הקפה של חנן כהן

e-magine

New member
הקפה של חנן כהן

(לדיון כזה אני קורא דיון רלוונטי לפורום) חנן כהן הוא ללא ספק אדם שמושפע מהאינטרנט וגם שמנסה ופה ושם כנראה גם מצליח להשפיע. בוובסטר 3 שלו, הוא מעלה את השאלה האם הקפה של דה מרקר הוא עניינו. לדעתי יש בפוסט שלו נימה של אכזבה שלגמרי לא ברור לי מה בבסיסה. כלומר, מאיפה המשאלה הזאת שבעלי הון והשפעה בתקשורת יתאימו את עצמם ואת אמצעי היצור שלהם לצרכים של הפרט? בכל מקרה, דה מרקר עם אתר קפה שלהם, הצליחו לעורר באזז בביצה ואיכשהו ממשיכים להחזיק אותו בחיים. כמובן שגם צביקה בשור וגם xslf עסקו בנושא. הועלתה גם השוואה בין קפה לבלוגלי. השוואה די מוזרה בעיניי.

TheRaven1

New member
אין שום קשר בין בלוגלי לקפה

הקפה זה אתר היכרויות במעטה של יצרני תוכן איכותיים ובלוגלי זו מערכת כתיבה חופשית להפצת תכנים ואפשרות לריווחיות ישירה מחשיפת פרסומות גוגל אדסנס לגולשים. TheRaveN 2.0

e-magine

New member
את אומרת דברים מאד קיצוניים

על קפה. האם את יכולה לנמק אותם? יש בקפה אנשים מאד רציניים, שלהערכתי, בחיים לא היו נרשמים לאתר הכרויות, בטח לא בצורה כזאת גלויה. אני מדבר על כמה דמויות בולטות בעסקים, באקדמיה, באינטרנט הישראלי, מסיבות מובנות לא אכתוב שמות כי אני לא רוצה שיהיה אפילו אבק של חשד של השמצה מצידי כלפי אנשים נכבדים (באמת לא בציניות) אלה. מה שאת אומרת הוא שהם לא מבינים למה הם נרשמו? מה יש לך לומר על כך שאם למשל אני רוצה למצוא מומחי SEO שעובדים קרוב למיקום שלי, (שבמקרה לא גוש דן) אני יכול להיעזר בקפה. אין לי עניין לקחת את המומחה הזה לקולנוע, אלא להשתמש בשרותיו המקצועיים ואם אמצא יותר מאחד, אוכל לעשות קצת נטוורקינג עיסקי איתם ובסוף לסנן, ואולי להגיע למו"מ לגבי שכירת שירותי אחד מהם. מה כל זה קשור להכרויות? את אומרת שכל האנשים שמעלים דיונים בכל מיני קהילות שם, עושים את זה רק למען פיתוח הכרויות?

TheRaven1

New member
הדמויות המפורסמות נמצאות שם לא במקרה

ולא בחינם. הרעיון ברשת הזו הוא לתת לאנשים כלי ביטוי, אבל לצערי ובצורה מאד מכוערת (שמתגלה בעיקר רק כשאתם ממש בפנים ונתקלים בבעיות יום יומיות) תוך הדגשת הפופלארי, היפה, הנראה טוב. תוך סגידה מוחלטת לחיצוניות ולא לתכנים. שהרי כפלטפורמה לפירסום תכנים, רשת סגורה היא המקום הכי לא 'ווב 2.0' שיש. TheRaveN 2.0

e-magine

New member
סליחה, אבל לא ענית לי

התשובה שלך לא עניינית. את טענת שקפה היא רשת הכרויות ולא נימקת את הטענה הזאת בשום נימוק ממשי. אני שאלתי איך את מסבירה נוכחותם של אנשים מסויימים ברשת זאת ואת טוענת בעצם שאנשים אלה באו כי ניתנו להם תמריצים. את גם לא אמרת אילו תמריצים וגם לא הסברת אם את יודעת את זה שהם קיבלו, ומה הם קיבלו, או שאת רק חושדת בכך. מעבר לכך, אני חושב שכל אדם שנכנס לרשת חברתית הוא פועל מתוך מניעים. אם את כותבת כאן, יש לך סיבות וזה בסדר גמור. אז אחד משתתף מתוך רצון להתבטא, אחד מחפש פירסום, אחד מחפש הכרויות, אחד מחפש עסקים, אז מה? אגב, אני חושב שקפה היא קטסטרופה מבחינה טכנולוגית, ושמספר המשתתפים בה די נמוך, וגם שירות הלקוחות שלה הוא בין קטסטרופלי לבין לא קיים. ובכל זאת אנשים נרשמים שם ובינתיים צומחת שם איזושהי פעילות.

