הקלות בבי"ס

shirley27

New member
הקלות בבי"ס

שלום לכם,
הבן שלי עולה לכיתה ח', אובחן לפני כחצי שנה כאספרגר, בתיפקוד גבוה. לפני האבחון קיבל הקלות לפי אבחון פסיכודידקטי שעבר לפני המעבר לחטיבה, למשל הקראת מבחנים במקצועות רבי מלל, תוספת זמן במבחנים ו-3 שעות שבועיות עם מורה לשילוב. האם האבחון כאספרגר יכול להקנות לו הקלות נוספות בלימודים? למשל הקראת שאלות במקצועות נוספים (מתמתיקה, מדעים, אנגלית) או צמצום בחומר לימוד ובשיעורי בית? תודה רבה:)

FOR THE LD

New member
לגבי התאמות בבית הספר

גם הבן שלי בתפקוד גבוה, עולה לכתה ח'. לנו נאמר שהוא זכאי לכל ההתאמות האפשרויות, מעצם היותו בספקטרום, אך הוא משתמש במה שמתאים לו. מעבר לכך, יש לו סייעת אישית שמלווה אותו חמישה ימים בשבוע בכתה, והיא מתווכת בינו לבין המורים, בנוגע לכל אותם עניינים שהזכרת כמו: צמצום בחומר לימודי, היקף שיעורי בית וכדומה. היא פשוט פונה באופן אישי לכל מורה ומורה, ומבקשת מה שצריך עבור בני, בהתאם לצורך. המורים משתפים פעולה ללא יוצא מן הכלל. מעבר לכך, בישיבות המשותפות עם כל אנשי הצוות, אם צריך להתחשב בבני בעניין זה או אחר, אני מבקשת והם מתחשבים.

dina199

New member
רק למען הדיוק אלה לא 'הקלות' .

אלא 'התאמות לדרכי הבחנות' . הרי אין שום דבר קל כאן, את החומר צריך לדעת.
ההתאמה היא לצורה איך להראות לבוחן מה התלמיד יודע. (הרי אף אחד לא יגיד שמשקפיים לאדם קצר רואי זה 'הקלה'
).
לגבי סוגי התאמות כדאי לבדוק בחוזר מנכל משרד החינוך בנושא התאמות.
וייתכן שכדאי לחזור למאבחן הפסיכודדקטי י , להראות לו את איבחון האספרגר ושיוסיף נספח לאיבחון שיכלול את כל ההמלצות.

למעלה