הקמת סוכך 100 מ"ר

עלית6

New member
הקמת סוכך 100 מ"ר

יש לי שתי שאלות, אשמח להעזר. 1. האם נדרש להוציא רשיון בעד הקמת סוכך בחצרי, הסוכך בגודל 100 מ"ר, כולל "קירות" מברזנט. 2. איך הכי מומלץ לי לעשות זאת (לא בעצמי כמובן), כך שיהיה הרמטי, לא יכנס גשם בחורף, אפשר יהיה להפעיל בו מזגן בקיץ, ולקפל את הקירות כשארצה. תודה רבה מראש !

היתר לבניית סוכך בחצר

היי עלית,
לאחרונה נכנס לתוקף תיקון לחוק התכנון והבניה, הנקרא תיקון 101. במסגרת תיקון זה, מותר לך להקים סוכך המחובר באחד מפאותיו למבנה הקיים, בהליך של הודעה לרשות המקומית הרלוונטית (מאחר ומדובר בסוכך של למעלה מ-20 מ"ר). הרשות רשאית להביע את הסתייגותה, אך אם לא תעשה כן תוך 45 ימים תקבלי אישור אוטומטי. יחד עם זאת, מבנה כזה הכולל "קירות" (גם אם זמניים), עשוי להכלל בקטגוריה של "סוכה", ואז ההליך דומה אך המבנה כולו מוגבל בזמן (120 ימים) ואסור לשימוש למגורים או חינוך.

בכל אחד מהמקרים, מדובר במבנה גדול למדי, ואני ממליץ לקבל חוות דעת של קונסטרוקטור לגבי העיגון לקרקע. גג בגודל כזה יכול בקלות להפוך ל-"מפרש" ולהתעופף ברוח או לגרום לפגיעה.

אנא פרטי קצת יותר: למה ולמי מיועדת התוספת, היכן המגרש, והאם מדובר במבנה זמני או קבוע.

איל, זה 100 מ"ר!

וזה בפירוש לא נכלל בפטור מהיתר.
&nbsp
הנה לשון החוק - מתוך תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), תשע"ד-2014,
סימן ב'
גגון, סככת צל, סוכך מתקפל
11. (א) הקמת גגון או סוכך, המחובר באחת מפאותיו לפחות, למבנה פטורה מהיתר ובלבד שיתקיימו בו תנאים אלה:
(1) לא יבלוט מקיר המבנה יותר משני מטרים;
(2) נבנה מחומרים קלים.
(ב) הקמת סוכך מתקפל (מרקיזה) פטורה מהיתר, ובלבד שהסוכך במצבו הסגור לא יבלוט מקיר המבנה למעלה מ-50 סנטימטרים.
(ג) קירוי באמצעות אריג המגן מפני השמש והשפעת מזג האוויר (סככת צל) פטורה מהיתר, ובלבד שגובה הקירוי לא עולה על 3 מטרים, המפתח בין העמודים אינו עולה על 5 מטרים ומשקל הקירוי אינו עולה על 3.5 קילוגרמים למטר מרובע.
(ד) הודעה על הקמת גגון או סוכך ששטחו עולה על 20 מ"ר, ערוכה לפי הטופס שבתוספת, תימסר לרשות הרישוי בתוך 45 ימים ממועד ביצוע העבודה ויצורף לה אישור מהנדס מבנים בדבר עיגון הגגון או הסוכך ויציבותו.
&nbsp

פטור מהיתר לבניית סוכך

תודה מיכל על הציטוט המחכים, אך אני לא התייחסתי למסלול של פטור מהיתר, אלא למסלול של דיווח.

בתיקון 101 ישנם 3 מסלולים:
א. פטור מלא (רישוי אוטומוטי)
ב. חובת דיווח (הודעה לרשות הרישוי בתוך 45 ימים)
ג. הליך רישוי מלא.

