הקמת תחנת רדיו, בר ביצוע?

malikb

New member
הקמת תחנת רדיו, בר ביצוע?

יש לי סוג של חלום להקים תחנת רדיו ביום מן הימים, אולי כשאצא לפנסיה. מה הפרוצדורה והרשיונות שעלי לבקש ממשרד התקשורת וכו'? האם זהו סיפור מההפטרה שיוציא לי את כל הרוח מהמפרשים או פשוט עניין של אגרה?

AGENT SHESH

New member
סיפור מההפטרה.../images/Emo73.gif

המלצתי לך היא ליישם את החלום הזה בתחנת רדיו אינטרנטית. לא צריך רשיונות מהמדינה בשביל זה, והעלויות נמוכות יחסית... אני אישית מחזיק שרת רדיו (מסחרית, אנשים קונים ממני מקום בו ומשדרים) ולטעמי זאת היא שיטה טובה מאוד. אני שידרתי בכמה תחנות אינטרנטיות בתקופות בהם היה לי קצת יותר זמן לזה...

malikb

New member
בכל זאת

לא נראה לי שאסתדר עם רדיו ברשת. לא מבין מספיק במחשבים, חוץ מזה, כמה מאזינים כבר יהיו? למי אני פונה בבקשה לרשיונות, מה אני צריך?

בעיקרון, זה די פשוט...

אם אתה מעוניין להיות חוקי, אז יש לך שתי אופציות כיום: 1. להקים תחנת רדיו חינוכית-קהילתית (106FM), אם עומד מאחורייך מוסד חינוכי או עירייה שתהיה מוכנה להיות אחראית על פרויקט שכזה. לפרטים נוספים אתה מוזמן להכנס לאתר "הרדיו החינוכי" של קול ישראל. 2. לחכות עד שהרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו תוציא מכרז להקמת תחנת רדיו אזורית-מסחרית, ואז תתמודד באותו מכרז ותנסה לזכות. הסיכויים שלך, צר לי להגיד, שואפים לאפס. ותמיד יש את האופציה הלא חוקית של הקמת תחנת רדיו פיראטית... פה אנחנו לא נפרט על העניין, מסיבות ברורות.

malikb

New member
אז זה לא כ"כ פשוט

בשום מקרה לא אוכל להציע משהו בעצמי? רדיו חינוכי זה לא מה שיש לי בראש. לא חוקי לא עוזר לי, זה לא מה שאני מחפש. תודה בכל מקרה.

תחנה פיראטית

זה לא חוקי, מה העונש שמקבלים על זה? אני שם לב שהפראטיות לא ממש מתרגשות מהעונש...

eyals102

New member
יש לי רדיו משלי...

לא כל כך ברור מה הכוונה ב"להקים תחנת רדיו" כמו שאני רואה את זה יש לך 2 אפשרויות... הראשונה היא להתחיל לעבוד בתחום, לצבור נסיון מקצועי רב ככל האפשר, וכשיום אחד יקימו כאן תחנות חדשות, לנסות לחפש עבודה בהקמתן. השנייה היא להיות איש עסקים, לעשות המון כסף, ואז לקנות בעלות על תחנת רדיו. או כשיום אחד יתפרסמו מכרזים חדשים, להשקיע את המיליונים הדרושים לכך במכרז לתחנה חדשה... בהצלחה :)

באיזה שיויון נפש אתם מתיחסים לזה...

מדובר במצב עצוב שבו אין סיכוי לגורם פרטי להקים תחנת רדיו בארץ. אז נכון שיש מגבלת תדרים. נכון שלא היינו רוצים שכל זב חוטם יקבל תדר. ועדין - אם יש גורם רציני, שנורא רוצה לעשות רדיו, ויש לו סכום סביר להשקיע - לא מיליארדים מעסקי יהלומים אבל בכל זאת נאמר סכום של כמה מאות אלפי שקלים שהוא סכום שניתן לגייס לצורך הקמת עסק - ועדין אין לו צל צילו של סיכוי לקבל רישיון. למה?! לי אין תשובה למה. למה זה צריך להיות כל כך בשמיים. לי זה עצוב שזה כל כך בשמיים. אני מקווה שגם לכם זה עצוב אבל מההודעות שלכם זה נשמע שאתם ממש מקבלים את המצב הזה כאורים ותומים. בשבילי זה מצב עצוב ועגום ואני עדין מייחל ליום שבו זה ישתנה.

למעלה