TheRaven1

New member
זה בדיוק העניין

מושכים אנשים, יוצרים הילה, חוקים נוקשים.... זה מזכיר לי את ידיד שלי שהקים פאב..בהתחלה הוא לא הבין למה שהמקום ריק יש סלקטורית שדוחה אנשים על הסף... כשהוא ראה את המחשוף שלה, את הרכבים שנעצרו רק בגללה, את המסתורין שנוצר והקטע כולו - המקום התחיל להתמלא. בפנים אצלו, היו אורגיות בחדרים פרטיים, סמים חופשי ואלכוהול על הבית. אצלם אין כלום. TheRaveN 2.0

e-magine

New member
ו אמורה להיות רשת עיסקית חברתית

ברשתות, מי שאמור להביא את התוכן הוא הגולשים, לא בעל האתר. זה בדיוק כמו פורום, אם הגולשים יכתבו דברים מעניינים (כל אחד והמעניין שלו) הפורום יהיה מעניין, אם אף אחד לא יכתוב כלום, הפורום יהיה ריק. אין חדש תחת ה
הוירטואלית.

uzi2

Active member
נקודה מעניינת והקשר ל- RSS.

השרות של קפה דה-מרקר יכול לקבל את הבידול שלו מבלוגים ושרותים אחרים, רק בכך שהוא מרכז את מאמציו בקהל יעד עסקי. זה ביחוד תופס לגבי אלו שמבקרים באתר דרך הדפדפן שלהם. אבל עד כמה ניתן להתייחס אל זה כאל רשת חברתית כאשר הגישה הנפוצה לבלוגים השונים היא דרך RSS? כאשר אני מחובר לפידים של RSS מכל מיני מקומות. מה כבר היתרון שמבדיל חיבור RSS לבלוג מסויים אם הוא בקפה דה-מרקר על פני חיבור רסס לבלוג מסוג דומה בבלוגלי.

xslf

New member
לפחות למי שלא רשום

(ולי אין חשבון בקפה) בלוגלי והקפה מאוד דומים- קהילות שנותנות לחברים בהם לפתוח גם בלוגים, כך שההשוואה בעיני מתבקשת. אז כן, לקפה יש עוד כמה פיצ'רים, אבל לפחות מבחוץ, הם נראים זניחים. כמו שציינתי בפוסט אצלי, לא ברור למי שלא רשום איזה כלי "רשת חברתית עסקית" הקפה נותן. פרופיל עם תמונה וקישורים ל"חברים"? אני לא רואה בזה משהו עסקי במיוחד (גם אם מקפידים שהתמונה תהיה "אמיתית" ולא מעובדת).

e-magine

New member
יכול להיות גם

שלאדם שלא נסע, קורקינט וסגוואי גם דונים, כי שניהם כלי תחבורה דו גלגלי מיועד לאדם אחד. להשוות אפשר בהחלט, במובן זה שאדם שרוצה לפתוח בלוג חדש, יכול להתלבט מהו המקום המתאים לו ויכול לשקול את שניהם, לאור הנתונים הספציפיים של המקרה. לי עדיין זה נראה קצת מוזר, נוכח השוני הגדול בין שני האתרים. (אגב, אני לא מנסה לרמוז שיש הבדל טכנולוגי בין שני האתרים כמו שיש בין קורקינט לסגוואי, באותה מידה יכולתי לכתוב גם שנראה לי מוזר לערוך השוואה בין קטנוע למכונית מיני, ששניהם כלי רכב יבשתיים עם מנוע, הכוונה שלי שכל אחד נותן מענה לצרכים אחרים, גם אם יש צרכים משותפים לשניהם). אגב, אודה לך אם תספרי קצת על ינקד אין, אני רשום שם כמה חדשים ואני ממש לא אוהב אותו, ולא הואיל לי בכלל.

