הקלה לצינון

naamash6

New member
הקלה לצינון

אני סובלת מהצטננויות חוזרות ונישנות. לרפואה הקונבנציונאלית אין מה להציע לי.
כרגע אני צריכה משהו מיידי שיקל עלי. יתכן שהסיבה היא עונת המעבר או מזג האויר המוזר שמשגע לי את המערכות
מישהו מכיר תרופה ללא מרשם רופא להקלת תופעות הנלוות לצינון - לחץ באוזניים ובראש ובנוסף חוסר יכולת לנשום דרך האף.
או לחלופין איזו חליטת צמחים והיכן אפשר להשיג באזור ירושלים.

תודה רבה

0 אור 0

New member
טיפול בהצטננות

התופעה שאת מתארת הינה מקרה קלאסי לטיפול ברפואה משלימה.
אחרי אבחון, סדרת טיפולים ושינויים קטנים באורח החיים כפי שיומלץ לך יש סיכוי רב שתיפטרי מההצטננויות החוזרות ונשנות - ובפרט לעתים טיפול 1-2 ראשונים כבר מקלים על הסימפטומים (תלוי בגורם).
אני מציעה למצוא מטפל רציני בכל אחת מהשיטות שתבחרי בה (רפואה סינית, רפלקסולוגיה, טיפול תזונתי טבעי, שיאצו ועוד) ולהתחיל בתהליך
להקלה המיידית תרופות הסבתא שנעזרתי בהן לפני שנגמלתי מהמחלות הללו - אדים עם עלי אקליפטוס פותחים את הנשימה ומשחררים ליחה (שגורמת לעומס בסינוסם ולחץ באוזניים), חליטת תימוס/תימין עם דבש (במידה שאת לא סכרתית כמובן), תעורבת שמנים למריחה על האף (מוצר מסחרי לדוגמא אפקל), סירופים עם סמבוק, אכיניציאה ופורפוליס שמחזקים את המערכת החיסונית ונלחמים בוירוסים (כמובן שתערובת מקצועית שיתאים לך מטפל בצמחים אפקטיבית פי כמה - זה מה שהשתמשתי לפני שנים כתרופת סבתא)

naamash6

New member
תודה רבה על התגובות המהירות

אני משתדלת לשמור על אורח חיים בריא פחות או יותר- תזונה מאוזנת וכושר באופן קבוע. אני לא בקיאה בסוגי הרפואה המשלימה ולכן אשמח לעצות לאיזה סוג של טיפול לגשת - סיני, רפלקסולוגי, צמחי וכו'. מהם היתרונות והחסרונות?
בנוסף אני סובלת ממערכת עיכול שלא מעכלת כמו שצריך. אני אף פעם לא אוכלת בבוקר מכיון שזה גורם לי לכאב בטן מיידי וכן נמנעת ממוצרי חלב עד כמה שניתן ולא לחלוטין מכיון שאני לא מחסידי הבשר (אני לוקחת B12 כי תמיד חסר לי וגם בדיקות הדם מראות כך). מדי כמה חודשים המערכת נכנסת לבלאגן מוחלט והתוצאה היא ריתוק לשירותים לפעמים גם הקאות.
בקשר לצינונים, אני מתלבשת חם בחורף, נמנעת מלשהות בקרב אנשים חולים ובכל זאת שוב ושוב אני נתקפת ברמה של חוסר יכולת לנשום. עד עכשיו ייחסתי את הצינונים לחורף בלבד, אך בעקבות צינון קשה בקיץ שעבר ועכשיו - כנראה שזה לא קשור לחורף.
אנשים נוטים לזלזל בתחושת החולי הנוראי שאני מרגישה בזמן הצינון כי הם לא מבינים עד כמה אני סובלת מזה.

