הקפאת פרחים

• פותח הנושא ogie
  • פורסם בתאריך

ogie

New member
הקפאת פרחים ../images/Emo141.gif

שלום לכולם אני מתחתנת בקיץ, ומאד רוצה זר של צבעונים. האם ישנה אופציה להקפיא צבעונים שאקנה עכשיו ולהפשיר בקיץ? אם כן - איך? רק הפרח, רק הבצל? וכל מידע נוסף שיעזור... תודה רבה

ogie

New member
צבעונים ../images/Emo204.gif

תודה. יש אפשרות אחרת? יש לך מושג מה עושים בחנויות פרחים? כי למיטב ידיעתי אפשר להשיג צבעונים (במחירים אסטרונומיים...) גם בקיץ בחנויות. האם אני טועה?

אסנת ק

New member
לצערי, לא ידוע לי על אפשרות שכזו

של הקפאת צבעונים, מה גם שזה לא כל כך ריאלי כיוון שבקיץ בצל הצבעוני מצוי בתרדמה, גם אני התחתנתי בקיץ וגם אני ניסיתי לחשוב על אופציות איך אני משיגה זר של צבעונים. לא מצאתי, בחנויות אין בקיץ צבעונים/כלניות/נוריות, למרות שלאחרונה ה"עונה" מתארכת מהחורף עד לאביב המאוחר בעוד שבעבר היתה רק בקיץ. מתי את מתחתנת? לדעתי, תאלצי לחשוב על אופציה אחרת, והיא יכולה להיות לא פחות יפה... בקיץ אפשר להשיג סייפנים(גלדיולות) שושן צחור וכמובן ורדים, חמניות, חרציות, ליזאנטוס ושאר פרחים יפים... הנה לדוגמא, הזר שלי, שלמרות שלא היו בו הצבעונים שרציתי, בחרתי אותו בקפידה ואהבתי אותו מאוד...מזל טוב!!

אסנת ק

New member
סליחה- העונה לא היתה בקיץ מעולם אלא

באביב כמובן... טעות שלי

gitta

New member
מה דעתך על פרחי קלה לכלה?

הם לבנים, אציליים למראה ויוצרים זר מרהיב.

Rebeccan

New member
יש גם קלות ננסית

הן יפהפיות כאן במקרה צבעוניות אבל הננסיות בהחלט יפות ואציליות פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

gitta

New member
אויש, זה כל כך! יפההה!

אני לומדת פה המון, והכי טוב להתחיל את היום עם לימוד של דבר כל כך יפה. תודה רבקה.

Michelle1

New member
../images/Emo49.gifיש אופציה

לגמרי לא רעה. בטח שיותר טובה מהקפאה אבל אני לא יכולה להתחייב על אחוזי הצלחה למרות שנראה לי סיכוי לא רע: מה שקוראין "force blooming" שזה אומר להכריח גיאופיט (פרח מפקעת) לפרוח שלא בעונתו. בארה"ב היה מקובל לעשות זאת עם צבעונים וגם נרקיסים במהלך חודשי החורף הקפואים. מיועד לגידול בתוך הבית לא בחוץ. לוקחים אגרטל, ממלאים עד יותר ממחצית באבנים קטנות. ממלאים מים עד גובה השפה העליונה של האבנים. טומנים את הפקעת לא עמוק- עד גובה האבנים. בתנאים כאלה מגיעים לפריחה גם שלא במועדה מספר שבועות לאחר ההטמנה. כדאי שתתנסי בזה כבר עכשיו כדי שתוכלי לתזמן את הפריחה ביחס לזמן הטמנת הפקעות וכו'. בהצלחה!

Rוני

New member
ואולי לחילופין, בהמשך להצעה של מישל

פני למשתלה גדולה באזור מגורייך ובקשי אולי הם יכולים להכין לך צבעונים לתקופה שאת צריכה.

ogie

New member
../images/Emo24.gif

וואו! המון המון תודה לכולם, גם על הברכות, גם על התשובות. למדתי המון, ואעזר בעיצות. שיהיה יום מקסים לכולם.

Rוני

New member
אתמול הייתי במשתלה וראיתי מישהי

יוצאת עם ארגזים ובתוכם חבילות קטנות עטופות בהידור חשבתי ליום המשפחה, אבל לא היא התחתנה אתמול והיא לקחה עציצונים קטנים ובכל אחד אמנון ותמר, לתת לאורחים, סתם נזכרתי
שיהיה לך במזל טוב

אדנהר

New member
למה להקפיא את הצבעוניים אם אפשר

להקפיא את החתונה עד לפריחת הצבעוניים.
אני מכיר כלות שמחפשות דרכים להקפיא את פרחי הקיץ כי הן מתחתנות בחורף. אפשר לעשות החלפות, כלות הקיץ יהנו ממבחר המדהים של פרחי הקיץ, וכלות החורף יהנו ממבחר המדהים של פרחי החורף, ולכווולן כווווולן יהיה מזל טוב בעיתו.
לכלת הקיץ
לכלת החורף
ל-

למעלה