קצת על האקליפטוס...
שלום לך שלומי, איני יודעת היכן למדת שמותר לתת לתינוק בן חצי שנה שמן אקליפטוס גלובולוס. תינוקות באופן כללי, מאוד רגישים לשמנים, שהם חומרים חזקים ורעילים, במיוחד אקליפטוס ובמיוחד אקליפטוס גלובולוס!! השמנים המותרים והבטוחים לתינוקות עד גיל שנתיים הם בעיקר לבנדר וקמומיל. במצבים של צינון ושיעול, כאשר רוצים להקל על מערכת הנשימה, האקליפטוס ה
יחידי שמותר לתינוקות, במכשיר אדים, לא קרוב לתינוק, הוא אקליפטוס רדיאטה, או סמיטי, ואם אין בנמצא אחד מהם, אפשר להשתמש באורן. צר לי אך אקליפטוס גלובולוס אסור בתכלית האיסור על תינוקות מתחת לגיל שנתיים! איני יודעת מיהו אותו מומחה אותו אתה מצטט. אני מצרפת כאן שלושה קישורים שונים, שבחיפושי אחר חומר על אקליפטוס, על מנת להביאו לכאן, מצאתי. מצאתי רבים, אך יש מקום לשלושה קישורים, לכן בחרתי שלושה שמסבירים הכי טוב על האקליפטוס. הקישור הראשון
מאתר גמאנון המסביר על שימושו של האקליפטוס בכלל, על הרעילות שלו ועל הסכנות השני מאתר של
עומר הגליל- יצרני שמנים וצמחי מרפא חברה אמינה עם מוצרים איכותיים (לא מפרסמת אותם ואין לי שום הטבות אצלם, פשוט הם מסבירים יפה על האקליפטוס) הקישור השלישי
מתוך אתר "דולה"- אתר המתמחה בכל נושא ההריון, לידה, ינקות וכו', שם יש הסבר ושאלות על האקליפטוס ומודגש כי האקליפטוס גלובולוס אינו מתאים לתינוקות. אתה צודק כי אקליפטוס גלובולוס הוא שמן המיועד לטיפול בדרכי הנשימה, אך בשום פנים ואופן לא לתינוקות!!!! שמן האקליפטוס גלובולוס (או בשמו הנוסף: אקליפטוס רפואי) מכיל הרבה מהחומר הנקרא "אקליפטיול", חומר חזק ואלים, שיוצר תגובות קשות עם הרבה קונטרה אינדיקציות, ביניהם שימוש בתינוקות, מכיוון שהמערכות אצלם עוד עדינות וזהו חומר המגביר פעילות מערכת עצבים ועלול לגרום לעוויתות, פרכוסים, ועד התקפים אפילפטיים, החומר ממריץ ומעלה לחץ דם, בקיצור לא משהו שנרצה לתת לתינוק בן חצי שנה. לעומתו שמן אקליפטוס רדיאטה, או סמיטי, הוא שמן שמכיל מעט מאוד אקליפטיול ולכן בטוח יותר לשימוש, התכונות של האקליפטוס נשמרות, אך מתבטאות בצורה עדינה המתאימה לשימוש בתינוקות מקוררים. גם האקליפטוס הלימוני, עדין יותר מהגלובולוס, אך הוא מעט יותר חזק מהרדיאטה ולכן נעדיף אותו מעל גיל שנתיים. כל טוב גם לך ובהצלחה בטיפוליך, תמי.