הקפצה-הדור הבא

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
הצעה לחוקת נוער יחד של הנהגת נוער..

שלום לכולם, אני מתכבד להציג את ההצעה לחוקה של הנהגת נוער יחד. בועידה הקרובה החוקה תיהיה אחד מהנושאים שיהיו על הפרק, הסתייגויות לחוקה אפשר יהיה להגיש עד ה:29/9/04 פרטים נוספים לגבי הגשת הסתייגויות ישורשרו בהמשך היום על ידי לי בארבו. בכבוד רב, אביב סלע יו"ר נוער יחד

that girl

New member
הסתייגויות ושאר ירקות../images/Emo75.gif

להגיש בבקשה עד ה29.09.04, לכתובת האימייל שלי- [email protected] , ואם אפשר, גם לשרשר לכאן. שוב, אני מזכירה שזה מאוד חשוב שכל מי שירצה להצביע בועידה חייב להתפקד לנוער עד עשרים וארבע שעות לפני הועידה עצמה. אגב, עכשיו גם יהיה זמן טוב שכולנו נחשוב, בינינו לבין עצמנו, "האם אני רוצה להיות חלק מהנהגת הנוער החדשה שתיבחר בועידה?". אור ואהבה, לי (
) ברבו {בלי א'}{אביב- נפגעתי.}{האם לעד לא יידעו לאיית את שם המשפחה שלי?}

הסתייגויות לחוקה

ברצוני להגיש שלושה הסתייגויות לחוקה: *בחלק A-כללי, יכתב בסוף הסעיף "נוער יחד ישאף לקיים שוויון הזדמנויות לכל חברי התנועה. מוסדות התנועה והתנועה עצמה יהיו אחראיים לכך שלא תתקיים כל אפליה על בסיס דת, גזע, מין, נטיה מינית או מעמד סוציו-אקונומי." *בחלק E-ועידה, בסעיף 2, לאחר המילים "הודעה על כינוסה תפורסם" יופיעו המילים "בע"פ ע"י ש"ש או כל בעל אחריות אחר הקשור לענין זה, בזמן פעולה או כל פעילות רלבנטית אחרת" ואח"כ ימשיך הסעיף כלשונו ובסופו יופיעו המילים "הנהגת התנועה מחויבת להעביר מידע בנושא לכל חברי התנועה." *בחלק H-זרוע "הצבעים שלנו", בסעיף 5, לאחר המילים "הודעה על כינוס כל חברי הזרוע תימסר" יופיעו המילים "בע"פ ע"י ש"ש או כל בעל אחריות אחר הקשור לענין זה, בזמן פעולה או כל פעילות רלבנטית אחרת" ואח"כ ימשיך הסעיף כלשונו ובסופו יופיעו המילים "הנהגת התנועה וראשי זרוע "הצבעים שלנו" מחויבת להעביר מידע בנושא לכל חברי התנועה."

croovy

New member
למה צריך אותיות באנגלית?

למה לא א,ב,ג? צריך לעשות הגהה לדבר הזה. לי אין זמן, אבל כבר מצאתי שם כמה שגיאות, למשל - זרוע זה נקבה, לא זכר. ו...אם אין הצבעים שלנו בסניף, אז אין סיו"ר? גם אם יש יותר מ-10 אנשים? ואין אזכור לאיכ"ס. וזה אמור להיות אחד העקרונות. למיטב ידיעתי, זאת לא אחת מזכויות האדם שמופיעות במקומות שאמרתם. לעומת זאת, זה מוכל בזכויות הבסיסיות או איך שקוראים לזה, שנראה לי רן כהן ניסה להעביר אותן כחוק יסוד ולא הצליח.

eviv

New member
בקשר לשאלה השנייה

קבוצת נוער יחד של סניף בוחרת יו"ר ויכולה לבחור גם סיו"ר באם באותו סניף יש גם פגישות של זרוע הצבעים שלנו וגם היא מונה יותר מ-10 אנשים, רכז הקבוצה אשר נבחר באופן דימוקרטי יכהן כסיו"ר הסניף.

angelwarth

New member
הערה והצעה :)

סעיף 11:. "לא תתקיים ועידה בהשתתפות של פחות מחמישים חברים." אני אשמח להבהרה למה דרוש קצת פחות מחצי מהנוער בשביל וועידה..? אפשר להוסיף ל- יושב ראש התנועה עוד סעיף 7.0? 7. יושב ראש התנועה הוא מיצגה וצריך להתנהג כך, לפיכך, באם יושב ראש התנועה יתנהג בצורה לא נאותה, או באופן פומבי בצורה הסותרת באופן משמעותי את עקרונות הנוער (הומניסטים, חירות, שוויון, כבוד האדם) ודבר זה הוכח מעבר לכל ספק, יתבקש יושב הראש לפנות את מקומו. בקיצור, אם היו"ר הולך ומכה ילדים קטנים מול הטלוויזיה או מואשם בבית הדין(צוחק אביב! צוחק!!!
אוהב אותך!), או כל דבר בסגנון, יתבקש לפנות את מקומו, דעתכם? ברור שהניסוח לא מושלם כלל אך מה היא דעתכם? אשמח לתיקונים...

Red Star

New member
לדעתי זה מיותר

כבר יש סעיף על הדחת היו"ר, ומה שאתה מציין בהחלט יכול להיות סיבה טובה ליזימת ועידה לצורך הדחת היו"ר.

angelwarth

New member
לא תמיד

אפשר לגייס עשרות של אנשים למשימה.. במיוחד כשזה ידרוש ליסוע ל5-6 ערים לפחות במקרה הטוב...

Red Star

New member
לא צריך לנסוע לשום מקום..

יש טלפון ויש פורום ויש אייסיקיו ויש אימייל

eviv

New member
בטח זה מספיק...

אתה יכול להעביר את דף החתימות אשר מבקש לכנס ועידה דרך הש"ש שיעבירו את זה לחניכים.

eviv

New member
לפי החוקה?

אין הגבלה חוץ מזה שאתה צריך להיות בגילאים המתאימים... כלומר אתה לא יכול להיות עד אין סוף כי אתה תיהיה גדול יותר מגיל 18...

eviv

New member
../images/Emo31.gif

היו"ר נבחר, הוא מייצג את חחברי התנועה , בשביל להפסיק את תיפקודו צריך שההחלטה תייצג את חברי התנועה, ועל כן תהליך של הדחת יו"ר.

למעלה