הקלת הנשימה

טיטו100

New member
הקלת הנשימה

אשמח לדעת אילו שמנים אתרים מותרים ומומלצים לשימוש במכשיר אדים חמים כדי להקל על נשימתו של תינוקי (בן חצי שנה). תודה

csh018

New member
שמן אתרי אקליפטוס גלובולוס או

אקליפטוס סמיטי. אפשר במבער, על הבגד או מיטת התינוק. בנוסף את מיטת התינוק להעביר לקיר פנימי. ומילה אישית לאימא תשתמשי בשמן לשחרר גם את המצוקות שלך שמשפיעות על תינוקך. הרבה בריאות שלומי

רק אקליפטוס סמיטי, או רדיאטה

חס וחלילה לא אקליפטוס גלובולוס לתינוק בןחצי שנה!!!!!

csh018

New member
תמימה האחת אני מביא את דבריו של איש

מאד אמין בתחום. ואני מצטט מדברין. יום נפלאה לך שלומי

אני לא מצטטת דברים מאנשים

למדתי את הנושא בעצמי לעומק ואני מטפלת כמה שנים בארומתרפיה בשום פנים ואופן אין להשתמש באקליפטוס גלובולוס לתינוקות!!! הוא חזק מדי ויכול להזיק יותר מלהועיל! אז בבקשה, נהג בזהירות יתרה בציטוטים בנושא שלא למדת בעצמך.

csh018

New member
הכיוון של השירשור לא לרוחי

כאשר אני עונה זה מתוך ניסיוני בטיפולים עלי בני משפחתי ומטופלי. כאשר אני לא יודע או בספק אני לא עונה! לגבי הציטוט ואור יודעת מי זה, בה רק לתת גושפנקה אמינה. לאיש עם נסיון של שנים עם מטופלים ומטפלים. בכל אופן כל טוב לך. שלומי

קצת על האקליפטוס...

שלום לך שלומי, איני יודעת היכן למדת שמותר לתת לתינוק בן חצי שנה שמן אקליפטוס גלובולוס. תינוקות באופן כללי, מאוד רגישים לשמנים, שהם חומרים חזקים ורעילים, במיוחד אקליפטוס ובמיוחד אקליפטוס גלובולוס!! השמנים המותרים והבטוחים לתינוקות עד גיל שנתיים הם בעיקר לבנדר וקמומיל. במצבים של צינון ושיעול, כאשר רוצים להקל על מערכת הנשימה, האקליפטוס היחידי שמותר לתינוקות, במכשיר אדים, לא קרוב לתינוק, הוא אקליפטוס רדיאטה, או סמיטי, ואם אין בנמצא אחד מהם, אפשר להשתמש באורן. צר לי אך אקליפטוס גלובולוס אסור בתכלית האיסור על תינוקות מתחת לגיל שנתיים! איני יודעת מיהו אותו מומחה אותו אתה מצטט. אני מצרפת כאן שלושה קישורים שונים, שבחיפושי אחר חומר על אקליפטוס, על מנת להביאו לכאן, מצאתי. מצאתי רבים, אך יש מקום לשלושה קישורים, לכן בחרתי שלושה שמסבירים הכי טוב על האקליפטוס. הקישור הראשון מאתר גמאנון המסביר על שימושו של האקליפטוס בכלל, על הרעילות שלו ועל הסכנות השני מאתר של עומר הגליל- יצרני שמנים וצמחי מרפא חברה אמינה עם מוצרים איכותיים (לא מפרסמת אותם ואין לי שום הטבות אצלם, פשוט הם מסבירים יפה על האקליפטוס) הקישור השלישי מתוך אתר "דולה"- אתר המתמחה בכל נושא ההריון, לידה, ינקות וכו', שם יש הסבר ושאלות על האקליפטוס ומודגש כי האקליפטוס גלובולוס אינו מתאים לתינוקות. אתה צודק כי אקליפטוס גלובולוס הוא שמן המיועד לטיפול בדרכי הנשימה, אך בשום פנים ואופן לא לתינוקות!!!! שמן האקליפטוס גלובולוס (או בשמו הנוסף: אקליפטוס רפואי) מכיל הרבה מהחומר הנקרא "אקליפטיול", חומר חזק ואלים, שיוצר תגובות קשות עם הרבה קונטרה אינדיקציות, ביניהם שימוש בתינוקות, מכיוון שהמערכות אצלם עוד עדינות וזהו חומר המגביר פעילות מערכת עצבים ועלול לגרום לעוויתות, פרכוסים, ועד התקפים אפילפטיים, החומר ממריץ ומעלה לחץ דם, בקיצור לא משהו שנרצה לתת לתינוק בן חצי שנה. לעומתו שמן אקליפטוס רדיאטה, או סמיטי, הוא שמן שמכיל מעט מאוד אקליפטיול ולכן בטוח יותר לשימוש, התכונות של האקליפטוס נשמרות, אך מתבטאות בצורה עדינה המתאימה לשימוש בתינוקות מקוררים. גם האקליפטוס הלימוני, עדין יותר מהגלובולוס, אך הוא מעט יותר חזק מהרדיאטה ולכן נעדיף אותו מעל גיל שנתיים. כל טוב גם לך ובהצלחה בטיפוליך, תמי.

טשטושה

New member
הפעם....

