הקישון התחרפן|!

ody cohen

New member
הקישון התחרפן|!

הזרימה בקישון חזקה מאוד, רוחבו מגיע בכמה מקומות לעשרות מטרים. פה בתמונה רואים עמוד טלפון נסחף עם הזרם כאילו היה קיסם.

ody cohen

New member
ואחת אחרונה באווירה חורפית -

הכל מסביב מוצף, האנפות חוגגות

ody cohen

New member
נכון, אבל העלות של תפיסת ואגירת כמויות כאלו

של מים לא מצדיקה פרויקט כזה (בנוסף לנזק סביבתי של שינוי הנוף ע"י סכרים ומאגרים)

maztan

New member
הקישון נאגר בכפר ברוך (ועוד פרטים)

לפני החלק המזוהם שלו, אם כי מטרת המאגר היא יותר ויסות הספיקה ופחות אגירת מים (יש כניסה ויציאה) אם תסתכלו בחתימה שלי על הסרט "שלג בטבעון 92" תראו שם את הקישון במלוא עוצמתו, ספיקה של פעם ב-100 שנה, בערך 3 מטרים יותר גבוה בהשוואה למה שהיה היום (בסוף הסרטון). נ.ב- גם ב28 בפברואר 2009 היו זרימות יפות מאוד בקישון (יותר מרשימות מהיום) וגם משם יש לי סרטון לגבי אחוז הנגר העילי - יש ויכוח בין אנשי מקצוע על ממוצע של נגר עילי, ערכים מקובלים הם ממוצע של 5-7% בעונה. כמובן שבסופות חזקות אחוז הנגר העילי עולה מאוד ויכול להגיע ל 30% אפילו, ומנגד בגשמים של תחילת עונה הוא כמעט אפסי. ובאופן כללי ככל שהחורף גשום יותר אחוז הנגר העילי הממוצע בחורף הוא יותר גבוה (קשור כמובן גם למרווחים בין הגשמים) בחורף 92 ההערכה עומדת על 12% לעומת חורף 99 בו ההערכה עומדת על 3% (יש לי גרף אם זה מעניין מישהו..)

ronenrad

New member
דווחי זרימות שיא שהיו היום באדיבות רשות המים

ירדן 100 קוב\שניה בגשר הפקק יהודיה - שיא מאז 2004 אין לי נתונים משושים שיא של שלש שנים - 80 קוב שניה קישון 80 קוב\שניה פוטנציאל הזרימות היה גבוה יותר אלמלא וחלק מהמשקעים ירדו כשלג מקווה שבימים הקרובים יפורסם הדוח ההדרולוגי המפורט עיי הרשות

למעלה