הקניית הרגלים

הקניית הרגלים

צריך להקנות הרגלים.. ההרגלים לא מספיק טובים.. וכו' וכו'..
אני גננת בגן עירייה, טט"ח ומעט ילדים שנשארו והם בגיל ט"ח. השנה שהסתיימה הייתה הראשונה שלי, ואין ספק שעניין ההרגלים היה מאוד בעייתי בהתנהלות שלי ושל הגן כולו.
אז אני מבינה שהיתה בעיה, ומאוד רוצה לנהוג אחרת עכשיו, אבל לא ממש יודעת איך. כלומר, אני מבקשת את עזרתכן ביציקת תוכן לאמירה ש'צריך להקנות הרגלים כבר מההתחלה'.
אילו הרגלים?
על מה אתן שמות דגש כבר מתחילת השנה ומה מגיע אחר כך?
איך זה נעשה?
וכל מה שעולה בדעתכן...

תודות

מנסה לעזור

ראשית=כדאי שתהיי סגורה על עצמך על כמה כללים בסיסיים בחיי הגן, ןתהיי עקבית בשמירה עליהם!
סדר יום=לוח זמנים מוגדר :מתיי אוכלים,יוצרים,יוצאים לחצר וכו'. רצוי להכין כרטיסיות עם תמונות שממחישות כל סוג פעילות.
לפני כל פעילות=הסבר קצר מה עושים ,כולל הדגמה.
מעברים=איך מסדרים ולאן מחזירים כל דבר. עד שהגן לא מאורגן=לא ממשיכים בפעילות.
והשאר-לכי על מה שעקרוני לך והקפידי עליו.
בהצלחה:)

תודה אנדרומדה, ושאלות המשך..

אז סדר יום ותמונות יש, סידור הגן בהחלט.
על אילו כללים דיברת בסעיף הראשון? אני מחפשת דוגמאות כדי לגבש כיוון, מן הסתם כל גננת בוחרת את מה שחשוב לה

&nbsp
תודה על העזרה!

כללים בגן

חשוב שלילדים יהיה ברור=לא רק מה עושים,אלא=איך עושים ?
איך מדביקים,איך מציירים ,איך עובדים בגואש,פלסטלינה/בצק וכו'.
לפתוח שולחנות יצירה בהדרגה.כל יום שולחן אחד,ולהיות צמודה לשולחן ולהעיר/להזכיר למי שצריך...
לפרק כל פינה [בובות,קוביות,ספרייה],להציג במפגש סימולציה של מה ואיך עושים בפינה...
לפני יציאה לחצר לחזור על הכללים=מה מותר ומה אסור
אם את מגבילה בכמות =כמה ילדים יכולים להיות בכל מקום
אפשר גם להכין במקביל להקניית הכלל=תמונה מתאימה,שתצטרף בהמשך לספר חוקי הגן.
וכל פעם שילד "מתבלבל"/שוכח את הכלל=מזכירים לו עי' השימוש בספר בתמונה המתאימה.
אם תהיי "קרציה"[ עקבית-במשך החודש הראשון עד אחרי החגים=הילדים יהיו יותר "ממושמעים"
ויהיה יותר קל לך ולצוות שאיתך.
בהצלחה:)

גן עם הרגלים

בעיני, הרגלים בגן הילדים זה בגדר הכרח...
אני בד"כ נותנת בימים הראשונים יותר חופש ואז לאט לאט מחדירה את ההרגלים שנחשבים כ"הרגלי הגן".
אני בד"כ עושה את זה תוך כדי הכרת הפינות.
&nbsp
בפינת הקוביות למשל אני מרגילה אותם לא לבנות גבוה מידי- עד גובה הכתפיים שלהם בלבד (בגלל נפילות). כמו כן- בונים ביחד ולא הורסים מבנה שחבר בנה.
&nbsp
בפינת הספריה- לא אוכלים ושותים בפינה זו, מחזירים ספר למקום, לא מציירים בתוך ספר.
&nbsp
במפגש: מקשיבים לצוות הגן, יושבים כשמבקשת לשבת, לא מפריעים בזמן מפגש.
&nbsp
במשחק חופשי: לא מפריעים לילד אחר שמשחק, אם רוצים לשחק יחד איתו- מבקשים ממנו או מזמינים אותו לשחק איתכם.
אם רואים ילד בוכה- מנסים לעזור או קוראים לצוות הגן לעזרה.
&nbsp
&nbsp
איך מטמיעים?
להאיר לתשומת ליבם, לדבר על זה- אצלי המפגש שאחרי שחוזרים מהחצר היה מפגש שמדברים על דברים שקרו (נשיכות, ילד בכה והילדים לא התייחסו אליו, הרסו צעצוע וכו').

דירוג הרגלים

מתחילים בהרגלים שחשובים לבטחון ובטיחות - לא לרוץ, לא לדחוף...
ממשיכים בהרגלי עבודה - כניסה לפינה/שולחן (כמות ילדים, האם צריך סינר/אביזר אחר...) , כולל סידור כשמסיימים.
אלה הרגלים מהותיים שאני מדגישה בעיקר בחודשיים הראשונים במגוון דרכים - תיווך דרך נוכחותי במשחק, המחשת הפעילות במפגש תוך שימוש בתאטרליות והומור...
בעיקר חשובה העקביות והבהירות של הגבול - לא לוותר ולא 'להעלים עין' בכלל כי אז ינסו אותך שוב ושוב.
ברגעשכללים אלה יושבים טוב, למעשה הסמכותיות של הגננת והצוות כבר ברורה לילדים, אפשר לעבוד על פיתוח מיומנויות חברתיות - הרגלי משחק בקבוצה,שיתוף פעולה וכו'.
הרגלים חברתיים הם נושא משעותי וממושך כל השנה.

הקניית הרגלים- על מה לחשוב?

הרגלים בעצם זה האופן הפרקטי שבו את רוצה שהילדים יתנהלו:
כמה ילדים בכל מוקד?
למשך כמה זמן?
איך את רוצה שיעבדו במוקד (עמידה? ישיבה? לבד? עבודה קבוצתית?
&nbsp
לדוגמא- מוקד יצירה, פעילות גואש:
כמה ילדים יכולים לגשת לשולחן גואש בו זמנית<
האם צריך סינר עבודה?
האם עובדים בעמידה או בישיבה?<
על איזה סוג דף?
האם הם צריכים לכתוב את השם? לבקש מהסייעת/ גננת לכתוב?
האם בסיום עבודה מורידים את הציור לפינת יבוש? משאירים? שמים במקום אחר?
&nbsp
אלו שאלות שברגע שתדעי לענות עליהן- הן בעצם יגדירו לך את האופן שבו את רוצה שיעבדו במוקד הגואש- ועליהם פשוט לחזור מול הילדים בלי סוף
ובהחלה- ממש בהדרכה קבוצתית
&nbsp
ככה לכל מוקד פינה או מרכז בגן.
זה לוקח זמן, וצריך לחזור על זה מליון פעמים
אבל בעקביות ובסבלנות- זה עובד ממש.
&nbsp
אם תרצי כתבי לי באישי על מוקדים ונחשוב ביחד על הכללים המתאימים וכיצד ליישם אותם

למעלה