התמימה אינה תמימה כלל וכתבה דברי טעם ואחריות ! לרוב אני מאוד אוהבת את גישתך שלומי לטיפול בכלל ולרפלקסולוגיה בפרט - הפעם, הפרטים שבידיך אינם נכונים - אנא, בדוק את עצמך. כמות האקליפטיול המרוכזת באקליפטוס גלובולוס-היא על תקן מסוכנת לתינוק, ודאי בגיל 1/2 שנה. וסיפור קצרצר על אקליפטוס: מטפל חדש נתן לילדונת בת 4/5 טיפות אקליפטוס גלובולוס להקלה על הנשימה האם שרצתה להקל על ביתה ועל האף הסתום, טפטפה טיפות על הכרית ישירות. בבוקר התעוררה הילדה כשהלחי שלה על סף "מחוררת" במקום בו נשענה עם הלחי על טיפת האקליפטוס... ובכלל, תמיד כדאי להתחיל טיפול בשמן עדין ולעלות בהדרגה עם המינונים מאשר להתחיל בשמן החזק. חיבה רבה יש לי אליך שלומי, אני מקפידה לקרוא את קו המחשבה שלך - בבקשה בדוק... חיבוק.

doodinke

New member
את אותו סיפור שמעתי על מנתה

מה שמעל את החשד שהסיפור מפוברק. אלה אם את מכירה באופן אישי.

שמנים אתריים

אנשים לא מודעים לסכנות של שמנים אתריים ונוטים להשתמש בהם ללא כללי זהירות. השמנים הם רשת ההגנה של הצמח, מפני מזיקים, הם משמשים כמערכת החיסון של הצמח ויש להם תפקידים נוספים בצמח, שקצרה היריעה מלפרטם ... אי לכך אלו הם חומרים חזקים מאוד שעלולים להיות רעילים. גם אם הסיפור מפוברק, אין זה משנה כלל. הרבה אגדות נכתבו על בסיס אמיתי, על מנת ליצור המשכיות לסיפור שבא להזהיר או ללמד. מנטה, אקליפטוס, שמנים נוספים (הרשימה היא ארוכה כמספר הצמחים...)הם שמנים אתריים וככאלה יש לנהוג בהם במשנה זהירות, לדעת עבור מה הם משמשים, כיצד ומתי להשתמש בהם, באילו כמויות, לאיזה גילאים, באיזה מצבים של בריאות או חולי= קונטרה אינדיקציות, וכמובן אינדיקציות. יש ללמוד ולדעת להשתמש בהם. לצערי, משרד הבריאות, או מי שאחראי על נושא התרופות, עושה עוול, שהוא מרשה שהשמנים יעמדו להם כך סתם על המדף בפארמים השונים וכל אדם יכול לקנות ולהשתמש מבלי לדעת כיצד ומבלי לדעת על הסכנות שבשימוש לא נכון. יוצאים מן הכלל בחוזקם הם לבנדר, קמומיל רומי וטי טרי, שגם לגביו יש דעות לכאן ולכאן...אלו אמנם שמנים עוצמתיים ביותר ומועילים מאוד, אך רמת הרעילות שלהם מאוד נמוכה ולכן אינם מסוכנים. לכן, לא אתפלא על הסיפור עם האקליפטוס והמנטה...הבסיס הוא נכון, כי הוא בא להזהיר מהחוזק של השמנים. ובקשה קטנה: כמטפלת מוסמכת בשמנים וכמורה לנושא, אשמח אם המטפלים כאן, יזהרו זהירות יתרה בהמלצותיהם לאנשים ששואלים כאן שאלות כולנו בני אדם ולכן לכולנו טעויות, אך כאשר אנו באים להמליץ על משהו...אנא בדקו עצמם פעם נוספת מעבר ל-10 הפעמים שבדקתם, לפני שאתם ממליצים ויכולים לסכן את האדם ששאל בתמימותו שאלה. שיהיה לכולנו יום נפלא! תמי

כשכותבים בפורום הדלתות פתוחות

לתגובת כולם, אם רצית לכתוב ללא השארת הדלת הפתוחה, קיימים המסרים האישיים... יום נפלא שיהיה לך. תמי

csh018

New member
אני מוריד את הכובע בפני התשובה המלא

והמפורטט. עשיתי ברור נוסף וכמובן כמו שגם אני ציינתי את הסמיטי ועדיף הרדיאטה, עדיין לגבי השימוש במבער אין פסילה מוחלטת. אני חושב כפי שציינת בהמשך ההודעה השימוש בשמנים אתרים הוא בעייתי וצריך לזהר בשימוש בהם. ואני יכול להוסיף מקרה עם מטופלת בוגרת שכאשר נכנסה לחדר הטיפולים ציינה שאימא אלרגית ללוונדר ( השמן הקלאסי והנה...) לכן אני בודק כל מטופל חדש לפני תחילת הטיפול בשמנים. אני חייב לציין שאנו המטפלים יודעים מהיכן אנו מתחילים ולאן אנו רוצים להגיע במסע הטיפולי, אך אף אחד לא יודע מה יקרה בדרך. כל שכן בתשובה אינטרנטית. אני מודע לך על ההשקעה בתשובה לילה טוב שלומי

misty10

New member
קראתי רק חלק מהתגובות ו...

ממה שאני למדתי אקליפטוס גלובולוס לא נועד לתינוקות בני חצי שנה, ורצוי להשתמש באקליפטוס רדיאטה או סמיטי שהם עדינים יותר.

טיטו100

New member
תודה על הדיון המרתק

ושמחה שלא יצא מזה ריב. שיהיה לכולנו רק טוב

למעלה