0 אור 0

New member
מכיוון שהבעיה אצלך בודאי קשורה לתזונה

אז חשוב לבחור מטפל שמשלב גם תזונה,
מכיוון שאת בעלת נטיה צמחונית חשוב לבחור מטפל אשר לא ינסה "לדחוף" לך בשר - בין אם מרפא בתזונה טבענית, בין אם נטורופת או מטפל ברפואה סינית שלא נעול על בשר
כל אחד כאן יציע לך טיפול על פי העדפותיו האישיות והידע שלו - והעצה הכי חשובה שלי אליך לבחירת השיטה והמטפל היא לראות למה את מתחברת ומה מרגיש לך הכי נכון,
אני כמובן מתחברת הכי טוב לרפלקסולוגיה , אז לו הייתי במקומך היית י מחשפת נטורופתית רב תחומית בעלת ידע ברפלקסולוגיה, תזונה טבעית וצמחי מרפא.
אבל באמת שראיתי גם הצלחות מצוינות בשיטות טיפול אחרות

חוסר ב B12 יכול לגרום להצטננויות חוזרות

יכול מאוד להיות שהקפדה על צריכת B12 במזון או כתוסף תפטור את הבעיה, יתכן שזה ישפיע גם על יתר הסימפטומים במידה כזו או אחרת.
אם החוסר הוא גדול מאוד אפשר לקבל גם בזריקות כדי לזרז את העליה ברמתו בגוף.

מאוד ממליצה על תשומת לב לעניין הזה כי הוא חשוב מאוד, חוסר בויטמין זה יכול לגרום גם לאנמיה, לפגיעה נפשית או נוירולוגית (בהתאם לחוסר) ולבעיות נוספות, ואף לגרום לנזק בלתי הפיך במקרים קיצוניים.
אני לא רוצה להפחיד אותך אלא להדגיש בפנייך את חשיבות העניין במטרה לעודד אותך לקחת אחריות ולהתמיד.

חשוב שתדעי שחוסר ב B12 זו בעיה נפוצה באוכלוסיה (כ-40%) ולא בעיה של צמחונים/ טבעונים דווקא (אני למשל טבעונית ואין לי חוסרים), כך שאין צורך להילחץ ולהתחיל לאכול דברים שאת לא רוצה. קשה לקבל אותו דרך מזון מהחי דרך מע' העיכול בגלל שלל סיבות הקשורות למידת הימצאותו (שאינה מובטחת), לאופן הטיפול (שלא ייהרס בבישול/ עיבוד), וליכולת הספיגה שנפגעת כתוצאה מהחומציות של מזון מהחי.
מסיבה זו מאכלים רבים מועשרים ב B12, וכן הוא קיים בתוספים, ובמזונות שעברו התססה (מיוצר ע"י חיידקים) ובשמרי בירה למשל.

מעבר לזה אני ממליצה לך מאוד לקבל טיפול כדי לעזור לך ולתמוך בך = הן תמיכה בתפקוד בריא והרמוני של מערכות הגוף, והן לסגל אורח חיים שמתאים לך באופן ספציפי ולא להסתפק באורח חיים שנחשב לבריא באופן כללי - כדי שהגוף שלך לא יצטרך להמשיך להיות חולה.
סוג הטיפול הטוב ביותר עבורך הוא זה שאת מתחברת אליו הכי טוב (תחושת בטן), לאור הנסיבות כדאי לפנות למטפל/ת שמתייחס גם לתזונה.

בהצלחה והרבה בריאות

naamash6

New member
אני לא מודאגת

נושא הבריאות (לא רק כשחולים) הוא אורח חיים אצלי. אני דואגת לבצע בדיקת דם לפחות פעם בשנה, כך שאני במעקב קבוע.
אחרי חצי שנה של אכילה מאסיבית של טחינה שעשירה ב-B12 עדיין הייתי בטווח הנמוך של הנורמה ומשם הסקתי שלא תמיד הB12 נקלט גם אם נאכל אותו בכמויות (אני אוהבת מאוד טחינה ולא אכלתי אותה מתוך כפייה)

