפחד מרעידות האדמה מתחבר לך לתחושת הכמיהה והגעגוע והם מעצימים זה את זה. אין ליח ממש תשובות מלבד להגיד שאני בטוחה שכעל אחת מאיתנו שחיה לבד מתישהו (חייתי לבד כמה שנים טובות) יכולה להזדהות עם התחושות שאת מתארת. וכמה זה רגיש ומקסים מצידך לשתף ברגשות שלך. אני מאחלת לך להגשים חלומות. חיבוק

מבינה בדיוק על מה את מדברת

אני כל כך מכירה את הצורך הזה לחבק מישהו ברגעים מפחידים. פעם כשהייתי לבד (ואפילו חתול לא היה לי) הייתי מחבקת את הכרית במקרים כאלו. לי אפילו לא היה אומץ ללכת לשכנה. את יודעת, אני חושבת שאין לך סיבה להתבייש בזה שהלכת לשכנה. בעיני זה נהדר. זה מראה על יחסים טובים ביניכם, ועל זה שאת בוטחת בה והיא בך מספיק בשביל שתדפקי לה בדלת בלילה והיא תפתח. אחרי הכל, אם גם היא לבד, אני בטוחה שגם היא רוצה מישהו שיאשר לה שהיתה רעידת אדמה ולא שהיא סתם מרגישה רעדים. לדעתי הרבה אנשים מחפשים זוגיות או נשארים באחת לא מוצלחת מהסיבה הזאת. תחושת הצורך להיות עם מישהו, שתהיה שם מישהי לחבק בלילה קר. כי באמת קל יותר ונעים יותר לעשות את זה ביחד.

למעלה