xslf

New member
להבדיל מכלי תחבורה,

אתר אינטרנט שרוצה שארשם אליו צריך לתת לי סיבה. אולי יש לקפה כלי נטוורקינג מדהימים- אבל אם אין למי שלא נרשם דרך לדעת עליהם, למה שהוא ירשם בכלל? לגבי לינקד אין- יש פוסט מצויין ומפורט של גאי קווסאקי על השימוש בו: http://blog.guykawasaki.com/2007/01/ten_ways_to_use.html

e-magine

New member
לדימויים יש יתרונות וחסרונות

אין ספק בכך. תמיד ניתן למצוא את האלמנט הבלתי רלוונטי. בכל זאת, אם נדמה אתר אינטרנט למוצר, הרי שאנחנו קונים המון מוצרים, גם את היקרים ביותר, מבלי להתנסות בשימוש בהם. בחלק עושים לנו הדגמה. אז חלק מהצרכנים בוחרים בחירה רגשית, וחלק קוראים ביקורות. לגבי אתרים שדורשים הרשמה (לא תשלום) אני חושב שזה עובד בדיוק באותה צורה. מה שאולי שונה הוא שהיות והשרותים בחינם, אפשר להירשם לצורך התרשמות ולאחר מכן להחליט אם רוצים להמשיך או להפסיק. אגב, כשהתחיל הבאזז של הרשתות החברתיות, אני נרשמתי להמון אתרים, בחלק פעלתי קצת ובחלק בכלל לא. למשל היה איזה אתר בו אנשים כתבו מה הם היו רוצים לעשות (43 things אם אני לא טועה?) שם השתתפתי כמה חדשים ויום אחד בלחיצת מקש מחקתי הכל ופרשתי. אני חושב שגם לגבי אתר כמו לינקד אין, אם לא הייתי רשום הייתי יכול נגיד להתרשם מהקישור שהעלית (ועל כך
) כלומר גם באתרים מהסוג הזה, הרישום יכול לנבוע מביקורות אוהדות ולא ממשהו שרואים בעצמנו. אגב, שלא תביני בטעות שאני ממליץ על קפה דה מרקר או שאני מתלהב מדרך שווק האתר הזה.

xslf

New member
סבבה

אלא שגם בביקורות על הקפה לא ראיתי שצויינו מהם למעשה הכלים העסקיים שהקפה נותן. אין כאן כוונה להתקיף את הקפה, פשוט להסביר למה לא ראיתי צורך להרשם (במילים אחרות- אני כבר עייפה מלפתוח חשבונות באתרים שונים, ולא ראיתי סיבה לפתוח חשבון שם).

e-magine

New member
דרור פוייר כתב

&quot;<a href=http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000199157&fid=845 target=_blank><font color=blue>רעיון חביב אך מטופש</font></a>&quot;
נראה לי שקצת נסחף.

ailag

New member
(סגווי הוא באמת רק קורקינט ממונע)

(והרבה הייפ. לפחות ממה שיצא לי לנסוע עליו)

ביקורת על ממשק הקפה דה-מארקר

כתב אריאל אשל, שהוא רעיונאי לתקשורת שיווקית אינטראקטיבית וארכיטקט מומחה לממשק משתמש ומנהל גוף הידע בארגון מומחי השימושיות הישראלי: ביקורת אתר: קפה דה מארקר, Ynet, 03.05.07 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3395451,00.html אגב, בטוקבקים, שניים טענו שלא חשוב הממשק, העיקר שהכותבים והדיונים איכותיים, ומישהו אחר טען שהכותבים האיכותיים עזבו ולא חוזרים.

דנידין9

New member
בלוגטל, פורטל הבלוגים הזה

קראתי עכשיו גם באיזה בלוג שיש איזה פורטל בלוגים חדש. מעניין אם הוא יצליח לעקוף את בלוגלי. כי אני יותר אוהבת את בלוגלי

ailag

New member
הוא לא תחרות לבלוגלי

אי אפשר לפתוח שם בלוג. זה תחרות לגרייפס וכל אלו, שמאנדקסים בלוגים.

למעלה