הקליפים של TOOL

j i m m y

New member
הקליפים של TOOL

לטול, כמו שרובנו יודעים יש הרבה שירים ששוים קליפים. עכשיו, נניח וכלי ההפקה היו בידייכם; לאילו שירים לדעתכם חסרים קליפים, ואיך הייתם מעצבים אותם. גם לשירים שיש קליפים, האם הייתם משנים בהם דברים? ואם כן, אילו דברים ואיך ? אני הייתי מאוד שמח לשנות את הקליפ של Ænema, שדי התאכזבתי מקליפ נטול כמעט כל קשר (ויזואלי לפחות) למילות השיר.השיר מדבר על היפוך יוצרות ועל הליכה נגד הזרם ובקליפ מופיעות דמויות חסרות פנים ובובות מפחידות ומשנות צורה. אני חשבתי יותר (בעיקר לפני שראיתי את הקליפ) שהקליפ יראה כמו שילוב של Secrefice\Creed עם We´re in this together\NIN כל המים ואלפי אנשים מנסים לשחות נגד הזרם. מה איתכם ?

Eran911

New member
אני ראיתי את Schism כקליפ שבו...

המצלמה מייצגת את נקודת הראות של אדם במצוקה שהכל לא מצליח לו, והיא עוברת במהירות על פני מין אזור מבודד וקודר ומתרכזת על איזה מלון או בית אפל במרכז אותו אזור. ואז במהירות טיל (אבל עדין ב stop motion) המצלמה נכנסת למלון ועוברת על פני החדרים והקומות בהתאם לשיר, וכל חדר שאליו היא נכנסת מייצג עיקרון שמובא כחלק מכל בית בשיר. כאשר כל בית בשיר הוא למעשה קומה. כמו כן, בכל חדר מוצגת סצינה שמייצגת את הניתוק והרגש שעליו מדובר באותה שורה בשיר, במין סצינה מוקפאת, והמצלמה עושה סיבוב שלם בחדר ויוצאת מאותה דלת שבה היא נכנסה. לקראת סוף השיר כאשר מגיעים לקטע של i know the pieces fit המצלמה חוזרת ברוורס על פני כל הקומות וכל החדרים מהקומה העליונה לתחתונה. וכאשר היא נכנסת לכל חדר באותה מהירות טיל אתה רואה את הסצינה שהוצגה באותו חדר מתוקנת כי פתאום כל החלקים בה מתחברים כמו בפאזל ונוצר משהו חדש ומושלם (אולי אפילו משהו כמו האש/אור שמוצג בסוף הקליפ הקיים). ואז המצלמה יוצאת מהחדר וכך היא ממשיכה גם בשאר החדרים ושאר הקומות עד שהיא יוצאת מהמלון, עדיין ברוורס, וכאילו נופלת לאחור למין בור עמוק והכל נהפך לשחור לכמה שניות ואז הוא הופך לאור לבןומדהים. טוב זה החזון שלי, אני קצת מסטול מעייפות אז יכול להיות שלא ממש הצלחתי להסביר את עצמי טוב. אבל זה מה שאני רואה כאשר אני עוצם את עייני ומקשיב לשיר.

Vsilver NJ

New member
בואו נגיד ש...

חלק מהקליפים (שלא תבינו אותי לא נכון, בחיים לא ראיתי כאלה קליפים מעולים) די דומים אחד לשני... אתמול ישבתי לי בחדרי הקט וראיתי קלטת (נו הזה עם הדיסק מההופעה החיה... אתם יודעים על מה אני מדברת...) עם כמה קליפים של ידידינו, ואני חייבת לומר שזה היה ממש דומה. על אותו עיקרון פחות או יותר. אני רק אומרת שזה חבל לי, כי יש להם עוד כל כך הרבה רעיונות... והקליפ של schism (אל תכעסו עליי אם יש לי שגיאות כתיב טוב...?) פשוט... עוצר נשימה. לא נראה לי שיש מילה יותר טובה לתאר אותו... יום טוב לכולם החתולה, ג´ודית.

WashedInBlack

New member
Re: הקליפים של TOOL

המוזיקה של טול משדרת אצלי הרבה תמונות ויזואליות, אבל אלה דברים שאני לא יכולה לתרגם לעצמים מוחשיים. זה מופשט שכזה. כמו כשאתה חולם חלום ממש ממש מוזר, עד כדי שאח"כ אתה לא יודע איך להסביר אותו. אף פעם לא התעמקתי בוידיאוקליפ של אנימה. אני חושבת דווקא שהוא מעניין. חבל. אני צריכה לראות אותו עוד. אגב, אני חושבת שהסמליות של אנשים חסרי פנים היא מאוד מתאימה לנושא של השיר. את הוידיאוקליפ של סטינקפיסט אני אוהבת. טוב.. כשאני מקשיבה לג´ימי, רצות אצלי תמונות כמו בסרט "החומה", בקטע של Comfortably numb, כשרואים את פינקי רץ בשדה ההוא, מתקרב למקלות האלה שתקועים באדמה (אני זוכרת די במעורפל...).. שפינקי הקטן עומד מול פינקי הגדול, ששרוע על הספה ומסתכל בטלויזיה באפאתיה. וכל האנשים שהשפיעו עליו וגרמו לו לבניית החומה עוברים אחד אחד... ועוד כמה משחקי אסוציאציות: ב-Undertow אני רואה דברים שקורים מתחת למים, ב- 4 degrees אני רואה הר געש, ... טוב, זה לא הולך.

למעלה