0 אור 0

New member
טעות נפוצה של העוסקים ברפואה מהיבט קליני

היא ההתייחסות למספרים כאל חזות הכל , וזאת משני היבטים:
א. שמתייחסים רק לאותם אלמנטים שניתנים למדידה כמותית
ב. שאם התוצאה היא בתחום הנורמה אז הכל בסדר, ואם היא חורגת ולו במעט אז יש בעיה
כפי שהבנת בעצמך, יתכן מצב שבו התזונה שלך עשירה ב B12 (או ברזל או כל מרכיב אחר) ובכל זאת הגוף לא סופג,
הסיבה לכך היא שכל המערכת של ספיגת הגורמים המזינים מתוך המזון, היא מערכת רגישה ועדינה אשר תלויה גם בבריאות איברי הגוף השונים אשר קשורים להליך הספיגה והן ביחסים בין המרכיבים השונים .
דוגמא ידועה היא של החלב אשר הסידן בו לא נקלט טוב בגוף, עקב יחס לא נכון בין סידן לזרחן, גם בויטמיני B ידוע וחשוב כי צריך לאזן את הכמויות בין הויטמינים השונים.
לכן, בדיקת הדם מבחינתנו היא רק ההתחלה, ואילה אנו מוסיפים אבחון מקיף וכללי שבודק את אורח החיים שלך, התזונה והסימפטומים מהם את סובלת ומתוך כך אנו מנסים לקבל תמונה שתאפשר לנו (את כמטופלת והמטפל כיועץ ומלווה) לשפר את הבריאות על ידי שינויים , לפעמים קטנים , אך חשובים.
בלי להכנס לאבחון מעמיק אחד הטיפים החשובים במקרים של חוסרים הוא לבחון את הגיוון של התזונה - לא רק אם את צורכת מזונות אשר כוללים אותו מרכיב שחשוד כחסר, אלא מגוון של מזונות אחרים (בעיקר ירקות מכל הצבעים) אשר מאפשרים לגוף את קליטתו ומסייעים לשיקום וחיזוק במערכת החיסונית.

0 אור 0

New member
חשוב לציין שזה גם עובד בכיוון השני

אם יש למשל ילדה רזה אך נמרצת, מלאת חיים ואנרגיות, ושופעת בריאות , אזי נתייחס אליה כבריאה גם אם לפי טבלאות המשקל /גובה היא רזה מדי.

hal767

New member
טחינה עשירה בויטמין B12?

אפשר ביסוס לטענה?
נראה לי שזה לא נכון?

LadyIINpinkkk

New member
טחינה לא עשירה בB12???

הייתי בטוחה שטחינה זה מקור טבעי לB12. ומחסור בB12 יכול לגרום גם לצינון? את זה לא ידעתי.
ממה שאני יודעת, ועל פי התייעצות עם הנטורפתית שלי, אני למשל צריכה לקחת ויטמין C של סולגאר כדי שלא יהיה לי הרבה צינון. כי אצלי למשל, חשוב מאוד לשמור על המערכת החיסון מאוזנת וכמה שפחות צינון, או התקררות ובגלל זה צריכה לצרוך את הויטמין C.

דרך אגב, אחלה פורום יש כאן.

hal767

New member
למיטב ידעתי והבנתי וניסיוני

1-אין B12 בטחינה. הלוואי והיה. הייתי מאד מאושר מזה.

2-מחסור בויטמין אינו קשור לצינון, וגם אם כן, זהו קשר כל כך עקיף שלא מכאן תבוא הישועה.

3-את מקבלת יעוץ לא נכון שמתאים לחובב שקרא איזה דף בספר. אין כמעט קשר בין ויטמין C להצטננות, קל לקבל את כמות הויטמין הדרושה באמצעות אכילה של כמות קטנה של פירות וירקות, כך שמי שצורך מזונות אלה אינו סובל ממחסור בויטמין. צריכת ויטמין C בתוסף מזיקה לגוף (במיוחד כשהצריכה היא קבועה ולא חד פעמית) וגורמת גם למחסורים תזונתיים במינרלים חשובים.

4-העובדה שאת סובלת מצינון מוכיחה שמערכת החיסון שלך תקינה ופועלת כראוי. הצינון הינו הפרשה של חומרי פסולת מזיקים. הוא אינו מחלה, אלא חלק מדרך הריפוי העצמי של הגוף.
יותר חשוב להתעסק בגורמים לבעיה, וסילוקם יפתור אותה.

ladybug4NLP

Active member
בכל המחקרים שראיתי-ויטמין C לא עובד למניעה

אבל עובד מצויין אם רק התחלתם להצטנן

זה ספציפית לצינון.
זה לא אומר שויטמין C אינו טוב לדברים אחרים

ואם כבר מדברים על הגברת היעילות של המערכת החיסונית ולמניעה אז טוב :
להשתמש בכמוסות של פיטרית שיטקר (ניסיתי-עובד נהדר ומצמם כל שפעת ליומיים-שלושה)
יקר-ולכן לא כל אחד מרשה לעצמו להשתמש כמניעה

להמנע מסטרס
ועוד להמנע מסטרס
ושוב להמנע מסטרס

התרופה הטובה ביותר למנוע הרבה מאד מחלות.

איך? זו כבר שאלה אחרת

מועדים לשמחה

למעלה