הקלת כאבים

evi5z

New member
הקלת כאבים

האים הטיפול של דר סטפן בן שושן מאיכילוב "בעזרת מכשיר הדמיה מזריקים משככי כאבים ישר למקום הכואב" מתאים גם לטיפול בתיסמונת התעלה הקרפלית? אם כן איך אפשר להגיע לקבל את הטיפול? אבי

תעלה קרפלית

הטיפול היחידי היעיל הוא ניתוח (פרט לנשים בהריון בהן ממתינים ללידה ולרוב יש שיפור ספונטני).

Spiritualized

New member
ד"ר קרסין

האם תוכל בבקשה להסביר לי בכמה משפטים פשוטים - מה בדיוק עושים בניתוח הזה? תודות!

זכיר

New member
חותכים

את הרקמה הרכה שמרכיבה חלק מהתעלה הקרפלית וכך משחררים את הלחץ שבתוך התעלה הקרפלית.

זכיר

New member
זה כמו לגזור חולצה צרה מדי

בעצם מבטלים/הורסים את המבנה שנקרא תעלה קרפלית שלא מאפשר התפשטות ולכן יכול להתקיים בתוכו לחץ המשפיע על עצב הגומד (אולנרי). אם הסימפטומים יופיעו מחדש (ואני לא בקיא בשיעורי הופעה מחדש של סימפטומים), הם יופיעו מסיבות שאינן לחץ בתעלה הקרפלית.

Spiritualized

New member
הממממ...

למיטב ידיעתי תסמונת המערה הקרפלית הנה מצב בו העצב המדיאני הוא זה שנפגע, ולמיטב ידיעתי זה קורה ברוב המקרים בגלל התנפחות דלקתית של אחד הגידים של פושטי שורש כף היד - שבהתנפחותו לוחץ על העצב... כשהדלקת היא כרונית ולא מטופלת כמו שצריך נוצר נזק בלתי הפיך לתעלה בתוספת משקעי סידן וחומצת חלב ואז לרוב נכנסים לכירורגיה.... ובגלל זה אני שואל - מה בדיוק מונע מהדלקת לשוב ולהשנות, ולעצב להלחץ שוב? אני מכיר 4 אנשים שעברו את הניתוח הזה ולכולם בלי יוצא מן הכלל לקח פחות משנה לחזור למצב בו היו יום לפני הניתוח....

זכיר

New member
אופס, נכון המדיאני

אולי הדוקטור הטוב ידע לענות לך על השאלה

Spiritualized

New member
נחכה בסבלנות...

למרות שאני לא מאמין שיש לו תשובה... לכל אחד ואחת מה4 שאני מכיר שעברו את הניתוח לא הובטח כלום בקשר לאי הווצרותה של הפתולוגיה מחדש... להגיד לך יותר מזה? בשלבים מוקדמים יחסית של הבעייה - אני מכיר יותר מטכניקה אחת ויותר מ"תורה" אחת שבהחלט נותנות מענה לא כירורגי ולא תרופתי (ןתתפלא - כן לטווח ארוך!) לבעייה הזו....

זכיר

New member
אם כבר מקשקשים על CTS

נדמה לי שאני זוכר משהו על שיעורי הארעות מדהימים עם תחילת ההתיחסות לסינדרום, שיעורים שפחתו באופן מדהים לא פחות עם החיבור הפומבי בין הסינדרום לטכנופוביה (סיפור תוצרת אוסטרליה, והטכנופוביה המדוברת בהקשר לכניסת המחשבים האישיים לחיינו ולמקומות העבודה). ד"א, אני לא מדבר בשמו של הדוקטור של הפורום, אבל אם יש לך טיעונים בעד טיפולים אחרים, כדאי לגבות אותם במחקרים. גם אני אשמח לקרוא מחקר הגון בעניין.

rafagav

New member
לפני מחקרים וגיבויים - רק דבר אחד

בטוח: בניתוחים סיכון גדול לסיבוכים... ולכן צריך למצות את כל השלבים לפניהם (במקרה בו אין סיכון בהמתנה, כמובן). לגבי התעלה הנ"ל - חגורה על האמה, סמוך למרפק, יכולה להקל מאוד !!

ניתוח

מרחיבים את התעלה הקרפלית ע"מ לשחרר לחץ על העצב, אם הניתוח נעשה כמו שצריך סיכויים להשנות מאוד נמוכים.

למעלה