הקלטה בסיסית

מירב 7 1

New member
הקלטה בסיסית

שלום

אני מעוניינת להקליט קטע אינסטרומנטלי קצר עם כמה כלים בנפרד (כיוון שרק אני זו שמנגנת) ולחבר אותם למשהו "מלא יותר".
איך אני מתחילה? צריך תוכנה מיוחדת?.. אני לא מחפשת משהו ברמת איכות של אולפן אלא באופן פשוט ובסיסי להקליט כל תפקיד ולחבר אותם.

תודה רבה! :)

Dudi Tamir

New member
תשובה:

את זקוקה לדברים הבאים:

1 תכנת הקלטה (פרוטולס, קיובייס, לוגי'ק ועוד...)
אישית - ממליץ על פרוטולס.

2 כרטיס קול

3 אוזניות

זה המינימום!

והכי חשוב - ללמוד כיצד לעשות זאת...
אם אין לך מושג כלל בנושא זה, ממליץ בחום ללמוד!

מירב 7 1

New member
תודה רבה דודי

יש לי כמה שאלות-
ניתן לעבוד עם קובץ של ההקלטה? (נניח הקלטה שהוקלטה באייפון או במכשיר דומה ולחבר אותם אחד על השני?)..
לגבי התוכנת הקלטה, אתה יכול להמליץ על אחת מהם? רצוי פשוטה וחינמית שאפשר לעבוד איתה עם הקלטות חיצוניות, אם זה בכלל אפשרי.
בשביל מה צריך כרטיס קול?

Dudi Tamir

New member
אין בעד מה, ועכשיו מענה לשאלתך:

מהשאלות שלך אני מבין שאין לך מושג (ואפילו בסיסי) בכל הקשור להקלטות...

באופן מעשי - ניתן להכניס הקלטות שנעשו באייפון לתוך תכנת הקלטה, אך אין הגיון לעשות זאת כי:

1 את רוצה להקליט באיכות
2 את רוצה שכל הכלים יהיו מסונכרנים לטמפו מסויים כך שהם ישתלבו יחדיו ויהיה ניתן אחר כך לערוך מיקס.

לגבי תכנת הקלטה,
אני אישית (כמו שרשמתי כבר) ממליץ על פרוטולס 11 (אני גם מעביר קורסים בכל הקשור לסאונד, תכנה והפקה מוזיקלית).

אם את בכל זאת מעוניינת בתכנת הקלטה חינמית - תחפשי בגוגל
"תכנת הקלטה חינמית" - ואני בטוח שתמצאי הרבה.

* כרטיס קול - תפקידו להמיר את האות מאנלוג לדיגיטל - כגון, מיקרופון, או כלי נגינה.
כמו כן, אם את מנגנת על קלידים - את זקוקה למתאם מידי (ישנם כרטיסי קול שכוללים זאת) בכדי שהנתונים שאת מנגנת בקלידים יעברו למחשב.

אם את מנגנת יפה, זה יהיה נכון ללמוד (ואפילו באופן בסיסי) את כל העניין - אחרת פשוט תלחצי R בטלפון ותנגני...:)

בהצלחה

מירב 7 1

New member
אכן

אין לי שום מושג לגבי הקלטות

כמו שכתבת, אני בעיקר רוצה שכל הכלים יהיו מסונכרנים. לקליט פעם אחת בטמפו הרצוי, להעביר למחשב, לשמוע באוזניות את ההקלטה ולהקליט במכשיר החיצוני עוד תפקיד ואז פשוט לחבר ולבצע חיתוך.. כך ששני התפקידים יהיו מסונכרנים.

בר ביצוע?

Dudi Tamir

New member
צר לי, אך התשובה לא.

את חייבת לעשות זאת לפי מה שרשמתי!

האופציה השניה היא:
להקליט ערוץ אחד באייפון.

למעלה