הקלות?

FOR THE LD

New member
באזור חיפה - נדמה לי שהמכון של ד"ר אורן לם

(אם לא הפך לפרופ' בינתיים) מקובל על הטכניון ועל אוניברסיטת חיפה. וחברה - לא קוראים לזה הקלות אלא התאמות. אם אתם מראש מבקשים "הקלות" זה יוצר אנטגוניזם בקרב מוסדות הלימוד והמאבחנים. יתר על כן, המונח "הקלות" הוא למעשה לרעתו של הלומד הזקוק ל"התאמות", שכן ממילא הסביבה לא תמיד מבינה את הרעיון של התאמת תנאי היבחנות שווים - כדי שלכולם תהיה אותה נקודת פתיחה. הסביבה רואה במונח "הקלות" משהו שהושג בחוסר תום לב, לצערי, משום שישנם בעלי אמצעים שמצליחים להשיג התאמות גם אם לא זכאים להן. בכל מקרה, סביר להניח שהמכון של אורן לם יהיה מאוד יקר (צריך לעשות סקר-שוק), ולכן כדאי לשאול כל מוסד אקדמי שרוצים להתקבל אליו, מיהם אותם מאבחנים שהם קבילים מבחינתו. פערי המחירים יכולים להיות משמעותיים ביותר. לגבי התאמות לבחינה הפסיכומטרית - צריך לברר במרכז הארצי לבחינות ולהערכה מיהם המאבחנים המקובלים עליהם - הם מאוד קשים במתן התאמות, ולכן חשוב לברר מראש!

המון בהצלחה!

אני לא טובה בכלל עם מספרים, הייתי 3 יחידות בתיכון וגם זה היה קשה! אח שלי גם הולך ללמוד את זה בעתיד (לפי הניחוש שלי). המון בהצלחה

Gameboy4

New member
לחסרת נפש

אם כדורים זה מה שיעזור אז זה מש לא רע. להיפך, צריך לשמוח שיש משהו שיכול לעזור. אני גם חושב בכיוון של ריטלין ומתכוון לשאול פסיכיאטר בנושא.

הקלות?

איזה הקלות יש למיש מצהיר שהוא בעל OCD? בביטוח לאומי, בלימודים וכדומה? אני מסתכלת על הספרי פסיכומטרי ואין לי מושג איך אני אמורה לעבור את זה, אין לי רמת ריכוז כזאת גבוהה! \= אוהבת אתכם המון..... שתדעו שאתם משפחה שלי 3>

בעיקרון כן

אבל מצד שני, להשתמש כל הזמן בכדורים זה לא פיתרון להכל..... לפחות לא משהו סופי, לא הייתי רוצה להיות תלוייה בכדורים לכל ימי חיי.......... אני מקווה שזה לא יהיה ככה

Gameboy4

New member
הכדורים זה האמצעי ולא המטרה

זה האמצעי להרגיש טוב יותר ולהיות מאוזן יותר. תחליפי את המילה להיות תלויה בכדורים למילה להרגיש טוב כל ימי חיי, ואם כדורים לכל החיים זה מה שצריך אז זה מה שצריך ואם רק לתקופה מסויימת, אז רק לתקופה מסויימת.

כנראה שאתה צודק

אני צרייכה לצאת מהגישה השלילית הזו........ פשוט לפעמים..... הייתי רוצה להיות כמו כולם

את צודקת

אבל הרבה יותר חשוב מהעיסוק בכדורים לכל החיים או לא זה להבין ולטפל במקור הבעיה,הכדורים רק מטפלים בסימפטומים. כאשר מטפלים בבעיה עצמה אין כבר צורך בכדורים. רספוטין

רספוטין היקר

מצד אחד, זה נכון שברגע שנטפל בבעיה עצמה כבר לא יהיה צורך בכדורים. מצד שני, האם הבעיה יכולה להיעלם לתמיד, רק או להיות בשליטה? חסרת.

זה את חייבת לגלות בעצמך בהתאם לבעיה

באחד האישפוזים אמרה לי אחת האחיות שהכדורים הם פתרון לעצלנים. לצערי אני חושב שהיא צודקת חלקית. הכדורים הם פתרון גם למי שלא יכול לממן טיפולים יותר טובים ויותר יקרים. רספוטין

לאו דווקא

כדורים לא פותרים הכל, זה נכון. אבל, ויש פה אבל. אנשים בלי כדורים נמצאים בכזה עומס של מחשבות ובעוצמה כזו גבוהה שאין להם את האנרגיות להשקיע ב'החלמה' הזו וההתמודדות, ככה שבעיקרון אני בעד הכדורים להתחלה, אבל לא לכל הזמן... שוב, אני מסתבכת עם עצמי פה בשאלות

FOR THE LD

New member
בתחום הלימודי הקלות=התאמות

לשם כך (לצורך קבלת התאמות לימודיות) יש לעבור אבחון פסיכו-דידקטי, רצוי ע"י גוף אבחוני או מאבחן המוכר ע"י האוניברסיטה או המכללה שבה מעוניינים ללמוד (כדי לא לבזבז סתם כסף על מאבחן שממצאיו לא יהיו מקובלים ע"י המוסד הלימודי). כדאי לפנות עם השאלה הזאת לפורומים הבאים, שם יענו אנשי מקצוע רלוונטיים: פורום לקויות למידה ואסטרטגיות, וכן פורום הפרעות קשב adhd. אגב, מה את מעוניינת ללמוד? שיהיה בהצלחה.

תודה רבה על התשובה ../images/Emo39.gif

אני מנסה להחליט אם אני רוצה לעבור אבחון כזה ולקבל הקלות או לנסות להסתדר כמו כולם. אני נורא מתוסבכת עם עצמי, עוד לא הגעתי למסקנה מה אני בדיוק רוצה ללמוד- יש הצעות למקצועות מעניינים?
בנתיים חשבתי על דברים שקשורים בתרגום או כתיבה או טיפול

אמא11

New member
בוקר טוב חסרת נפש../images/Emo24.gif

לגבי הקלות איני מתמצאת אבל לשאלתך בדבר מקצועות מעניינים אולי כדאי לחפש ברשת "בנק מקצועות". אני יודעת שיש כזו רשימה במכונים שעוסקים ביעוץ תעסוקתי. אפשר לעיין ברשימת המקצועות ולנסות לדמיין את עצמך עוסקת בהם ולנסות לדמיין את התחושה. מהכרות איתך : בכתיבה את מאד חזקה (ומוכשרת להפליא) ולטיפול תגיעי ממקום של הבנה ונסיון להיות גם בצד החלש, שזו נקודת פתיחה עם יתרון רב. תרגום נשמע יבש ומשעמם אבל כשחושבים על כך יותר - בעצם תלוי מה מתרגמים וזה יכול להיות מעניין . האם נרשמת לקורס פסיכומטרי או שאת לומדת לבד? חיבוק תמי

למעלה