מצ"ב צילום מתוך עלון של מנהל התכנון.
בכל אופן, ממליץ למתכננת לפנות לרשות הרישוי עם סקיצה עקרונית, מאחר והמקרה כאן מורכב: לא בטוח שיאשרו לה את זה כסככה, מאחר והיא מתכננת להוסיף קירות ברזנט. כפי שציינתי, יש גם אפשרות לאשר את זה כ"סוכה", אבל אז החוק מאשר את הנ"ל כמבנה זמני של עד 120 ימים רצופים ועוקבים.

עלית6

New member
היתר לבניית סוכך- בנוגע לנקודה החשובה שהעלית, ובתודה

א. נעשה הכל כמובן בחברה שעובדת עם קונסטרוקטור, חברת סוככים ידועה.
ב.לא הבנתי את הנקודה החשובה שהעלית בנוגע לאישור מהרשויות. כתבת שאם לא מודיעים להם תוך 45 יום אז מתקבל אישור אוטומטי , אז, לא "משתלם, להודיע... כנראה שלא הבנתי היטב. בכל מקרה מדובר על סוכך בגודל 100 מ"ר. 2 קירות הם הגדר הבנויה של החצר, ושני קירות נוספים הם מסכים, הנשלטים באופן חשמלי. מסתובבות שמועות, שעדיף לא לפנות לרשויות ( שיטת ה "עם קיטבג או בלי"..) . מה אתה אומר?

דיווח על הקמת סוכך

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. הכוונה הייתה שעלייך חלה חובת הדיווח, אך אם הרשות מתעכבת ולא מחזירה תשובה תוך עד 45 ימים, הבקשה שלך מאושרת אוטומטית. ושוב להדגיש: מבלי להכיר היטב את פרטי הבקשה שלך, נדמה שהקמת המבנה דורשת היתר מלא, ולא כלולה בהקלות של תיקון 101. בכל מקרה שווה לברר מול הרשות בטלפון, ואז לקבוע פגישה עם סקיצה אדריכלית ביד.

לגבי השאלה האם להודיע לרשויות: זו שאלה שאני נתקל בה הרבה. בסיכומו של יום, זו החלטה שלך. קחי בחשבון שבמידה והרשות "תעלה עלייך" ביום מן הימים, זה כנראה יסתיים בקנס כספי או בצו הריסה. מצד שני, כמובן שישנם מקרים שבהם מבנים לא חוקיים או תוספות למבנים עומדים שנים בלי אף מפריע, בעיקר אם אף אחד לא רואה אותם, ואין איזה שכן נקמן שמדווח עליהם. כבעל מקצוע אני מחויב להמליץ על הליך תקין של רישוי, אך כאמור, ההחלטה בידייך.

תשובות

1. כן. נדרש היתר לסוכך כזה גדול. גם בגלל גודלו, גם בגלל ה"קירות" שבכלל מוציאים אותו מההגדרה של "סוכך".
2. לפנות למהנדס/הנדסאי בנין לתכנון הנדסי נאות, ולהגשת בקשה להיתר.

סוכך 100 מ"ר - למבנה כזה נדרש היתר.

כן זה מבנה אלא אם הוכח אחרת.בעצם הגדרתך את עושה שימוש במילה קירוי.
אי לכך מדובר בשטח שדורש היתר לשימוש זה או אחר. הביצוע יחסית הינו קל בין אם מבד או חומר קשיח.
יש צורך בהנחייה של מהנדס קונסט', רצוי לעשות ברור מקדים עם רשות התכנון על אופי טיפול אפשרי לקבלת היתר.

עלית6

New member
האם זה נקרא מבנה, גם אם הגג נפתח ונסגר לעיתים. כלומר אינו קב

כלומר אינו קבוע?

שטח מקורה ודרישת היתר

היי,
בהחלט דורש היתר.
מאחר ומדובר במבנה שיש בו גם קירות, אי אפשר לקרוא לו "מצללה".
עניין הזמניות של הפתיחה / סגירה לא ניתן לשליטה של המחוקק.

למעלה